Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nárok na podporu na ÚP

Od: dolby* odpovědí: 1 změna:

Dobrý den, mám dotaz, zda budu mít nárok na podporu v nezaměstnanosti.

V posledních dvou letech mám za sebou: samostatnou výdělečnou činnost. 6 měsíců a 10 dní jsem si platila důchodové pojištění, potom jsem byla na ÚP a měla 5 měsíců podporu, potom jsem byla pár měsíců hlášená jako žena v domácnosti (důchodové jsem si neplatila) a to jsem ukončila a nastoupila do práce,ale pouze na dobu určitou 6 měsíců(důchodové mám placeno od zaměstnavatele)

Podle toho co jsem našla na internetu, tak musím mít za poslední 2 roky mít 12 měsíců placené důchodové pojištění. Což bych splnila,ne?

Děkuji moc za odpověď.

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

1x

Je-li Vám méně než 50 let, může to u Vás být trochu jinak, protože jste v takovém případě při předchozí registraci vyčerpala celou podpůrčí dobu. V takovém případě byste musela v zaměstnání získat minimálně 6 měsíců důchodového pojištění. Jestli zaměstnání trvalo přesně 6 měsíců, měla byste tuto podmínku splnit.

Viz práva a povinnost/... (informace k nároku na podpoře ve sponí části stránky)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]