Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Fio nebo GE

Od: lenka35 odpovědí: 14 změna:

Vím, že se tu probírají účty často, díky tomu jsem byla rozhodnutá pro založení účtu u Fio. Teď ale váhám, GE má do konce měsíce akci na běžný účet zdarma bez poplatků a 2% úrok. Podmínku 7000kč měsíčně bych splnila. Pro který byste se rozhodli? Využívám převážně platby přes net-sipo, trvalé příkazy, jednorázové, pár přijatých plateb, platím sem tam kartou v obchodech ale ne pravidelně každý měsíc.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jiri153
hodnocení

4x

GE - parchanti, kteří nás doteď okrádali a okrádají na poplatcích.

Fio přes deset let "vše" zdarma...

Za mne Fio, kde mimochodem jsem už od dob družstevní záložny a vše vpořádku, také mají velmi vstřícné podmínky při malých obchodech na burze.

O Equa bližší info nevím...

ronyx*
hodnocení

4x

GE nedoporučuji - mám s nima velmi negativní zkušenosti. Přesně ve stylu - když ptáčka lapají... Posléze nastupuje arogance a velmi neseriózní jednání.

hodnocení

2x

Bral bych FIO.

zztop*

Taky bych se klonil k FIO

petarda*
hodnocení

2x

Pokud vybíráte nutně mezi Fio a GE, tak rozhodně Fio - je daleko perspektivnější a dynamičtější.

Pokud chcete ale slyšet můj osobní názor, ještě kousek na Fio bankou je Equa bank. Tam máte úplně vše zdarma (včetně přepočtu měn v zahraničí) a výběry v zahraničí tuším za 7 Kč, což je mezi bankami naprosto nevídané.

stirecek*
Převody měn mají všechny banky zdarma a vždy se řídí aktuálním kurzem deviza nákup/prodej. Takže převod z CZK na jinou měnu deviza prodej.

mcbain*
hodnocení

2x

Rozhodl bych se pro Fio (www.fio.cz), protože drží slovo. GE jen láká nové klienty, brzy změní podmínky a Vy už nebudete chtít pryč, protože se budete bát papírování. Jděte rovnou na jistotu a ve Fio si založte k běžnému účtu i spořící účet. Sice to nejsou 2 % na úrocích, rozdíl je ale tak malý (většinou), že se Vám to vrátí na poplatcích.

U Fio máte ještě výhodu v tom, že automaticky dostanete účet pro Euro a platby ze Slovenska nebo na Slovensko budete mít také zdarma. Platby po EU jsou za pakatel. U GE budete svázaná poplatky, takže žádný rozlet do světa.

A píšu ze své zkušenosti. Měl jsem účet v GE, ale rád jsem utekl do Fio. Nejprve na zkoušku, kdy jsem měl rok oba účty a teď natrvalo.

lenka35
hodnocení

Ještě jednou díky. Účet u Fio založen, jen to tedy bylo trochu složité a na dlouho. Zvolit si vlastní číslo účtu problém protože jsem zřizovala přes net s vyzvednutím smlouvy na pobočce, údajně není možné. Po 10 minutách dohadování to šlo, ale účet který mám u poštovní spořitelny nelze použít, č.ú. nesmí začínat 1, ani 2, ani 19, ani 29 a funkční kombinaci mi nebude hledat.

paw*
hodnocení

0x

V tom pripade se podivejte, kolik stoji vybery z bankomatu a jestli je mate nejak rozumne pobliz. Nekdy jsou treba zdarma pouze 2 vybery a zbytek je pdomineny aktivitou. Fio ma treba vybery na pobocce zdarma (nad 1000). Jak je to u GE, nevim.

lenka35
hodnocení

4 výběry zdarma, vybírám max 4x do roka. Pobočka je přímo ve městě, Fio tu nemáme. Ale pobočku nevyužívám.

lenka35
hodnocení

Děkuji všem. Zřídím Fio.

Ještě potřebuji přesunout od poštovní spořitelny spořící účet.

ING by mělo být na 3 měsíce 2% a bez nutnosti účtu u nich. A nebo Sberbank 1,63%. K čemu se spíš přiklonit? Jde o cca 500 000kč, klidně rozdělit na víc účtů. Fio má malý úrok. Děkuji.

mcbain*

ING má sice na 3 měsíce 2 %, potom to spadne na 0,8 % (platí od 1.9.2014; Fio má 0,4 %). ING připisuje úroky čtvrtletně, Fio měsíčně. Takže je to srovnatelné, protože výhodnější je měsíční přičítání úroků.

Do Sberbank k Rusům bych teď peníze nedával. Ukrajina je zvednutý ukazovák a Rusové podezřele rychle stahují investice (peníze) z Evropy.

frosti*
hodnocení

0x

Já sice s Fio bankou nemám žádnou zkušenost, ale když jsem si u ní chtěl zřídit účet, tak mě známá odradila. Prý se jí stal tenhle příběh. Šla do bankomatu zjistit, zda jí již přišla výplata na účet, ta na účtu již byla připsaná. Cca o hodinu později chtěla zaplatit nákup kartou a najednou neměla na účtu ani korunu. Okamžitě se šla podívat do bankomatu a peníze tam nebyly. Celá vystrašená s domněním, že jí někdo vykradl účet šla na pobočku Fio a tam jí sdělili, že byly nuceni si částku od ní vypůjčit, ale že do večera ji bude mít zpět. Druhý den šla účet okamžitě zrušit.

stirecek*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]