Nejste přihlášen/a.
Zdravím, mám dotaz... Syn trošku ujel a dal se na dráhu podvodníka. Nabral si na fingovaná jména a rč. spoustu malých půjček, vše do 5.000 Kč (nejčastěji 4.000 - 4.500 Kč). Teď ho na svobodě vyšetřuje policie a bude mít soud. Jaký trest by mohl dostat za několik desítek podvodů, z nichž žádný nepřesáhl škodu 5000 Kč? Prosím o seriózní odpovědi, bez osočování a napadání, co jsem to vychovala... To jsem si už užila dost
Řekla bych, že je to § 209 - PODVOD, řekla bych, že mu to posčítají, jako netrestaný by mohl odejít s náhradou škody, podmínkou nebo taky vyfásnout 2 roky. Vydržte jsou tu pánové co u PČR pracují a vyznají se.
Nepletla bych se do toho ale chci vám napsat, neobviňujte sama sebe a jelikož nejlíp se vychovávají cizí děti, pošlete do ...všechny ty, co útočí na vás.
Přestupkové hodnoty se sečetly a jedná se tak o trestný čin podvod. Sazba dle trestního zákoníku business.center.cz/... §209, řídí se to dle výše škody business.center.cz/... § 138.
doplněno 06.09.14 11:38:Člověk může ujet 1-2x, když je to vícekrát, tak pak to není úlet ale úmyslná vychcanost a zaslouží si trest ale nejsme od toho, abychom soudili, za to jsou placení jiní.
Nejde o přestupek, ale o tr. čin (nakonec v dotazu uvádíte několik desítek podvodů), ty částky se sečtou. Jestli mu to tak někdo poradil, do 5 000, tak to byl vůl. Jde pořád o jedno stejné jednání. Co by mohl dostat je v § 209 a počkáte co mu udělí soud. Dám vám radu, pokud na to máte, uhraďte škodu, nebo se s poškozenými domluvte.
Souhlasím s podmínkou, pokud bude své podvůdky splácet nebo je splatí ihned a pokud ovšem již před tímto konáním neměl nějaké jiné delikty.
Takže pokud má čistý trestní rejstřík, mohl by z toho relativně vyváznout, ovšem záleží na soudu atd.
Pokud nemá finance, nenechte ho v tom, pomozte mu, ovšem peníze at vám postupně vrací, protože jinak to nebude výchovné.
Pokud jenom ujel, bude mu soud a ta potupa k nápravě stačit, doufejte...protože pokud dostane podmínku a během té doby se neosvědčí, stejně si sedne...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.