Nejste přihlášen/a.
Ahoj, zrovna jsem tak přemýšlel.
Mám kamaráda žijícího v New Yorku, vídáme se tak jednou do roka. Buď on přiletí sem, nebo mě pozve s přítelkyní do NY. Teď jsem, ale přemýšlel, jestli někomu vyhovuje žit celý život v tak rušném a namačkaném městě? Určitě, kdyby se to někomu hodně nelíbilo, tak tam žít nebude a ten, kdo tam žije, tak určitě často má nutkání vypadnout ven. Ale já bych tam ani nemohl žít i kdybych měl několik výletů během týdne a určitě každý nemá tolik peněz, aby si udělal dobře a odpočinul si. Nebo vypadnout do parku? Ale to musí mít přeci každý pořád pocit, že je uzavřen ve městě. Jsem rád, že žiji v městečku a kdykoliv můžu jít někam do přírody a nestíní na mě mrakodrapy. Asi kdo se tam narodí, tak mu to tak nepříjde, ale přeci musí mít pocit, že je obklopen silnou civilizací. Jaký máte na to názor vy? Mě tam upřímně stačilo být 3 týdny a to jako během toho musíte stihnout všechny akce, místa a průzkumy. Ta představa, že bych tam žil a neměl co dělat...
Ja prozil mladi na vesnici, behal po lesich, lezl po skalach, rybaril v rece a presto jsem si ve meste a zvykl. At uz to byla Praha nebo ted Londyn. V mem veku mi naprosto vyhovuje byt v centru vseho deni a mit vsechno po ruce. Na stari se nejspis vratim na vesnici, ale to je pisen vzdalene budoucnosti.
Jsem z vesnice a celý život si pokládám otázku "proč by chtěl někdo bydlet na vesnici, kde nic není" - stromy a příroda jsou i ve městech (když pominu parky, tak třeba v okolí města). Představa, že nemůžu jít v kolik chci hodin koupit něco, co chci... brrr... Teď bydlím v okrajové části Prahy a zítra se stěhuji do centra. Už abych tam byla!
Každá nová generace přijme to, do čeho se narodila, za jakýsi normální základ. Případné změny k horšímu většinou nese spíše nelibě, ale zároveň dopustí, aby v nich vyrůstaly další generace. A tak to jde dál a dál.
Když se pak člověk dostane do úplně jiného prostředí, tak některý je nadšený, některý zděšený.
Já mám jiný problém. Zjistila jsem, že mám deprese v bytě se stropními okny. Zatímco v desátem poschodí, kde z okna vidím střechy domů a vzdálený obzor, se cítím poměrně dobře, v bytě se stropními okny, kde vidím jen nebe, na mě padá tíseň. A to ten dům stojí v krásném prostředí.
Zevšeobecňujete. Mrakodrapy jsou jen v downtown New York City, velmi pravděpodobně nežijí vaši kamarádi přímo tam, na těchto místech jsou zpravidla jen kanceláře a obchodní prostory. Další části Manhattanu jsou mnohdy klidnější než centrum Prahy, všude po NYC jsou stovky parků, které jsou narozdíl od parků v ČR pravidelně uklízené a bezpečné. Kromě Manhattanu je NYC tvořen i dalšími částmi jako Brooklyn, který je velmi klidný a žijí zde rodiny s dětmi.
NYC je krásné město, kde si přijde na své každé, a to jak ten, který potřebuje žít vedle desítek nočních klubů a obchodů, tak i ten, který má rád klid. To je na tomto městě tak úchvatné.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.