Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Základní škola -Papír

Od: david63® odpovědí: 12 změna:

Zdravim

Muj bratr začal letos chodit do 6. třidy základní školy a dnes přišel s tim že mají přinést 100kč nebo dva balíky papíru.

když jsem tam chodil před 7 lety tak nikdo nic takového nepožadoval.

Má škola právo vyžadovat po žácích toto?

Osobně se mi to moc nelíbí škola bere na žáky příspěvky ..

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

U nás to tak také bylo. Aby se nestalo, že o výtvarné výchově někdo nebude mít čtvrtku, tak se na začátku roku vybraly buď čtvrtky nebo peníze za které je pak učitelka nakoupila.

Ja ty skoly na jednu stranu chapu, maji nizky rozpoceta chteji za nej koupit pomucky do vyucovani a ne hajzlpapir. Na druhou stranu je ZS povinna, tak by se mel stat postarat!
hodnocení

Je mi to dost divné.. před x lety co jsem tam chodil tak bylo staré vedení a škola byla plná tak ze 70 procent a nikdo nikdy po nás nic nechtěl a ted škola praská ve švech a přistavují se třídy, propalují se tam velké dotace a přitom náklady na papíry jsou dost malé ...

iz*

Dotace nebývají určeny na nákup papíru či dalších pomůcek, ale na přístavby, opravy, ... Lze je použít pouze na to, k čemu byly určeny, a je nutné je přesně vyúčtovat.

hodnocení

Ano to jsou na na věci na které jsou určené ale protože mají dotace na přestavbu udržbu budovy letos tak ty prostředky které by na ně vynaložila tak je muže vynaložit jinak... Třeba ten koupit ten papír...

Náklady na papíry NEJSOU dost malé. Malá škola, devět tříd (čili např. 250 žáků), 4-7 vyučovacích hodin denně (samozřejmě papír je potřeba pouze na některé), družina či školní klub... ty dva balíky, co jedno dítě přinese, donese zpátky do prosince.

Také s tím v principu nesouhlasím, ale to, že se papíru spotřebují neskutečná množství, je bohužel pravda. Co mě trápí více, je plýtvání. Když já (učitelka) sestavuji půl hodiny pracovní list tak, aby se mi vešel na A5 a ne A4, a pak vidím, že se děti v družině nevedou k zaplnění papíru a vyhazují se papíry lehce počmárané, tak šílím.

majsterjoe*
hodnocení

0x

Je to divne jen v tom, ze zakladni vzdelani je povinne! A i presto musi rodice prispivat na povinnou skolni dochazku svych deti.

Ja chodil do skoly pred 15 lety a i v te dobe to bylo obcas normalni

hodnocení

0x
Asi mi to dneska moc nemyslí, ale jedna se o toaletak a ne o papír na kreslení, ne? Papír na kreslení-souhlas, to uz i já tahala do školy stovku na začátku roku na čtvrtky, to mi přijde běžné. Ale jako toaletak? To ani náhodou.

já bych tipla, že se jedná o papír na kreslení. u mých dětí to taky tak bylo, buď stovku nebo dva balíky kancelářskýho papíru *nevi* a nebylo to ani tak na kreslení, jak spíš na to učitelé dětem tiskly týdenní pracovní plány, učební materiály, hromadné vzkazy pro rodiče nebo třeba měsíční domácí úkoly k vypracování...

i když tedy toaleťák děti na začátku roku do školy nosí taky, i papírové kuchyňské utěrky. tuším dvě a dvě ruličky nebo tak nějak. a ve školce hromadně nosily i papírové kapesníčky.

Toaletní papír naše škola taktéž jednou na začátku roku vybrala. Samozřejmě za mohutných protestů rodičů - nedivím se. Zajímavé ale bylo, že skončily ruličky namotané na trubkách na záchodech, hromady vymotaného papíru na zemi a tak podobně. Jakmile to "možná byla moje role, co tu visí", tak se mnohem méně plýtvalo.

hodnocení

pro upřesnění jedná se o kancelářský papír A4 :D

Jiný papír, jiné použití, ale princip zůstává stejný.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]