Nejste přihlášen/a.
Dobry den, chtel bych se zeptat.Kdyz pojedu pres obec napriklad 67 km/h misto 50 a zmeri me ten radar co byva na sloupech.Byva tam i kamerka.Tak co pak?Prijde mi nejaka pokuta nebo neco kdyz me to vyfoti?
pokud je i funkční kamerka tak při 67 již celkem pravděpodobně ano. Ale třeba u nás jak jsem to pozoroval mají nastaveno až na 70.
Horší jsou takové které neukazují rychlost, ale jen posílají fotky. A dnes by tam měla být před ním značka začátek měření.
doplněno 02.06.09 10:46:tohle, to je zákeřák czechradar.cz/...
Prijde Ti vyzva, aby si se dostavil k podani vysvetleni pro podezreni ze spachani prestupku.
Pokud nebudes na fotce jednoznacne identifikovatelny, tak muzes odmitnout vysvetleni podavat.
Pokud to byl radar mestske policie a Ty jses z jineho mesta, tak Te nic neprijde, protoze MP nema pristup k celostatni databazi vozu.
doplněno 02.06.09 10:45:Pro Alfa: Znacka oznacujici mereny usek musi byt pouze pri mereni mestskou policii. Statni muze merit kdekoliv.
kolik ale těch radarů má pod palcem PČR? Vesměs jsou všechny czechradaru v rámci projektu bezpečná města který vychází z toho, že nejrychleji a nejnebezpečněji se jezdí za značkou začátek obce a bývá tam nejvíce smrtelných nehod. No a jinak nevyřizuje to MP, ale ouřada na magistrátě a že to z jiného města nepřijde na to bych vůbec nespoléhal podle praktických zkušeností (ne mých, já jezdím celkem vzorně)
oni chtějí podat vysvětlení, ale jak píšete, nebylo označeno měření přenosnou dopravní značkou.Takže je třeba se bránit protiprávnímu jednání.
moje chyba, že jsem nezvětšil obrázek a nepřečetl si datum. Je třeba protáhnou jednání na rok od spáchání.
A co dálkově podat vysvětlení alá osoba blízká? I když jsem na fotce já, dostat se k fotce z evidencí není pro úředníka až tak úplně jednoduché..
Děkuju vám za tip. Taky mě to napadlo, ale už je to dost nahraně. Třeba jsou úředníci nějak provázaní s policií
Kdyby pak byly problémy, aby mě to pak nevyšlo dráž. Zase nechci šetřit na špatném místě.
Asi se nakonec budu muset přiznat, že jsem to řídil a čekal na pokutu. Ta bude tak 1500 až 2000kč.
Před rokem se mi to stalo v Praze na Hájích u metra směrem na kulaťák k Hostivařské přehradě. Je tam 40-tka,(strašně špatně značená, bez upozornění o měření), jel jsem asi 49 a tak jsem platil a dva body dole
Co je ještě zajímavý, našel jsem na jedné motorkářské diskuzi, že jel někdo v Říčanech na Černokostelecké hodně rychle.
A psali mu, na to se vykašli, fotí to jenom zepředu a tam nemáš značku
Nemyslím si že je to na hraně, neboť institut "osoby blízké" dle několika nezávislých názorů zahrnuje i Vás samotného. Další možnost je "napráskat" řidiče s bulharským občanstvím který Vaším autem jel...
Přeci jen jde o čas..
A s tou motorkou to je pravda, také jezdím na motorce a ještě jsem neviděl radar který fotí zezadu. A i kdyby tak v uzavřené helmě nikdo nikoho nepozná.
A říjen je za chvíli
Muze ale i nemusi. Me to prislo PO ROCE! - jakesi oznameni upozorneni na prestupek, fotka, datum, misto, cas...bylo to firemni auto...takze ted se to bude nejak resit...
Presne tenhle radar me dneska vyfotil typuju ze jsme jel okolo 65 nemuzete mi nekdo rict kolik mam cekat pokutu? Diky
Já jsem nakonec podal písemné vysvětlení, že je mi to líto, že jsem přestupek spáchal, atd.
Přišla mi složenka na 1500kč. (při překročení rychlosti do 20km/h prý mohou dát 1500 až 2500kč).
Dopis jsem v rychlosti pročítal a nevšiml jsem si, že mi psali o strhnutí bodů.
Tal jsem to zaplatil a budu mít klid.
Když si nejste jisti, kde se měří doporučuju jezdit se sklopenou sluneční clonou, aby jset na fotografii nebyli poznat
Edo, oni Vám nemusí hlásit, že Vám evidence řidičů přidělí body. Taky že Vám je přidělí. Kdyby jste sděli, že víte kdo řídil, ale odmítáte vypovídat, tak to odloží.
Tak mě to v Říčanech vyfotilo taky. Přitom kontrolní radar ukazoval 44 km/hod na tacháči jsem měla cca totéž
Auto přede mnou mělo na kontrolním radaru mělo 58, ale to okolo kamery projelo v pohodě a bliklo to až na mě .
Tak jsem zvědavá, jestli mi něco přijde. A je možný, aby to vyfotilo mě, místo toho auta přede mnou. A jde se proti tomuhle nějak bránit?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.