Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Cesta do Itálie - jak koupit jízdenku

Od: mira111 odpovědí: 5 změna:
Dobrý den,kamarádka mne poprosila, abych jí zjistil nejvhodnější cestu do Verony v Itálii. Chtěla by cestovat v sobotu ráno 13.9. ze Zlína. Domníval jsem se, že nelejvýhodnější bude cestovat vlakem a našel jí tento spoj:Zlín 5:50 Os 14204Otrokovice 6:09 6:14 Os 4212Břeclav 7:25 8:02 EC 71 Gustav MahlerWien Meidling 9:24 10:00 RJ 60Wien Westbahnhof 10:12 10:30 RJ 862Innsbruck Hbf 14:54 15:27 EC 89 DB-ÖBB EuroCityVerona Porta Nuova 18:58V informacích na nádraží v Otrokocicích mi dost neochotně prozradili, že jízdenku lze u nich koupit za 3147,- Kč (to je cena z Otrokovic). V telefonním centru ČD mi velmi nevlídně řekli, že je třeba koupit dvě jízdenky, protože vlak z Insbrucku je mezinárodní a je tam povinná místenka a lístek se proto kupuje jaksi zvlášť. TakžeOtrokovice - Innsbruck je za 2323,- Kča Innsbruck - Verona za 1207,- Kč,což je dohromady za 3530,- Kč (snad jsem si ty ceny dobře zapamatoval)Jak vidno, informace se různí. Navíc kamarádka se v cizině nedomluví a mám strach, že by zbloudila. Stále nevím, zda je vhodné cestovat vlakem, zda je to vhodný spoj, ani kde, jak a za kolik koupit lístky.Předem děkuji za radu.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
zavolejte na číslo 840 112 113 nebo napište email na: info@cd.cz tam Vám odpoví lépe na Vaše dotazy a podejte stížnost na pracovnici u přepážky, ona příště si uvědomí, že tam je od toho aby podávala informace

hodnocení

2x

no moc nezavidim , vzhledem k tem casum prestupu , staci pak aby vlak nekde zastavil treba vlivem vyluk a je vsechno v čudu.

Radeji Zlin - Brno vlakem a pak Brno - Verona busem - Eurolines jezdi. Jede ale 12.9

A student agency jezdi jen z Prahy

mira111
hodnocení

Ano, bezpečnější bude asi ten autobus. Nevýhoda je, že cesta trvá 16 hodin a 15 minut (vlak 12 hodin a 44 minut). Co se týče vlaku, tak spojů tam je poměrně dost. Problém je, že když jí něco ujede, tak se asi nedokáže domluvit.

mira111
hodnocení

Zjistil jsem, že ceny jízdenek u Českých drah by byly následující:

Zlín-Wien Meidling: 256,- Kč

Wien Meidling-Wien Westbahnhof-Innsbruck Hbf: 2050,- Kč

Innsbruck-Verona 1207,- Kč

Ceny u ČD jsou asi hodně přemrštěné, protože pokud jsem správně zjišťoval ( ticketing.oebb.at/...), tak jízdenka (2.třídy) Wien Meidling-Wien Westbahnhof-Innsbruck Hbf, stojí v Rakousku 24 EUR, tj. cca 662,- Kč. :(

mira111
hodnocení

Koupili jsme nakonec lístky na autobus Brno-Praha-Mnichov-Verona. Tam i zpět za 2490,- Kč, sice je to 16 hodin jízdy, ale bez přesedání.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]