Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Budapešť - co navštívit a jak je to s cenama?

Od: alena222 odpovědí: 1 změna:

Ahoj, jedeme s kamarádkou na 3 noci do Budapešti. Ačkoliv celkem cestuju, tahle destinace se mi nějak vyhýbala, takže se tam podívám poprvé. Nicméně teď nejsem moc při penězích, a tak nechci utratit tisíce.

Zatím to vychází: cca 1200,- zpáteční jízdenka na vlak; cca 1300 ubytování/osoba/3 noci.

Vůbec nemám představu, jak to je v Budapešti drahý. Kolik myslíte, že tam člověk tak za 3 dny utratí peněz? Ano, samozřejmě vim, že to záleží na tom, jak chceme utrácet. Cestování = pro nás jídlo, takže určitě si nechceme na pokoj kupovat housky se šunkou a jíst doma. A i chceme jít večer do hospod/barů a něco si dát. Možná jedna návštěva lázní během jednoho odpoledne. Nákupy oblečení, suvenýrů atp. neplánujeme.

Tak se ptám těch, co do Budapešti jezdí, kolik tak většinou utratíte a zda je tam jídlo a pití drahý? A jestli i v centru (kde budeme bydlet), se dají sehnat resturace, co nejsou pasti na turisty?

No a má druhá otázka - chtěla bych doporučit, co zde navštívit. Nemám na mysli turistická místa a památky, na to si vyhradíme část dne a navíc, vzhledem k tomu, že bydlíme v centru, půjde to stihnout rychle. Radši bych byla za doporučení nějakejch "neturistickejch" zajímavejch míst, ať už budovy, kluby, parky, hospody, zkrátka cokoliv, co člověku hned nevyplivne Wikipedie při hledání Budapešti.

Díky za tipy a rady a přeju hezký víkend!

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Sehnat na Váci utca restauraci,kde se Vás nepokusí oškubat,je nadlidský úkol.

Nicméně svého času byla velmi solidní restaurace For Sale,u tržnice,náměstí Kálvín Tér.Je to kousek od Dunaje,na rohu býval,možná ještě je Burger King a je třeba jít jakoby za roh.Tedy není to na s Dunajem paralelní Váci utca,ale je to ulice,vedoucí kolem tržnice směrem od Dunaje.Bývaly tam i veliké porce a ceny přijatelné.

doplněno 05.09.14 17:33:

Pokud chcete do lázní,asi nejznámější je Gellért.Ale taky nejdražší.Já chodil do Rudás Györgöfürdö,je to u Alžbětina mostu,bylo to trošku na nižší úrovni ale pohoda.Až později jsem se dozvěděl,že to jsou lázně pro stejně sexuálně orientované,ale já si ničeho nevšiml,nikdo mi nic nenabízel ani neoslovil.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]