Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, Vám se sebevědomí snižuje a mělo by to být přesně naopak. Máte třeba říci: "Ano, jsem pomalejší, ale práci dělám zase pečlivě a lépe, než ostatní. Rychlost nemusí být kvalita." Musíte si věřit a vážit si sama sebe, nebát se odpovědět a komunikovat. Zdravím!
doplněno 02.02.15 16:39:Vy máte asi přehnaný respekt z autorit - zkuste si takovou pomůcku a představte si toho člověka, jak sedí ráno na WC. Zjistíte, že je to normální člověk a žádná modla. Potom s ním už budete moci hovořit snad bez studu.
Báro, určitě jste zodpovědná, to byste sem jinak nepsala a nebyla ze všeho tolik smutná. Doporučuji vám dělat práci stejně svědomitě jak doposud. Někdo je možná rychlejší, ale svou práci má odbytou, tak co je lepší? A nebojte se za svou práci postavit, pokud je odvedená poctivě. Vedoucí někteří musejí pořád na někoho nadávat... tak si vás možná vybrali jako obětního beránka. Více si věřte, to dělá opravdu hodně. Když si budete věřit a budete vědět, že svou práci opravdu umíte, budete najednou i rychlejší. Na všechno je třeba cvik a praxi a tu teprve získáváte.
Dobrý večer, Báro, mějte se trochu víc ráda - každý jsme nějaký. Tak jste pomalejší, no. Já třeba jsem zas dost Hrrr, ještě asi ve třiceti jsem nejprve odpovídala a pak myslela. Obojí má své výhody a nevýhody. A hlavně - každý má právo nebýt dokonalý. Rozhodně neberte něčí negativní hodnocení jako pravdu pravdoucí. A použijte to, co Vám poradil Ben - ať si uvědomíte, že i ty autority jsou jen lidi.
Báro, berte to tak, že nikdo není dokonalý. Nenechte se znervozňovat a odrazovat tím, co říkají druzí. Snažte se dělat to, co děláte, hlavně kvalitně. Pokud jde o rychlost a víte, že je to nutné k vykonávání Vašeho oboru, zkuste trénovat hodně v soukromí. Možná trpíte velkou trémou, to se časem odbourá. Pokud máte problém s komunikací, i to se dá odbourat, ale chce to snahu a trpělivost. Zkuste požádat někoho z rodiny, či kamarádku, aby s Vámi trénovala. Aby Vám pokládala nečekané dotazy a Vy jste se naučila pohotověji reagovat. Chce to čas, ale když se budete snažit na sobě zapracovat, zlepší se to. Možná, že se příliš soustředíte na to, co děláte, co říkáte, jak se chováte..Neumíte se uvolnit a málo si věříte. Chtělo by to posílit si sebevědomí. Existují i různé komunikační kurzy, možná by Vám nějaká taková škola komunikace též pomohla. Každý se celý život s něčím pereme, takže se nedejte otrávit, ani odradit.
Asi jsi hodně zodpovědná a přemýšlíš co říct aby to nebylo špatně a trvá ti to dlooouho... Nebreč v koutě, ale trénuj aby se to zlepšilo. Např. se představuj situace, třeba stokrát si přehrávej dotaz a tvojí odpověď/ reakci. Pak budeš reagovat automaticky a budeš mnohem rychlejší. Časem se pak zrychlíš i v těch necvičených situacích. Hlavně nereaguj zbrkle (abys ze sebe za každou cenu něco vysypala hned), to by bylo horší než pomalost.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.