Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, je mi 16 let a chci si založit studenský účet s možností výběru přes platební kartu, kde bych měla peníze pohromadě. S jakou bankou máte zkušenosti a doporučili by jste mi ji nebo kterou naopak ne? Děkuji za každou odpověď
Ahoj,
určitě si sama dokážeš najít banku, která ti bude vyhovovat. Předpokládám, že pro tebe, jakožto studentu je nejdůležitější, aby bylo vedení účtu zdarma, takže tady máš srovnání : mesec.cz/... . Nicméně důležité je také vybírání peněz z bankomatu zdarma, tak si na to při vybírání banky dej pozor. Lepší stránka než ta předchozí bude spíše tato: student.finance.cz/... Na tomto odkaze máš ty nejběžnější banky v ČR. Osobně mám Fresh účet pro mladé u České spořitelny a nemám s tím žádné problémy. Vedení účtu je zdarma, výběr z bankomatu české spořitelny je taktéž 2x za měsíc zdarma(více výběrů je zpoplatněno, ale to má tak nastavené každá banka). Máš k dispozici internetové bankovnictví, které je k dispozici 24hodin denně a můžeš tak zjistit kdykoliv, kolik máš na účtě peněz. Navíc, v internetovém bankovnictví si můžeš rozložit peníze na ty, které běžně potřebuješ a na tzv. peníze stranou. Tyto peníze stranou se nedají čerpat platební kartou, ale můžeš si je kdykoliv sama převést na běžné peníze(zabere to asi 5minut, pohodička) a zase je můžeš čerpat jak chceš. Já mám v penězích stranou odložené peníze na dovču Dostaneš bezkontaktní platební kartu, bezkontaktní nálepku.. Jak říkám, česká spořitelna je klasika, má nejvíce bankomatů atd, ale můžeš se poohlédnout i po jiných.
P.S: zdůrazňuji, že pod 18let musíš mít při vyřizování účtu s sebou i zákonného zástupce.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.