Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám dotaz mám vedený účet u KB,kde je disponentem,teď už bývalý přítel..Na tento účet si přítel vzal půjčku,samozřejmě s mým souhlasem,a účet využívá jen on...já mám svůj účet vedený jinde..Jenže teď jsme se rozešly a já se bojím,aby mi to splácel a já to za něj nemusela platit,myslíte že lze účet převést na něho? Udělat ho majitelem účtu? Děkuji moc za odpověď..Jsem z toho fakt zoufalá..nevíte co s tím?
Dobrý den, nejlepší by bylo ten účet zrušit, což disponent udělat nemůže, ale jen majitel.
Váš expřítel si založí svůj vlastní účet. Nevím, jak je to s tou půjčkou, ale to Vám sdělí v KB.
Převádět účet patrně nelze - u ČS jsem to chtěl před pár lety a nebylo to možné (pouze zrušit a založit nový). Zdravím!
doplněno 28.08.14 10:08:tyna - tak půjdete do KB a řeknete, že chcete zrušit svůj účet - a dostanete nějakou odpověď.
Buď to půjde nebo to nepůjde či Vám poradí řešení.
Dulezite je, si uvedomit KDO SI PUJCKU VZAL. Pujcka se nebere na ucet, ale bere si ji konkretni clovek. Pokud je ucet tvuj a pujcka tedy na tve jmeno, pak jsi pujcku priteli poskytla TY a ne banka. Banka poskytla pujcku tobe a bude chtit penize po tobe zpatky.
Staral bych se predevsim o to, aby pritel vratil penize, ktere TOBE dluzi a vratil ti kartu od uctu, apod. Potom pujcku doplatis a ucet zrusis.
Samozrejme predpokladam, ze pujcku mu nedaji, tebe vyuzil a penize neuvidis. Takze budes splacet cizi pujcku. V tom pripade alespon zrus veskera dispozicni prava k tomu uctu a zablokuj kartu, kterou on pripadne ma, aby penize, ktere tam budes posilat, on jeste nevybiral.
S byvalyma jsou trable , na to pozor!
doplněno 28.08.14 16:42:P.S. a pokud je ucet na tebe, pujcka take na tebe, zapomen, ze ji banka na nekoho prevede. Ten dotycny by musel prokazovat bonitu stejne, jako jsi to napr. delala ty. Protoze proc by bance mel zustat cerny petr v rukavu, kdyby pritel neplatil? To sis vzala na triko ty a ted se s tim musis nejak porvat.
A doporuceni? Nikdy nikomu nepujcovat. Co je to za chlapa, kdyz si musi zenska brat pujcku pro nej? Chlap ma umet vydelat penize a zajistit rodinu. Proberte se zenske.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.