Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,chci začít podnikat a nevím zda mi to ze začátku půjde.Mohu požádat o příspěvek na bydlení.Elektřinu platím 2000,- ,vodné a stočné 3990,-,jsem samoživitelka a mám dvě děti v péči,15 a 9 let.Neodrazí se příspěvek případně na daních.A ještě ,je lepší platit daně paušálně?Díky Kamila
0x
Ano můžete podat žádost o příspěvek .Pokud náklady na bydllení dosahuje 30% přímů.Do nákladů se počítá najemné(příspěvek do fondu oprav),vodné ,elekřina,plyn,teplo a teplá voda,odvoz odpadků.Sociální příspěvky jsou osvobozeny od daní.Zda platit paušálně (lépe využívat paušál) záleží na příjmu
0x
Dávky státní sociální pomoci nepodléhají dani, takže se Vám nikam nepromítnou. Paušál se nevztahuje k daním, ale k nákladům. Nezáleží na samotných příjmech, ale na rozdílu mezi příjmy a náklady. V případě nízkých nákladů je výhodnější uplatnit paušál. Ale jak se rozhodnete, je jenom na Vás (někdo dává přednost paušálu, protože je s tím méně práce/starostí).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.