Nejste přihlášen/a.
Prosím o radu, jak se zbavit závoslosti na přítelkyni. Je to má první přítelkyně a jsme spolu už skoro půl roku.
Jsem spíše introvert (ale nikterak přehnanej zase), spíš se hůř seznamuju s novýma lidma, v komunikaci pak problém nemám. Mám jenom pár kamarádů a do společnosti se dostanu při cestě do školy (3x týdně), průměrně tak 1x týdně vyrazím za některým z kamarádů a několikrát týdně za přítelkyní. Jinak jsem doma, věnuju se učení, programování a spíše zřídka si jdu zasportovat nebo na procházku ven.
Celkově mám zřejmě dost nezaměstnanou hlavu, jenže bydlím 5 km za Prahou a když chci někam jít (kamarádi, sport) musím tam jet MHD - což je opět minimálně 30 minut sezení v autobuse a koukání do blba a přemýšlení.
Dneska jsem opět nemohl spát. Večer prostě přemýšlím, kam s přítelkyní příště vyrazíme a neusnu. A když jsem včera nakonec usnul, tak jsem se 4x za noc probudil a zdálo se mi, že mi pípnul mobil a ona psala že nemůže přijít... Až takhle jsem z toho zblblej. Další příklad - když jí napíšu SMS, tak se pozoruju, jak co 15 minut kontroluju mobil, jestli náhodou neodpověděla a já se nepřeslechl. Když někam jde se spolužačkami nebo kamarádkami tak je mi líto, že nešla se mnou nebo že mě nevzala, apod.
Prostě hrozný, nechci to takhle vnímat, nechci se s tím stresovat, uvědomuju si že to není normální. Ale nevím co s tím dělat. Jak se vnitřně smířit s tím, že i ona má svůj život, že nemusí stále být u mobilu a odpovídat na sms, že si může chodit kam chce ve svém volném čase, že nemá kašlat na své známé kvůli mě.
Vím, že je normální párkrát za týden se vidět, občas si prohodit pár sms a jinak si dát pokoj, nerozmlouvat si navzájem setkání s přáteli, nerušit kvůli tomu druhému plány (vyjímečně samozřejmě ano, ale ne pravidelně), akce a další věci...
Ale nejde to. Stále na ní musím myslet a zrovna teď čekám na to, zda mi odpoví, jestli půjdeme zítra do kina nebo ke mě domů. Jak se mám uklidnit?
To, jestli člověk v něčem překoná sám sebe, závisí v největší míře na jeho motivaci. Pokud si připustíte to, že právě tímto chováním o ni přijdete, protože ji nedáte prostor pro touhu po vás a za chvíli se začne nudit a za další chvíli dusit, asi se nic u vás hned tak nezmění. Bohužel, to je něco, co závislí nechtějí slyšet, takže dokud se o tom nepřesvědčí na vlastní kůži, tak neuvěří a někteří ani pak ne a opakují svou chybu stále dokola. Takže 1) musíte vědět, proč - tedy pokud to nezvládnete, příjdete o ni.
2) Pokud už víte, že pokud o ni přijít nechcete, musíte to nějak zvládnout, pak už se otevře široké pole tomu, co vás těšilo nebo co vás zajímá. Setkávejte se s ostatními lidmi, rozšiřujte si koníčky, dovednosti a obzory. Neseďte doma a nezírejte do mobilu. Postarejte se, abyste na to neměl prostě čas.Čas pak jinak utíká a budete mít pak aspoň o čem mluvit, když jste něco prožil nebo udělal.
Nikdy nikoho nesmíme milovat tak, aby to byl jediný smysl a středobod našeho života. O kohokoliv můžete přijít a pak by vám nezbylo k životu vůbec nic. Nehledě na to, že i pro ty milované taková láska je neúnosné břemeno. Je to jako s hrstí písku - čím víc ji svíráte, tím víc písku vám protéká mezi prsty. Nechte hrst volně a písek v ní zůstane. Navíc - závislost není skutečná láska. Láska, kdy doopravdy milujete, je bezpodmínečná, chcete pro toho člověka dobro, máte ho rád, ať je s vámi nebo ne, nežárlíte na něj.
Kdo chce, hledá způsoby, kdo nechce, hledá důvody. 5km za Prahou, to není zas až tak dálka. Lidé za tím, co dělají rádi, jezdí mnohem dále a není problém si do busu vzít čtení nebo vzdělávání. Směřuješ k tomu, že dívka, jakákoliv, se stane tvým životem. To je totální nesmysl. Je to tvůj život a dívka je jen kouskem, jeho součásti. Jestliže na ni postavíš, pověsíš svůj život, budeš pro ni mrtvou váhou, budeš ji dusit, přestane si tě vážit, opustí tě. Začni se pohybovat, nejen tělem, ale i hlavou! Najdi si něco co tě baví, ať dívka má důvod koukat se na tebe s obdivem. Ale hlavně, ať máš pestrý a zajímavý život. A nejen čučet na mobil. Neblázni!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.