Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Válečná kniha pro přítele

Od: emm* odpovědí: 9 změna:

Dobrý den. Přítele velmi zajímá válka a rád o ní čte. Bude mít narozeniny a já bych mu ráda dala nějakou knihu s touto tematikou. Nemyslím vyloženě nějakou encyklopedii nebo odbornou knihu, ale spíše nějaký příběh, který by současně vypovídal o válečných událostech a o té době. Máte nějakou takovou oblíbenou, co byste doporučili? Děkuji

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hahanaj*
hodnocení

0x

Mladí lvi -Irwin Shaw

buss
hodnocení

0x

Otázka co ho konkrétně zajímá, technka, odboj, memoáry..., dnes toho vychází dost. Naposledy jsem četl o Faitlovi.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, toto je velmi povedené dílo. Zdravím!

databazeknih.cz/...

doplněno 26.08.14 11:50:

Nebo i toto dílo, které to nebere vůbec vážně.

databazeknih.cz/...

doplněno 26.08.14 19:34:

ladinpraha - jo, to jsou skvělé knížky, ale nevíme, co už má ten přítel načteno a co ne. Případně by mohl znát filmové zpracování těchto knih.

ladinpraha*

Bene, *palec* Tyhle knížky jsem četl mockrát. Je hodně dobrých knih, jen si vzpomenout.

Ještě doporučím jiný pohled na válečné období:

databazeknih.cz/...

databazeknih.cz/...

hodnocení

0x
Noci nad Německem od Petra Radosty, krásná knížka. Případně cokoliv od Miloše Hubáčka.
A je i kvanta jiných knížek.

ovczaak*
hodnocení

0x

databazeknih.cz/...

doplněno 26.08.14 19:22:

databazeknih.cz/...

leri*
hodnocení

0x

Kruté moře , ta mě v mládí nadchla

databazeknih.cz/...

emm*
hodnocení

Děkuji vám všem za bezva tipy, alespoň budu mít insipraci na delší dobu dopředu :)

waffentreger
hodnocení

0x

Velitelé vlčích smeček (ponorková válka) - záleží jestli ho tato problematika zajímá

pěchota útočí (napsal Ervin Rommel - vzpomínky a rozebírání taktiky útoků kterým sám velel během první světové války. Velice poutavá kniha, doporučuji, v meziválečném období to byla velice ceněná kniha, a dokonce švýcarská armáda tuto knihu zavedla jako příručku. Jinak si ji pročetli generálové jako Patton, Mondgomery...) Doporučuji.

zápisky odstřelovače (deník Zajceva)

na mušce lovce (vzpomínky německého odstřelovače - východní fronta, ústup a návrat do rodného města)

Tragédie mnichovské dohody (tuto doporučuji, měla by to být povinná četba na ZŠ + kniha hned následující viděl jsem ukřižování)

viděl jsem ukřižování (kniha britského novináře působícího v ČSR v době první republiky a hlavně v období Mnichovské krize. Velice dobrá kniha)

Jednotka určení SOS, tři díly (knihy popisující působení stráže obrany státu v době Mnichovské krize)

Velitelé jednotek SOS (zajímavé osudy některých)

Adolf Galand (kniha popisující život jednoho z nejznámnějších německých es)
knihy.heureka.cz/...

Carl von Clauswitz: O válce (skvělé dílo, popisující taktiku, strategii a umění války) Bohužel vyprodaná :( Je to velké dílo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]