Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

U moře v říjnu-kdo má zkušenosti

Od: simonatt* odpovědí: 13 změna:

Milí kamarádi tady!

Někteří z vás vědí,že jsem před týdnem pochovala svého pejska Matýska.Moc těžce to nesu,ale již měl své roky/14 a půl/ a jeho život prostě uplynul.Od jara jsme se mu věnovali tak,jak jsme nejlépe mohli a myslím,že určitě nestrádal.Odešel v klidu a míru.My jsme zvyklí každý rok k moři a já bych si ráda v říjnu ještě to moře užila.V tuto dobu jsme nikdy u moře nebyli a proto prosím,kdo máte zkušenosti s tímto datem/říjen/,poraďte,kde je v tuto dobu dobře a teplo.Mohu hledat na NETu,samozřejmě,ale osobní zkušenost lidí tady je pro mne cennější.Uvítám konkrétní zkušenosti s místem rekreace.Díky! S.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hoummy*
hodnocení

3x

Hezké odpoledne,

my jezdili do Egypta v říjnu a bylo to tam prima, vysoké teploty, méně turistů, ochotnější číšníci, ale pak to byl trochu šik, když jsme se vrátili zpátky do země chladu... JInak doporučuji !

amadeus*
hodnocení

3x

Zkuste tu otazku trochu rozvest, at vam muzeme fundovane poradit.

1) jaky mate rozpocet

2) jakeho zamereni by mela byt dovolena (poznavani kultury/pamatek, sportovni/prirodni, zabavne atrakce, 99% valeni na plazi, od vseho trochu, atd)

3) je to dovolena s partnerem, s kamarady nebo s detmi?

simonatt*
hodnocení

Naše požadavky:jsme důchodci,vitální,ale já jsem zdravotně omezená.Čili: pobyt u moře,hotel,k moři blízko,prostě asi 8midenní leháro.Finančně rozumné.Letecky.

simonatt*
hodnocení

To amadeus:

1.rozpočet v rozumné výši,ale nemusíme nijak škrtit,prostě úměrně k našemu důchodu.

2.dovolená u moře,na pláži,procházky večer/zdrav.důvody/.

3.dovolená s partnerem.

Poradíte nějak konkrétně? Budu ráda! S.

amadeus*

Neni to zrovna snadne. Je vic ne pravdepodobne, ze mame odlisne preference, pokud jde o dovolene.

1) Na podzim je hezke pocasi na Kanarskych ostrovech, coz je podle meho nazoru pomerne levna zalezitosti. Ja byl na Tenerife, ale aktivity, ktere jsem provozoval by asi nebyly nic pro vas, pokud mate zdravotni omezeni.

Plaze jsou celkem hezke, hotely v tu dobu levne, ale mistni kuchyne me prilis neuchvatila. Pokud jde o pocasi, je lepsi jihozapadni cast ostrova. Vyplati se pujcit si motorku/auto a projet si par hezkych destinaci. Na horu/vyhaslou sopku Teide vede lanovka skoro az k vrcholu. Poslednich asi 300 metru do kopce musite vyslapnout sama, ale vyplati se.

2) Madeira. Moooc krasny ostrov. Jedna z mala destinaci, kam se budu vracet. Teplota sice neni v Rijnu nejvyssi, ale more je docela teple a urcite koupatelne. Urcite se da sehnat dovolena za mene nez £300 na osobu.

Doporucuji ignorovat ceske cestovky a pokusit se zorganizovat si dovolenou sam. Ja obvykle hledam levne letenky s minimem prestupu a kdyz najdu, tak zarezervuji. Hotely zkoumam pres booking.com, ale jen si hlidam ceny a pocty volnych pokoju. Kdyz mam pocit, ze ceny rostou, tak si proste nejaky zarezervuji. Pokud ceny klesaji a furt maji sirokou nabidku, tak cekam dal a klidne si je zarezervuji az po priletu. Vsiml jsem si, ze obvykle jsou hotely nejdrazsi 1-2 mesice predem, pak zacnou ceny klesat. Pokud na to nemate odvahu, tak si aspon projdete nabidku nemeckych a rakouskych cestovek. Casto maji lepsi a levnejsi nabidku nez ty ceske.

Takhle se mi podarilo zaplatit za tyden dovolene pro dva na jihu Porgualska jen dvacet tisic. Letecky (byt s prestupem) 3 dny v 4* hotelu ve Faru, 4 dny v Lagosu (5* hotel).

hodnocení

2x

V říjnu máte právě vodu teplou vyhřátou po létě,nejsou úmorná vedra ,,,ale nevolila bych Bulharsko,,jen teplejš ízemě.A také záleží,jestli jste koupací typ povalování na pláži.Já bych volila Kanáry,není tam zima ani vedro --vlastní zkušenost.

stirecek*
hodnocení

1x
Je moře míst na zemi, kde se dá koupat a opalovat celoročně a i za rozumné peníze.
simonatt*
hodnocení

To stirecek: prosím,nemáte nějaké konkrétní návrhy,kam?To by mi pomohlo.Díky!

stirecek*

V září jsme jezdili hodně do itálie na palmovku, teploty nad třicet docela běžné a vždy jsme se vrátili do zimy. Teď tam byla dcera, ale počasí všelijaké. Poslední roky jezdíme do řecka, teď tam bylo třeba teplo, ale před cca měsícem tam taky občas sprchlo. Počasí si člověk nevybere. Takže je vcelku jedno kam, záleží na počasí.

zvidavajanca*
hodnocení

0x

Mám zkušenosti z Řecka na kole (Kréta, Korfu, Zakynthos), nebylo už takové vedro, dalo se tedy i jezdit. Ale koupat se taky dalo.

elafonisi
hodnocení

0x

Zdravím,

sice se ptáte na moře, ale doporučuji termály v Madarsku. O víkendu tam opět jedeme do Miskolcu a Hajduszoboszlo. Doporučuji Bukfurdo a taky Hevíz...a vůbec všechny jejich termály. Paráda, léčivá voda, vynikajíci kuchyně a můžete přejíždět z jedných termálů do druhých, jak to děláme my. Jeden den tam, šachy ve vodičce, három deci jejich kvalitného vínečka-báječný relax.

Co se týče moře , tak doporučuji v tomto období Krétu a zapůjčení auta tam a jet se podívat na pláž Elafonisi, mít nato peníze, lětíme hned!

Elafonisi vidět je nádhera a zážitek, teda pro mně na celý život a celoživotní láska, miluji tu pláž. Pak to tam objet jak my. Jeden den

Mátala, černý písek, pak Paradise, žlutý písek no a milovaná Elafonisi-růžový písek, teplá vod, pořád dlouho plytká a pak laguny na koupání. Vhodné i na říjen.

Tak přeji hezkou cestu a napište pak jak a kde jste jela a jaký to bylo))Jsem zvědává.

simonatt*
hodnocení

To elafdonisi: Díky za dlouhou odpověď i za Váš čas.Maďarské thermály znám,jezdila jsem do této země jako neoficiální průvodkyně.Od té doby tam jezdíme vždy v zimě,když je zde ošklivo a tam je báječně-sdílím tedy i Vaše potěšení.Uvažujeme o Egyptě,o Krétě i o Kypru a i Rhodosu.V Turecku i v Tunisu jsme už byli.Beru v úvahu i jiná místa,co mi nabízeli ti,co mi zde radili.Uvidíme,jak se vyvine nabídka.Prostě sbalím věci a najedeme na superlastmomentky,nebo na zahraniční CK,vyřízeno je to po NETu hned a pak zjistíme počasí a hurá k moři.Moc mi moře chybí,ale kvůli našemu pejskovi jsem nikam nechtěla,potřeboval stálou péči.

Všem zde musím poděkovat za ochotu mi co nejlépe poradit.Dám vědět,jak se to nakonec vyvine./Abychom ve finiši nakonec nejeli k opuštěnému Máchovu jezeru..že?-cha,cha./

hodnocení

0x
V září je hezky na Kypru, Danae house, oblast Larnaca. Nebo Karibik, Luxury Bahia, oblast Samana.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]