Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
jako handicapovaný občan jsem se obrátila na více neziskovek se žádostí o pomoc pro handicapovaného občana.
Uvedené neziskovky mají jako své zaměření uvedenu právě pomoc handicapovaným a jsou dotačně podporovány státem.
Neobdržela jsem žádné reakce. Podotýkám, že i negativní stanovisko bych akceptovala.
Mohu považovat tento přezíravý přístup za nerovné jednání - diskriminaci, když jiným občanům běžně odpovídají?
Takto z toho vyvozuji, že neziskovky nemají žádná etická pravidla a vztah k občanům závisí zcela na jejich libovůli.
A komu mohu zaslat stížnost na jejich přístup?
Děkuji předem za radu.
S pozdravem
Paradise
Dobrý den! Já podle svých možná naivních představ se domnívám, že neziskové organizace zaměstnávají minumum placených pracovníků - předpokládám, že např. účetní. Pro ostatní by to měla být povětšině práce bez nároku na plat a tak bych byla trochu trpělivější při čekání na odpověď. Nepíšete, jaká doba již uplynula při čekání na odpověď. Stoprocentně s Vámi souhlasím, že slušnost je i negativní odpověď, i když moc nepotěší. Jistě Vámi oslovené neziskovky mají svého zřizovatele. Jsou to buď jednotlivé stupně veřejné správy, soukromé subjekty (PO i FO), církve a nadace atp. Já bych asi postupovala tak, že bych ještě jednou zaurgovala odpověď na Vaši žádost. Pokud by ani poté nepřišla odpověď, obrátila bych se na jejich zřizovatele. Určitě mají nějaký statut - zřizovací listinu, podle které by se měla řídit a odvíjet jejich činnost. Ale to netvrdím, že jednání všech neziskovek je etické. Dokonce jsem přesvědčena, že při zřizování (a doufám, že to jsou ojedinělé případy) mohou být důvody účelové, které mají ve svém účelu všechno možné, jen ne v rámci hesla - pomáhat potřebným.
Dobrý den,
děkuji za Vaši radu, budu tak postupovat. Oslovené neziskovky mají poměrně slušný počet pracovníků - např. NRZP. Už jsem se jim znovu připomněla žádostí o odpověďˇ- a podle jejich?reakce? se zařídím. Detaily mého postupu jsou níže, v další odpovědi. Vaše přesvědčení o účelových důvodech zakládání neziskovek je správné - zvlášť nyní kvůli dotacím z EU.S pozdravem Paradise
Prosím z které lokality pocházíte? Před lety jsem v rámci pracovní náplně jednala s jistou paní a byla velmi fundovaná a ochotná. Sama znalá této problematiky, jelikož měla ZTP syna.
Bohužel jsem tuto profesi opustila a tak nevím zda existuje možnost dopátrat se této osoby, nicméně pokusit se mohu.
Zatím přeji pěkný zbytek dne a trpělivost.
Adresa: Hřebečská 2680, 272 01 Kladno-Kročehlavy
Telefon: +420 312 651 378
Mobil: +420 721 406 734
E-mail: dana.jan@volny.cz
Je mi líto, ale mnou uvedenou dámu se mi sehnat nezadařilo. Původem je z Kladna.
Dobrý den,
děkuji za vyčerpávající odpověď.
Jsem z Prahy - oslovila jsem organizace sluchově postižených - včetně NRZP. Naše organizace jsou kapitola sama pro sebe - už právě pro tu informační bariéru. Někdy mám dokonce pocit, že jsme jen kusy do počtu - a právě kvůli tomu pocitu se chci ozvat! Prostudovala jsem si předpisy o diskriminaci a vypadá to na institucionální diskriminaci ...NEOCHOTA ČI NESCHOPNOST ORGANIZACE POSKYTOVAT SLUŽBY VŠEM BEZ ROZDÍLU - DISKRIMINACE JE O TO HORŠÍ, ČÍM VÍCE JE DANÁ "INSTITUCE" UZAVŘENÁ SVÉMU OKOLÍ A MÉNĚ PŘÍSTUPNÁ KONTROLE A ZMĚNÁM - což na organizace sluch.postižených naprosto sedí. Chci použít postupu, který mi doporučila paní Lidka. Případně se obrátit o radu na některou z Vámi uvedených adres. Děkuji a s pozdravem Paradise
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.