Nejste přihlášen/a.
Zdravíčko všem, měla bych dotaz Už třetí den mě nezvyklým způsobem bolí hlava, podotýkám, že jsem na to nikdy netrpěla. Bolest je taková tupá, tlaková, objevuje se většinou vzadu v týle nad oběma hrboly a postupně se přesouvá nahoru po lebce, do spánků, uší, někdy do čela, k očím. Občas pocit, že hlava praskne
K tomu mi zaléhají uši a píská mi v nich, někdy je mi nevolno od žaludku. Jak kdybych slezla z kolotoče, občas se mi malinko rozostří vidění. Prý to může být od krční páteře, ale myslela jsem, že to za den dva přejde. Nebo aspoň večer, když je ticho a klid - bohužel. Zkoušela jsem krční páteř lehce protahovat, taky nic.
U doktora jsem byla za prázdniny asi pětkrát (problémy se zlomeným žebrem, s páteří, s dýcháním, volná tekutina v břiše), takže za ním nechci jít s takovou hloupostí, abych fakt nevypadala jako bláznivý hypochondr.
Děkuji za tipy.
Jak to popisujete, tak takhle vypadá migrena. Ihned, když tuhle bolest rozlišíte od normální, je potřeba se nacpat silnými léky. Mi pomáhal Algifen 27 kapek nebo injekce. Když se nenašel nikdo, kdo by mi je píchnul, vypila jsem je. Mokrý hadr na oči a tma a ticho. To všechno ihned, od začátku. Když se rozjede, pak už pomohou jen injekce. Prášky jsem vyzvracela. Nikdo neví, z čeho migrena je. Já ji měla nějakých 10 let, pak to přešlo. Migrena je šílená záležitost! A chtělo by to neurologa.
Jak píše Ben. Každý to má jinak. Když se migrena rozjede, může trvat několik dní. Když se zachytí hned na začátku, dá se zastavit. To prosím nemám ze své hlavy. Jen vyzkoušené. Já jsem blinkala jako drahý pes a viděla jsem čenobíle. Ještě dnes, když si na to vzpomenu, se mi zvedá žaludek. Lituji vás, ale už je víkend. Budete mít klid a čas zvládnout ji. Držte se!
Babkazov, já měla za to, že migréna je záležitostí na den, max. dva... ale asi to tomu odpovídá. Vadí mi ostřejší světlo, hluk... a to jsem ve třídě dětí, pár jich je nových, tak kmitám a kmitám, do toho všudypřítomný randál. Jak vypadá to rozjetá migréna?
Prášky moc brát nechci, co nějaké čaje, nezkoušela jste? Prý to způsobuje i stres, máma migrény měla, ale odezněly jí.
Ahoj Martí Rozjetá migréna vypadá asi tak,že nemůžeš dělat prakticky nic.Měla ji i má maminka i strýc.Museli mít mokrý hadr na hlavě,zatažené závěsy a klid na lůžku.O zvracení ani nemluvě ! U tebe to vypadá na tu krční páteř.Na tu pomáhá a radí mj.můj oblíbenec dědek kořenář.Číhni a zkus...Alespoň mně to pomáhá :
Dobrý den, skutečně to vypadá na migrénu. Já to mám jen občas a zásadně se změnou počasí (z lepšího na horší). Trochu pomáhá zkusit si zatlačit do týla a ta bolest trochu povolí. A pokud začnete nad něčím přemýšlet a řešit, tak se výrazně zvýší - naopak mozek bez myšlenky bolesti uleví. Ale, on to bude mít každý jinak. Zdravím!
P.S. A ještě to zhoršuje moc světla.
doplněno 05.09.14 15:47:No, možná zkuste zatlačit jinde nebo si rovnou stáhněte hlavu šátkem - přes čelo vzad.
Není to moc estetické ani sexy, ale to je teď asi to poslední, co Vás zajímá. Je to záležitost nepříjemná a snad najdete správné řešení. Já se třeba raději nepředkláním a jak jsem psal, tak zkouším vypnout mozek - což je u muže mé inteligence docela problém .
Díky, Bene, to jste mě moc nepotěšili Já a migréna? Taky musím "chytit" kdejaký svinstvo. Spíš mě štve, že se to pořád nelepší, v úterý to bolelo jen večer, ve středu odpoledne a večer a od včerejška tak nějak celý den, a to vypiju i přes 4 litry denně.
Je fakt, že ten první týden byl záhul. Snad se to zlepší teď o víikendu. Když zatlačím do týla, tak to víc zabolí .
Děkuji, kouknu na nějaké cviky - máma doma každý večer cvičí, aby páteři ulevila, a já se nad tím dlouho ošklíbala.
Taky se občas potýkám s bolestí hlavy. Po magnetické rezonanci krční páteře mi sdělili, že je to na hranici. Stav, kdy se zúží kanálek a tlačí na míchu a je potřeba operovat. Zatím tedy chodím na rehabilitace na elektřinu. Prý pomáhá cvičení, ale po prvním cvičení jsem přestal na dvě hodiny vidět, tak to jsem vzdal. No nic, jenom chci říct, že bolesti hlavy mohou být i od té krční páteře.
Já nechcůůůůů migrénu , něco jsem si vyjela, a rozjíždí se mezi 25 a 40 rokem, takže prakticky kdykoli. Ten první týden byl fakt nápor jak fyzický, tak hlavně psychický, bohužel fungovat musím, v zápřahu je to ale kupodivu daleko lepší, než když jen tak sedím. Zkusím si tedy nahřát pohankový polštářek
.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.