Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Životní minimum a mateřská

Od: zlobilka odpovědí: 2 změna:

Prosím nevím,jak si mám zažádat o živ.minimum,když jsem celé léto na pracáku,jsem gravidní a žiji s přítelem v pronajatém bytě,ale trvalý pobyt mámusím mít ještě u rodičů. Nemám tedy nárok na žádné peníze?

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

iv®
hodnocení

0x
To je situace. Nejspíš bych tohle řešila na socialce. Nevim kolik vam je. Na pracaku jste po studiich ci odchodu z prace? Pritel pracuje?

iz*
hodnocení

0x

Máte nárok na příspěvek na výživu a náklady spojené s těhotenstvím a slehnutím od otce dítěte. Pokud jde o státní sociální pomoc, nejsnáze lze "dosáhnout"na příspěvek na bydlení. Za předpokladu, že žijete v bytě, k němuž máte uzavřenu nájemní smlouvu na své jméno, a že v bytě máte hlášen trvalý pobyt.

Protože neuvádíte téměř žádné informace, nelze posoudit, jestli budete mít nárok na peněžitou pomoc v mateřství (PPM) nebo na rodičovský příspěvek od porodu do 4 let věku dítěte, jestli byste případně "dosáhla"na porodné, ...

Pokud doplníte, co předcházelo evidenci na ÚP, a na kdy je stanoven pravděpodobný termín porodu, můžeme poradit dále.

––––––––––––––––––– Odkazy Portál MPSV:

Státní sociální p/...

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Porodné

Pomoc v hmotné nouzi

Web ČSSZ: Peněžitá pomoc v /...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]