Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

In Karta- Jak nakupovat jizdenku?

Od: jajajajajajjaja78 odpovědí: 4 změna:
Dobrý den,
měla bych dotaz ohledně In Karty a nákupu jízdenky s ní spojený.
Ještě nikdy jsem si jízdenku s In Kartou nekupovala a zajímalo by mne tedy jak při nákupu u přepážky postupovat. Mám aplikaci In25 s tím, že spadám do kategorie juniorů od 15 do 26 let. Až tedy budu u přepážky, co všechno bych měla prodávajícímu sdelit? Kterou z aplikací vlastním a do jaké kategorie spadám? Používá se v těchto případech čtečka, kterou mají pokladní k dispozici? Nebo vše oznamuji sama? Co přesně pokladních sdělujete?
Děkuji za odpověď.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

paw*
hodnocení

2x
Sdelite jenom kam chcete jízdenku a ze mate studentskou inkartu. Vice říkat nemusíte. Kartu ukazuje az ve vlaku pruvocimu.

hodnocení

1x

Studentská In-karta je špatný název. Je studentský průkaz na slevu + In-karta a díky ní získáte ještě 25% slevu ze studentského jízdného.

hodnocení

1x

Též mám IN-25 a normálně na nádraží dojdu k okýnku, pozdravím, řeknu že chci tam či onam na IN-kartu. Pak si akorát na jízdence zkontroluju, že je tam skutečně IN-25, což tam dávají automaticky aniž bych to číslo řekl a pak ve vlaku průvodčímu dávám jízdenku i s kartičkou vespod najednou.

pobrdny*
hodnocení

0x

Jinak ještě doporučuji na InKartě používat elektronickou peněženku - funguje to tak, že u pokladny dáte InKartu, a řeknete že chcete nabít elektronickou peněženku, můžete vložit třeba stovku, pětistovku nebo tisícovku a pak už nemusíte s sebou nosit hotové peníze, pouze u kasy nebo pokud nastoupíte v neobsazené stanici, tak ve vlaku průvodčímu dáte InKartu a řeknete že jedete odkud-kam a že platíte elektronickou peněženkou. Má to tu výhodu, že se vám nestane, když by vám třeba zrovna došly peníze, že by jste se nedostali domů. A jako bonus vám vždycky na konci měsíce přičtou 1% z uskutečněných plateb. Možno takto platit též v automatech ČD, ve větších nádražích je mají, bez fronty a ja za to další 1% k dobru :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]