Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Doplatek ze strany zaměstnavatele?

Od: tomtomtom odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,

mám přítelkyni pod agenturou,ta agentura dodává lidi na různé haly,přítelkyně dělá u nás na hale.

Zaměstnavatel jí oznámil že tento týden a příští budou dělat místo 8 hodin jen šest, platí stále zákon že když je to ze strany zaměstnavatele že musí doplatit 100% mzdu do 8 hodin? Když je posílají domů? Děkuji a přeji hezký den

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Mohlo by se jednat o překážku v práci /..., ale vše záleží na tom, jakou má Vaše přítelkyně smlouvu. Dost pochybuju o tom, že by tohle zrovna agentura neměla nějak ošetřeno.

zztop*
hodnocení

0x

Nevím pod jakou agenturou dělá, ale takovou hezky solidní agenturu (brigadnici.com) jsem zažil a dělal pod nimi. Firma neměla hoknu tak nás poslali dom. Nic nikdo nezaplatil. Ale i jiné (sodat) taky co jsem oddělal to jsem měl nic víc a že směna byla plánována na delší dobu? Nezájem.

iz*
hodnocení

0x

U přímého zaměstnavatele by pravděpodobně šlo o jinou překážku na straně zaměstnavatele, za niž by zaměstnanci náležela náhrada mzdy ve výši 60 – 100 % průměrného výdělku (ZP, § 209, odst. 2).

Toto ale mívají zaměstnavatelé s agenturami a agentury se zaměstnanci ošetřeno ve smlouvách.

V případě agenturního zaměstnání bych s náhradou mzdy nepočítala.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]