Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přtelkyně vs. rodiče

Od: honzal odpovědí: 14 změna:

Zdravím, jsem s přítelkyní již nějaký ten rok, jí je 21, mě 25. Ona již od osmnácti bydlí sama, já u rodičů kvůli škole. Problém je v tom, že kvůli postarším rodičům musím jezdit na víkendy k nim. To ovšem zásadně odmítá přítelkyně a jezdit se mnou nechce. Nevim tedy co dřív. Mám zanechat rodičů, nebo přítelkyně?

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

uska*
hodnocení

7x

Na střídačku,jeden týden domů a jeden týden k přítelkyni. Tím pomalu připravíte rodiče na budoucnost, že s nimi neudete do sta let. Nebojte, zvyknou si.

tajemnej*

Je chválihodné, že se staráte o rodiče. Nicméně, je potřeba vnímat i přání přítelkyně - ráda by vás měla u sebe a představa že budete každý víkend u svých rodičů se jí příčí. Zkuste udělat kompromis, třeba že jeden týden pojedete za rodiči, ale druhý budete zas s přítelkyní :)

Nebo chcete až do smrti jezdit na každý víkend k vašim rodičům?

ho

Tahle rada je hodně smutná. Bohužel poplatná době. Pokud by ten student si nedej bože tuhle přítelkynyi vzal někdy za ženu, rozvod je nevyhnutelný.

ladinpraha*
hodnocení

3x

To je špatně položená otázka. Normální je, že děti v dospělosti vyletí z rodného hnízda a osamostatní se. U tebe to vidím na značnou závislost na rodičích, kterou se těžko podaří skloubit s tím, jak si přítelkyně bude představovat život s partnerem. Postarší rodiče nejsou důvodem k tomu, abys tam trávil všechny víkendy. A přítelkyni nelze nutit k tomu, aby víkendy trávila někde, kde nechce. Ty si musíš ujasnit, jestli se chceš opravdu osamostatnit a mít vztah se vším, co k němu patří. Zatím mi to připadá, že přes týden ti vyhovuje být u přítelkyně a o víkendu u rodičů. Tenhle vztah nemá budoucnost. Má výhody jenom pro tebe. Myslím, že to cítíš, ale vzdát se jich zatím nechceš.

doplněno 27.08.14 00:18:

Hoo - můj příspěvek není určen tobě, ale tazateli. Je proto zbytečné, abys jej ty hodnotil. Jenom v téhle otázce vystupuješ zatím pod třemi nicky, ale pochybuji, že by některý z tvých příspěvků byl tazateli přínosem.

hoo

Zajímavý názor. Takže rodiče do důchoďáku a papa.

jpp

Pouze říkám, že rodiče, kteří 25 let živí a vychovávají dítě, si zaslouží alespoň úctu.

hodnocení

3x

Hodně záleží na tom, jak to u Vás vypadá.

"Nechci, abys k rodičům jezdil," nebo "byla bych ráda, kdybychom mohli alespoň občas podniknout něco spolu o víkendu, ale ty jsi vždy u rodičů"?

"Ne, k rodičům pojedu každý víkend, ať chceš nebo ne" nebo "promiň, ale o své rodiče se chci dobře postarat"?

Popravdě řečeno, pokud se v pátek večer sbalíte a v neděli večer přijedete a přítelkyně tráví všechny víkendy sama, tak to od Vás není moc hezké, i když je to určitě lepší, než kdybyste ten čas trávil v hospodě. Nemůžete spolu ale takto nic podniknout. A jestli má přítelkyně vážný důvod, proč tam jezdit nechce ani občas, tak bych se nad tím také pozastavila. Upřesňuji, že rodiče mého přítele jsou super, vycházíme spolu úžasně, ale každý víkend tam muset jet? Už bych s Vámi nechodila...

Nelze udělat kompromis? Jednou rodiče, jednou přítelkyně? Rodičům častěji volat? Nelze za nimi jezdit v týdnu?

losfuncha*
hodnocení

3x

Ahoj, no, vzhledem k tomu, co jsi poté dopsal, ti upřímně od srdce můžu říct jen jedno: tvoje přítelkyně je očividně nevděčný spratek. Vyměň ji - na světě běhá tolik fajn holek...

hodnocení

2x

Zdravím. Vaše přítelkyně nechce, abyste jezdil na víkendy k rodičům a nechce tam jezdit ani s Vámi. Předpokládám, že jste svéprávný a doposud svobodný. Takže je to zase všechno jen o toleranci a komunikaci. Pokud bude chtít přítelkyně, aby ji respektovali jednou Vaši rodiče, měla by je respektovat i ona. A uvědomit si, že situaci byste měli řešit s ohledem na všechny. Vy se ptáte, zda máte zanechat rodičů, nebo přítelkyně? Popřemýšlejte o tom, co v životě pro Vás udělali a stále dělají Vaši rodiče..A děti by jim to měly začít vracet...A ne je odsunout hned, jakmile se zamilují a přítelkyně to tak chce...Ona bydlí od 18ti sama. Asi k tomu důvod měla. Ale Vy máte třeba s rodiči úplně jiný vztah a neměl byste se nechat tlačit do ničeho, co nechcete..Rozhodnutí je na Vás. Rodiče můžete potřebovat ještě mockrát, nezavrhujte je, spíš si věci vysvětlujte, aby pro Vás mohli najít pochopení..Vaše přítelkyně ho pro Vás zřejmě zatím nemá...Nic ve zlém, napsala jsem jen to, co mne k Vašemu příspěvku napadlo...Více tolerance a pochopení by neškodilo ani ze strany Vaší přítelkyně..

nehb
hodnocení

0x

Zanechte přítelkyně.

hop®
hodnocení

0x

Sorry, ale nějak nechápu. Vy bydlíte u svých rodičů a jezdíte k nim na víkendy? Odkud, když tam bydlíte?

Každopádně bych odmítnul jakékoli radikální řešení. Přesvědčte svoji přítelkyni, že budete rodiče (své a její) navštěvovat naprosto rovnoměrně...

hodnocení

0x

Vám je 25,kolik je vašim postarším rodičům?

honzal
hodnocení

Tak po rozpravě s přítelkyní, mi bylo řečeno že si nepřeje ani po 14ti dnech abych navštěvoval rodiče. Že ona navštěvuje rodiče jen jednou za měsíc, když jí dávaj peníze a to je to prý ještě často oproti ostatním. Asi jsem jinak vychován *zed*

hop®

AHA, tak pozor na přítelkyni, aby pak i Vás po nějaké době nenavštěvovala jen v době Vaší výplaty. Berte její vyjádření jako červenou kontrolku POZOR, a zkuste jí vysvětlit své životní priority. Buď to pochopí, anebo radši pápá...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]