Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rodina na sociálce a podnikání

Od: neregistrovany odpovědí: 1 změna:

Dobrý den, chtěl bych se ještě zeptat na jednu věc, která mi komplikuje start podnikání. Jsem student a rád bych začas během studia podnikat na ŽL. Bohužel jako rodina jsme na sociálce, kvůli otce který nedělá. Jak to ale řešit. Na sociálce asi chtějí informace ohledně příjmů, kvůli příspěvkům? Máte s tím někdo zkušenosti? Jak to dokládat a co v případě že nebudu mít moc velké výdělky nebo žádné?

Děkuji

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

uska*
hodnocení

0x

Má odpověď nebude přesná, mám staré info, nutno ověřit na úřadě. Pokud si zřídíte ŽO, tak rodina pravděpodobně přijde o dávky. U živnostníků ( i kdyby byli ve ztrátě) tak sociálka započítává podnikatelský paušál, tuším, že 12 000,- Kč měsíčně, byť byste si nevydělal ani kačku. Jelikož jste student, mohou být podmínky jiné, já nevím.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]