Nejste přihlášen/a.
Tvá předpokládaná odpověď"pro vtipálky"je taky dobrá :P ...
Asi víš, že ucho je s nosem spojené Eustachovou trubicí, pokud smrkáš, vlastně vytvoříš v plicích tlak, kterým se snažíš uvolnit plný nos a při tom můžeš zvýšit tlak i ve středním uchu, který pak pociťuješ, jako zalehlé ucho. Proto byses měla snažit udržovat nos co nečistší, protože při onemocnění (viróze ap.) pokud máš plný nos, může se ti hlen dostat až do ucha, pak obvykle přijde zánět středního ucha. Pokud jsi ho už někdy měla ... nemusím popisovat :D
Když zívneš, mělo by se ti podařit, aby ti ucho odlehlo. Asi nebydlíš v Praze a nejezdíš metrem, tam bysis musela poradit se zalehlýma ušima daleko častěji (děcka to uměj už odmala). Časem se cvičením můžeš naučit odlehnout ucho jen pohybem čelisti (je to méně otravné (znát), než zívání
Jojo ... pusa se taky otvírá dokořán ... Zkus si při tom otevírání pusy uvědomit, který sval se pohne, když to odlehne, pokoušej se ho naučit používat samotný (bez tý pusy), pak si toho ani spolupracovníci nevšimnou
. A ten podtlak by taky neměl být takový problém :D: když si zacpeš nos, když se nadechuješ, tak ti tam vlastně vzniká podtak. Jen se prosímtě neudus
:P. ...
... Já mám třeba trochu jiný problém, přes den si to většinou ani neuvědomuju, ale v tichu, třeba když jdu spát, mi strašně lupe v uších, když se nadechuju a s tím si zase nedovedu poradit já. Pac a pusu
.
Doporučuji orl.erbak.com/mod/...
to je ORL ordinace online, něco tam o tom již je a hlavně by asi bylo dobré tam směrovat otázku. Zdar vašemu konání...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.