Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak odmítnout chronického uháněče?

Od: uznevimjak odpovědí: 11 změna:

Dobrý den,
jaký je podle vás nejlepší postup při odmítnutí psychicky labilního kluka? Tím myslím takového, který se Vás neúnavně snaží pozvat někam na rande, nahání Vás na fb, ale není ani trochu Váš a typ. Navíc se tomu člověku nemůžete uplně vyhýbat, protože máte společné známé a občas na něj neplánovaně narazíte, protože chodí na stejná místa jako Vy (bar, kavárna, diskotéka, bazén, posilovna,...).
Přestože jsem mu nedávala žádné naděje, jen jsem byla milá, když nás kamarádka na jedné akci představila (jako ostatně na každého člověka se kterým se seznámím, bez ohledu na pohlaví), začal mě uhánět. Nechci mu dávat zbytečné naděje, ale ani ho nějak tvrdě odpálkovat.. Kamarád, který ho zná lépe než já říkal, že když se s ním rozcházela jeho bývalá, docela dlouho ji citově vydíral, že si něco udělá. Prý to ani nebyl nějak dlouhodobý vztah, byli spolu jen půl roku a on ji pak začal psát, že se zabije, když se k němu nevrátí. Dokonce se i zkoušel trochu řezat do zápěstí. Takže kámoš mi radí mu to říct nekompromisně na rovinu, že nemám zájem, jinak si prý bude dělat dál naděje a už se ho nezbavim.
Při dalším jeho pokusu o pozvání na kafe, jsem mu tedy na rovinu napsala, ať se nezlobí, že na rande s ním jít nechci. Jenže on teď začal vyzvídat proč. Než jsem stačila odepsat, tu otázku ,,Proč ne? mi poslal ještě asi pětkrát a taky napsal, jestli by měl u mě nějakou šanci. Tak jsem mu tedy na radu kámoše napsala ,,Promiň, ale nemáš. Už neodepsal, takže jsem to považovala za uzavřené, jenže když jsem se pak večer znovu přihlásila na fb, čekala mě další várka otázek jako: ,,Proč nemám šanci?, ,,Prosím, jen jedno rande, "Alespoň to zkusíme. Tak jsem mu napsala, že mu nechci dělat zbytečné naděje a že určitě najde nějakou holku, která bude jeho city opětovat. Jenže tomu jako odpověď asi nestačilo a psal:,, A proč nechceš, nelíbím se ti?, ,,Jsem hnusnej? ,,Napiš mi prosím, ale upřímně, jestli se ti alespoň trochu líbím". Napsala jsem tedz na radu kámoše ,,Je mi líto, ale prostě nejsi můj typ ..Ani toto nepochopil a odepsal: ,, A proč ne,,Jaký je tvůj typ?", "Napiš jaký kluci se ti líbí a já se změním", ,,Mám zhubnout, posilovat nebo změnit účes?" a ještě několik zpráv o tom co má na sobě změnit,,,Na to už fakt nevím co mu odepsat. Zatím jsem neodepsala, ještě že jsem mu nedala telefonní číslo, má mě jen na fb. Kamarádka mi radí, si ho blokovat a už mu neodepisovat, že je zřejmě nějak psychicky narušenej. Jenže když ho pak někde potkám, zvlášť, když máme ty společné známé, tak co pak...Navíc se obávám, že když si bloknu, zjistí si mé číslo od někoho ze známých a bude mě uhánět na mobilu (Od kamarádky, která mě s ním seznámila na akci už se snažil mé číslo zjistit, naštěstí mu ho nedala).

Takže fakt nevím co je lepší. Přestat s ním komunikovat a třeba se snažit poprosit známé aby mu nedávali na mě číslo nebo mu tedy narovinu napsat, že prostě s tím že mě nepřitahuje nic já ani on nenaděláme a ať svou pozornost zaměří na nějakou jinou holku a mě už pustí z hlavy?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Je to tak, jak říká kamarád. Jednat s ním na rovinu a nekompromisně. Já už bych ho na FB blokla. Můžeš mu napsat, že prostě nemáš zájem a tečka a že tímto toto téma považuješ za uzavřené, na další otázky nebudeš odpovídat a pokud bude dále naléhat, že bude lepší, když spolu přestanete komunikovat úplně.

Pokud nedá pokoj, zablokovat v přátelích a snažit se zabránit tomu, aby dostal tvé tel. číslo. Pokud si ho zjistí a bude obtěžovat, tak už je to na upozornění, že můžeš podat trestní oznámení..

Tak daleko to u mě nikdy nedošlo, ale když je holka na takového kluka milá, tak on často prostě nevezme ani jasné ne.. :(

zelenydabel*

*palec* *palec* *palec*

přesně!

Odpověď hodnotím 100 body!

uznevimjak
hodnocení

Děkuji za odpověď, asi máte pravdu a bude nejlepší si ho co nejdříve bloknout...Jen doufám že mu to šíslo nikdo ze známých nedá nebo že mě nebude obtěžovat, když na sebe někde narazíme :( Myslím že asi opravdu není úplně psychicky v pořádku, protože já mám normálně milou povahu, jsem usměvavá, bez rozdílu, jestli se seznamuji s holkou či klukem. Jenže většině ostatních kluků to stačilo vysvětlit na rovinu jednou či dvakrát a pochopili to ...on ne :(

hodnocení

2x

Jednoznačné ne už jste řekla.

Zablokujte ho, neodepisujte, nereagujte... Dříve nebo později ho to přestane bavit.

Další možnosti by bylo "divadlo". Jestli máte dobrého kamaráda (ideálně takového, kterého nezná), můžete před "dotěrou" sehrát etudu na téma, že jste zadaná.

Poslední možností je opět dobrý kamarád, který mu to vysvětlí ručně.

Kamaráda bych ještě poprosil, ať ho jedno bafne pod krkem a řekne mu, že jste jeho holka a jestli se dozví, že mu do ní vandruje, bude zle!

uznevimjak
hodnocení

Vymýšlení si přítele jsem zavrhla, protože jak píšu, máme společné známé a má mě na fb, takže ví, že zadaná nejsem :(

hodnocení

2x

Zdravím. Já bych mu napsala, že nechci, aby se kvůli mně měnil. Že se mi líbí prostě někdo jiný, ať se s tím smíří a respektuje to. A na rovinu bych mu řekla, že nechci na jeho otázky odpovídat, že je mi to prostě nepříjemné a požádala ho, aby mi už nepsal. Že nechcete k němu být nezdvořilá, ale nebudete reagovat, pokud bude vlezlý a dotěrný. Ať se nad sebou zamyslí...

uznevimjak
hodnocení

Přesně takto jsem mu to chtěla napsat. Zatím jsem ještě neodepsala, ale asi mu to takto napíšu. To už bude ale z mé strany poslední odpověď na toto téma. Pokud to nepochopí a nebude respektovat, už nebudu nic psát a zablokuju ho.

Tak jak to píše Kapka, mi to pro tento případ přijde málo razantní.. Milá už jsi byla až až..

martinaa*
hodnocení

0x

Facebookový profil jde zablokovat, aby ti nemohl psát a vůbec tě na něm neviděl, telefonní číslo jde zablokovat taky.

To samozřejmě udělej a kamarádům bych napsala veřejnou výzvu, že mě ten a ten člověk stíhá a obtěžuje a že si důrazně nepřeji, aby mu někdo dával moje telefonní číslo.

doplněno 06.10.14 16:21:

Monžá máte pravdu... já si ale neumím představit, kterej blb pošle naschvál číslo, když si to někdo vysloveně nepřeje..*zed*

tajemnej*

S tou veřejnou výzvou bych to nedělal.. Nemá to moc velkej význam, spíš naopak.. Tou výzvou spíš mu ho někdo napíše.. Záleží co je to za člověka, ale já bych si ho normálně bloknul, napsal bych mu to co napsala kapka a jinak nevyhledávat kontakt s ním (ono obyčejně je něco jiného být dotěrný na fb a v reálu) a pokud by k nějakému kontaktu došlo, přehlížet nebo ignorovat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]