Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je školník neodvolatelný?

Od: andrej® odpovědí: 15 změna:

Představte si situaci v české základní škole, kde má školník, dejme tomu, pět let před důchodem a pět let tomu nazad se pracovně absolutně nepřetrhne. Školou se šuškají stížnosti na jeho nemakačenkovství, ale to je asi tak všechno.

Co s ním?

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladinpraha*
hodnocení

3x

Školník je zaměstnanec jako každý jiný. Má svého nadřízeného a ten jediný je oprávněný jeho práci posuzovat a hodnotit. Problém je většinou v tom, že si někdo osvojuje právo mluvit do věcí, po kterých mu absolutně nic není a navíc je o tomto svém právu přesvědčen. Pracovní náplň školníka je věcí jeho a jeho zaměstnavatele. Nikoho jiného.

iz*
hodnocení

2x

Neplní-li školník své pracovní povinnosti, lze mu stejně jako kterékomukoliv jinému zaměstnanci dát z tohoto důvodu výpověď. Výzva k nápravě se stanovenou přiměřenou lhůtou spolu s upozorněním na možnost výpovědi stačí jenom jedna. Nedojde-li ve stanovené lhůtě k nápravě, následuje výpověď.

Otázkou však je, jestli nejde jenom o šuškandu. Školník má povinností více, ne všechny jsou vidět "zvenku".

hodnocení

2x

Nevím jak kde ale školníci se snad nikde nepřetrhnou-tam nemají za úkol celý den někde šroubovat!Jejich hlavní úkol je aby vše ve škole fungovalo-světla svítila,vypínače vypínali a zapínali,topení aby topilo (v topné sezoně) nekapali kohoutky vodovodů ,nevrzali panty...

To Andrej a není to od Vás jen závist popřípadě to že Vás na tento post nepřijali?!

doplněno 29.08.14 18:11:

To We jste ale trochu mimo. Učitelé především naše děti vzdělávají na rozdíl školníka. Ono je to u nás v česku s těmi platy trochu víc na hlavičku,ale o tom to tady není,ale měli by se všechny mzdy odvíjet od průměru!

hodnocení

1x

Školník je zaměstnání jako každé jiné. Šuškat se může pravdivě nebo lživě, záleží na řediteli, zda se mu školník vyplatí nebo ne. Zda si ho ponechá nebo mu dá výpověď. ;) Proč vás šuškanda tak zajímá?

hodnocení

Proč mne to zajímá? Protože moc dobře vím, jak to ve státním chodí, víte? A vadí mi to.

doplněno 29.08.14 11:32:

A proč mi to vadí? Protože to svými daněmi platím a nepřímo podporuji.

doplněno 29.08.14 11:34:

A protože tam chodí i moje dcera a přál bych si, aby se o "její " školu někdo staral. A dobře.

janplinto*

Chudák holka...ne kvůli školníkovi.

majsterjoe*

A jak vis ze se o jeji skolu nestara? Skolnik nemusi pracovat 24hodin denne. Skolnik je od toho, aby resil i nahle veci, ktere resit ma. Nemusi menit zarovky jen kvuli tomu, aby nekterym ukazal svou praci. Nemusi zametat pred skolou jen aby ho nekdo videl.

buss
hodnocení

1x

Ptejte se ředitele.

hodnocení

0x

Prtotože podle současného zákoníku práce je propuštění zaměstnance docela komplikovaná záležitost. A "propuštění bez udání důvodu" levice jednoznačně zamítla.

majsterjoe*

coz je nicmene v dnesni dobe v naprosto v poradku.

Dvakrát napomenutí za neplnění povinností, potřetí prémie pryč a pak šup na pracák. Jak jednoduché.

hodnocení

0x

školník rozhodně není neodvolatelný - stěžujte si řediteli, on mu může případně dát výpověď - i když se mi zdá divně, že by si "nemakačenkovství" svého školníka nevšiml...? - každopádně, uchazečů o místo školníka je dost a dost...

wee
hodnocení

0x

Uvědomte si,kolik školník má plat.Dělal by jste to za jeho peníze?Mám takový dojem,že by jste se flákal ještě víc.Stará se o spoustu věcí a milostpání učitelé mají plat mnohem větší.Kolik mají nyní učitelé platy,když si tak nestoudně stěžovali,že mají malé platy?O tom se kolikrát jiným pracujícím ani nezdá.A ještě si stěžují.

sice jste trochu mimo topic, ale zkuste na vlastní kůži práci "milostpánů učitelů" a uvidíte...

tonek
hodnocení

0x

Pracovníka v pozici školník není třeba odvolávat, není jmenován do funkce školník, je to zaměstnec se všemy právnímy náležitostmy a zaměstnanecký poměr lze rozvázat několika způsoby.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]