Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bolest v kříži

Od: palumbino odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, bude mi 21 let a trápí mě občasná bolest a napětí v kostrči. Když mi bylo 16-17, tak jsem hodně cvičil a jednou se mi stala nepříjemná věc, že při dřepu se 170 Kg mě po odložení činky neuvěřitelně rozbolela kostrč a několik dnů jsem se nemohl ani naklonit, vstanout z postele bylo utrpení. Nebyla to bolest zádových svalů, ale bolest přímo kostrče. Bylo to někdy na podzim roku 2011. No když to přešlo, zkoušel jsem zase dřepovat ,ale bolest se vrátila, tak jsem se na to nadobro vykašlal a vlastně i na úplně celé cvičení, protože i když jsem tuto část těla nezatěžoval, tu činku ze stojanu stejně vyndat musíte, a zase se to namáhá. Svaly jsou nějak pryč a vypadám jako obyčejný kluk, ale trápí mě ta kostrč. Mám strach se rychle zvednout, třeba při zavazovaní tkaniček anebo při sexu to cítím hodně. Nevíte co se s tím dá dělat? Pomůžou nějaké zpevňovací cviky na střed těla, myslím například cviky na gymnastikém balonu nbeo něco takového? Nebo mám počítat s tím, že se to bude zhoršovat a přemýšlet o operaci. Četl jsem, že plotýnky je možné nahradit.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Nejdříve ze všeho musíte zjistit, co se stalo, jak se to časem samo napravilo, zafixovalo a v jakém stavu je páteř v současnosti. Zajděte na neurologii. Šoupnou vás pod rentgen, ct, případně magnetickou rezonanci. Tahle vyšetření odhalí, jestli je chyba v ploténkách, třeba některá praskla. Nebo v obratlech, třeba se některé posunuly. Doktoři závadu pojmenují, určí diagnozu a navrhnou řešení, které vy buď přijmete nebo ne. ;) Nemůžete přece hledat řešení, nápravu, když nevíte co vám je!

zwiki*
hodnocení

2x

Dobrý den.Problémy se zády má mnoho lidí.Zajdi si na neurologii.Pokuď je lékař pečlivý tak tě odešle na RTG.Radši zatím necvič,lékař poradí co a jak.O operaci rozhoduje lékař,ale ještě je brzo.

sargo*
hodnocení

2x

Souhlas se všemi - když nevíte co to je, přemýšlí se nad nápravou špatně. Jestli váháte, nakolik se jí zabývat, půjdeme si někam sednout na kafe a popíšu vám barvitě, kam se mi to za ta léta "to bude dobrý" dostalo - a půjdeme raději dopoledne, ať nemusíte s objednáváním čekat do druhého dne a můžete běžet rovnou :-D

Dobře cílené a dobře prováděné cviky dokáží zázraky, a to je myslím přesně to, co vás čeká. Proto místo na neurologii bych vás poslala spíš na fyzioterapii - na rtg vás poženou tak jako tak, ale ušetříte čas, protože byste tam stejně nakonec skončil. Hlavně se do toho pusťte - v tomhle věku to jde ještě docela dobře, ale lepší to nebude nikdy. Na náhradu plotýnek zapomeňte, to je spíš sci-fi.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]