Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Okamžité vyhození z nájmu

Od: meandr odpovědí: 3 změna:

Měla bych dotaz ohledně okamžitého vystěhování nájemníka z bytu. V bytě jsem od půlky měsíce, zaplatila jsem nájem za zbývající část měsíc a půlku kauce. Další nájem jsem měla platit do 28.dne, ale jsem mojí blbostí ve skluzu a nájem bych zaplatila hned další týden. Majitel bytu mě ale teď chce okamžitě vystěhovat. Má na to právo? Jen tak ze dne na den mě vyhodit? Podle něj, je smlouva, když jsem nezaplatila celou kauci, neplatná.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Hodně záleží na tom, jak je postavená smlouva, ale v podstatě pokud jste ji ani nezačala plnit, tak má nárok se vás zbavit. Vy máte ale nárok dostat předtím tu zálohu zpět. Bez toho bych neodcházel.
meandr
hodnocení

a pokud mám ve smlouvě toto? v případě ukončení nájmu formou odstoupení od smlouvy pronajímatelem, je nájemce povinenv yklizený byt pronajímateli předat ve lhůtě do dvou měsíců ode dne doručení písemného odstoupení pronajímatele nájemci.Bude-li nájemce v prodlení s platbou o více než 10 dní, má majitel možnost okamžitě od této smlouvy odstoupit.
A jste? V prodleni? Asi ano, takže máte smůlu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]