Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Přítele velmi zajímá válka a rád o ní čte. Bude mít narozeniny a já bych mu ráda dala nějakou knihu s touto tematikou. Nemyslím vyloženě nějakou encyklopedii nebo odbornou knihu, ale spíše nějaký příběh, který by současně vypovídal o válečných událostech a o té době. Máte nějakou takovou oblíbenou, co byste doporučili? Děkuji
Dobrý den, toto je velmi povedené dílo. Zdravím!
doplněno 26.08.14 11:50:Nebo i toto dílo, které to nebere vůbec vážně.
doplněno 26.08.14 19:34:ladinpraha - jo, to jsou skvělé knížky, ale nevíme, co už má ten přítel načteno a co ne. Případně by mohl znát filmové zpracování těchto knih.
Velitelé vlčích smeček (ponorková válka) - záleží jestli ho tato problematika zajímá
pěchota útočí (napsal Ervin Rommel - vzpomínky a rozebírání taktiky útoků kterým sám velel během první světové války. Velice poutavá kniha, doporučuji, v meziválečném období to byla velice ceněná kniha, a dokonce švýcarská armáda tuto knihu zavedla jako příručku. Jinak si ji pročetli generálové jako Patton, Mondgomery...) Doporučuji.
zápisky odstřelovače (deník Zajceva)
na mušce lovce (vzpomínky německého odstřelovače - východní fronta, ústup a návrat do rodného města)
Tragédie mnichovské dohody (tuto doporučuji, měla by to být povinná četba na ZŠ + kniha hned následující viděl jsem ukřižování)
viděl jsem ukřižování (kniha britského novináře působícího v ČSR v době první republiky a hlavně v období Mnichovské krize. Velice dobrá kniha)
Jednotka určení SOS, tři díly (knihy popisující působení stráže obrany státu v době Mnichovské krize)
Velitelé jednotek SOS (zajímavé osudy některých)
Adolf Galand (kniha popisující život jednoho z nejznámnějších německých es)
knihy.heureka.cz/...
Carl von Clauswitz: O válce (skvělé dílo, popisující taktiku, strategii a umění války) Bohužel vyprodaná Je to velké dílo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.