Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Depresu, uzkost

Od: nevim58 odpovědí: 10 změna:

Dobrý večer. Nevím, jak bych začal. Poslední dny jsem nějaký špatný, nemám náladu na nic.Dneska se mi přidaly uzkostné stavy, cítím se strašně unaveně, chce se mi spát ale nemohu, neusnu, když se pokouším usnout, je to ještě horší, všechno je ve mě stažené. Nemám náladu nic dělat, jen sedím , kouřím a koukám do blba, téměř s nikým nekomunikuju, a když už musím, tak rychle, abych byl to měl už za sebou a nemusel nokomu odpovídat, dělat jako, že jsem v pohodě. Chtěl bych být zase aspon trošku v pohodě, ale nevím, co se se mnou pořádně děje.

už mě ten život nějak nebaví

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sarkaona*
hodnocení

4x

Bohužel, tohle přichází hlavně s podzimem. Jen silný jedinec si dokáže poradit sám, ale to vy nejste. Svěřte se do péče odborníků. Najdete si lásku, koníčky, běžte mezi lidi.

hodnocení

2x

Dobrý den.Jak dlouho vaše stavy trvají? Je třeba navštívit co nejdříve psychiatra ! Co se s Vámi děje? Máte depresi jako vyšitou ! Ještě k tomu z úzkostnými stavy a to se samo nevyléčí.Zcela jistě jste prošel nějakým těžkým obdobím a ono se to prorazilo na duši.Taky kde jinde...

doplněno 31.08.14 19:04:

Nebojte se,"rozchodíte" to ! Ale,neodkládejte návštěvu lékaře,čím dříve,tím lépe. On Vám napíše dobrou medikaci,popřípadě Vám doporučí i jiné prostředky k Vašemu vyléčení :) A to,že jste sám,také není dobré,spíše naopak.Zkuste se nějakým způsobem začlenit do kolektivu,nebo začít sportovat,chodit ven na procházky,do kina,do divadla...Zábava-koníčky- fotit,malovat,číst,rybařit,pořiďte si nějaké zvířátko- pejska,kočičku,nebo rovnou ženu...Zřejmě nemáte smysl života a v tom je právě kámen úrazu. Nemáte se vlastně asi z čeho radovat,že?Do práce,z práce domů a prázdno...Je tomu tak? Samota je zlá,je třeba ji utnout...

doplněno 31.08.14 19:15:

Máte recidivu,to se stává.

nevim580
hodnocení

Wamp... děkuji Vám za povzbudivou odpověd. Počkám do zítřka, když se to nezlepší, zavolám lékaři. Bydlím ve velkým domě s rodiči. Vztah nehledám, necítím se na to. Mám takovou práci, že třeba týden pracuji a týden jsem doma, přijdu domu z práce, zalezu si domu, brouzdám internetem, uklízím, kouknu na televizi. Nějakého koníčka ani moc nemám, občas zajdu do bazénu zaplavat si, nemám se na co těšit. Dělá mi velký problém komunikace s lidmi. Třeba v práci moc komunikovat nemusím, rozdám práci, zařídím, co je potřeba a jdu bud pracovat, at už manualně, nebo dělám učetnictví. Dříve mě práce bavila, žil jsem prací, těšil jsem se tam, vždy jsem si přál mít vlastní malou firmu a to se mi splnilo. Dnes to dělám jen čistě kvůli penězům. Pro lidi, co mě znají jsem usměvavý, vyrovnaný člověk, co nezkazí žádnou srandu,ale zdání klame. Dnes komunikuji jen o nutných věcech, odpovídám stručně , snažím se být profesionální. Až se sám sobě hnusím a nepoznávám se. Chtěl bych být jako dřív,,, ale nejde mi to.

Nejde Vám to proto,protože Vám chybí ty nejdůležitější věci v životě...Vlastně ten život jako takový ! Je to na delší povídání...Co kdybyste se zde zaregistroval? Mohu Vám napsat více "vnitřní poštou,"která zde funguje.Je soukromá-privátní.

nevim850*
hodnocení

Wamp...jsem zaregistrovaný :)

Jééé,to je skvělé a dokonce máte vykouzlen úsměv na tváři? ;)

nevim850*
hodnocení

Do smíchu mi sice ještě moc není, ale na počítači je usměv vykouzlen.

nevim580
hodnocení

Je pravda, že dříve jsem se dlouhodobě léčil s nespavostí, uzkostnými stavy, dalo mi stašně práce se opět dát dohromady a fungovat, tak jako dříve. Mám celkem slušnou práci, není moc časově náročná a finančně dobře placená., takže mám celkově více času. Jsem sám. Sám nevím, co se se mnou děje, strašně jsem se bál, aby se mi nevrátily ty stavy, jako dříve,a asi se stalo, hodně se bojím, že to znovu nerozschodím.

doplněno 31.08.14 18:54:

Poslední 3 dny jsem byl nesvůj, dneska odpoledne se to hodně zhoršilo, uzkostné stavy a todle. 3dny zpět pouze špatná nálada, ale spal jsem celkem dobře, ikdyž jsem byl i 5 krát za noc vzhůru.

hodnocení

0x

Sedět na posteli a kouřit asi moc nepomůže. Tím se vše ještě zhorší. Nálada je výsledkem chemizmu v mozku. Když mozek nemá přesně to co potřebuje, začne pracovat chybně. Máte hodně času, zaměřte se na to co jíte a pijete. Sekněte s kouřením, to je velký problém - odbourávání jedů z cigaret spotřebuje hodně železa, které Vám pravděpodobně akutně chybí. Jsem si jistý, že úpravou stravy se popisované problémy dají v řádu týdnů odstranit.

Další možností je neřešit příčinu, ale důsledek a nechat si předepsat nějaká psychofarmaka. Kam jejich dlouhodobá konzumace vede, to je bohužel až příliš dobře známo.

takjan*

Kouření je i dle názoru odborníků v podstatě antidepresivum

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]