Nejste přihlášen/a.
Poraďte mi, co dělat. Vedoucí se po mně a po některých kolegyních strašně vozí. Dělá mi naschvály a ponižuje. Není to tedy přímo vedoucí, ale zástupkyně. Už jsem to jednou vedoucímu řekla a chvíli byl klid. Ale začala to dělat zas. Bere mi to energii a chuť do práce a v práci je dusno. Bojím se, že udělám chybu, protože ona každou chybu hned vyčítá. Dokonce vytváří záminku, aby mě mohla za něco sprdnout a vyhrožuje, že si na mě bude stěžovat vedoucímu. Přitom neprávem. Uvažuji, že kvůli ní odejdu. Ale práce moc není. Onemocnět kvůli ní taky nechci. Chová se jako bachařka a jde z ní strach. Správná vedoucí se tak chovat nemá.
Děkuju za odpovědi.
Pokud se to neděje jen Vám, domluvte se a podejte stížnost (nejlépe písemnou) zaměstnavateli na chování Vaší nadřízené, kolektivně. Jednotlivec třeba nezmůže nic, ale když vás bude víc a budete držet spolu, pak to zaměstnavatel řešit bude muset. Chápu, že do práce, kde jsou takové podmínky, se chodí člověku opravdu těžko. Že je vystresovaný atd..
Ostatní se taky bojí. Některé už se ozvaly a výsledek byl takový, že si na ně ještě víc zasedla.
Dobrý den, pokusím se být stručný - jestli je to jen trochu možné, tak opusťte (asi) ženský pracovní kolektiv a zachraňte se. Vyhledejte si pracovní kolektiv smíšený a kde jsou muži nadřízení pracovníci. Vedoucí (muž) je sice také blbec, ale nedovolí si k pracovnicím takové záludnosti - závist, pomlouvání nebo rivalitu jako vedoucí (žena). A více mužský kolektiv by možná pomohl vyřešit i Váš jiný problém. Zdravím!
P.S. Nevím přesně proč to dělají, ale ženské (v houfu) si jdou více po krku, než muži.
doplněno 23.08.14 20:43:No, já Vám to věřím. Máte možnost trápit se a bojovat (což Vám ubližuje), můžete čekat, až tu zlou paní vyhodí nebo odejde sama. Ale, jestli Vás tam nic nedrží a máte tu možnost, tak jděte jinam Vy. Snad najdete klidnější a přátelštější prostředí a kolektiv. A jak se říká o té sv*ni a vařící se vodě, tak vězte, že si ta paní také jednou naběhne na vidle. Já jsem si říkal, že lepší je práce méně placená, ale hlavně, aby tam bylo fajn a přiměřeně veselo - vstávat do stresu je na nic.
doplněno 23.08.14 21:03:nick - tak té paní namažte schody špekem a doufejte . No, a pak jsou ještě ty dopisy bez podpisu, ale to už jsem také za hranou pravidel poradny. Jo, co tu paní provdat (do zahraničí)?
nick - to tam je asi u Dunaje, ne?
Zdravím Vás bene. Dobře jste mě pochopil a nezklamal jako vždycky. Je to tak jak píšete. Ta žena je zlá a závistivá a dělá v pracovním kolektivu strašné dusno a pracovní prostředí je pro práci také důležité. Mě bere strašně energii a chuť do práce ta vedoucí. Přijedu z práce vyždímaná jako žínka. Kouká na mě zle, jako na nepřítele. Sice jsem to dnes řekla jejímu nadřízenému, ale ten o tom, že je taková nechtěl ani slyšet. Jemu jedinému vyhovuje.
doplněno 23.08.14 20:57:Předtím než přišla bylo veselo. Drbárna jako všude, ale kolegyně mám docela dobré oproti předešlým zaměstnáním. Takže se mi nebude odcházet snadno.
doplněno 23.08.14 23:05:Ben: Ano, aby se vrátila tam, odkud sem přišla. Ale to by nejezdila pracovat sem, kdyby chtěla zůstat tam.
doplněno 24.08.14 07:22:ben. Ne. Tam jak se teď válčí.
Zdravím,
moje rada bude stručná - na nic se neohlížejte, hledejte si jiné místo - lidově řečeno "bič a pryč". Čím dřív, tím líp. Tuhle válku nemáte šanci vyhrát. Pokud to váš vyšší nadřízený nedokázal zarazit ani po vaší stížnosti, dojde časem k tomu, že místo vám bude věřit víc vaší zástupkyni a půjde proti vám i ten vyšší nadřízený. Cílené pomluvy a intriky dokáží divy. Proto radím "bič a pryč" dokud máte čas na to hledat a vybírat si jiné místo. Pokud totiž zaváháte a budete dál poctivě bojovat, můžete být taky časem postavena před problém vašeho vynuceného odchodu či vyhazovu pod smyšleným důvodem. Obrana proti "bossingu" (šikana z pozice nadřízeného) v podstatě není - velmi těžko se dokazuje a prokazuje.
Jen takový citát: " Vůl je nebezpečný zepředu, kůň zezadu, ale blbec ze všech stran."
Ale předtím tam udělat dusno. Bafnout zástupkyni za ruku při prvním incidentu a jít si to vyříkat k šéfovi. A tam mu říct, že když se vás nehodlá zastat proti buzeraci, tak odcházíte z důvodu šikany v práci. Ještě jste nám ale nenapsala, JAK vám zástupkyně ubližuje.
Naprostý souhlas, ideálně všechny šikanové ženy. Když se vedoucímu nahrne do kanclu celé oddělení, třeba se vzpamatuje.
Je arogantní, tvrdá, když jsem udělala chybu, tak mi na to řekla, že dělám pořád jen chyby. Vyhrožovala mi, že si bude stěžovat vedoucímu, že jsem něco neuklidila, i když jsem to uklízela. Ale ona mi to řekla půl hodiny předtím než jsem šla domů, ať vytřu regály. To se nedalo stihnout. Stačilo by, kdyby mi slušně řekla, že to mám uklidit a ne na mě hned vyrukovat, že si bude na mě stěžovat vedoucímu, že jsem to neuklidila. Ještě mi to řekla takovým arogantním stylem, jako že jsem úplná nula pro ní. Zkrátka pořád něco proti mě. Jindy i po ostatních se veze. Po některých tedy. Pane Ringo, šikanovaný může být každý. Nezáleží na tom, jestli je slaboch nebo ne. Není to jako na vojně. Něco jsem si o tom přečetla v knihách a v časopisech a každý může být terčem šikany. Záleží na lidech, jak se sejdou. S ní se nedá ani spolupracovat. A s vedoucím by se mělo. Ale když je tak zlá, tak si ke mě zavřela vrátka. Bojím se jí cokoliv říct. Protože ať řeknu cokoliv, je to špatně. Je to hledačka chyb.
Podle mě je jedno , o jaký kolektiv se jedná,pokud je víc lidí pohromadě, vždycky je problém a záleží na tom, jaká pravidla hry se nastaví.Svině jsou jak chlapi, tak ženský.A z praxe vím, že kolem sebe šikanu vytvářejí lidé, kteří na svoje pracovní místo tzv.nepatří,jsou si nejistí svými schopnostmi,na práci nestačí, bojí se, že budou sesazeni.Ti kopou do ostatních nejvíc.pomoc není snadná, fajn kolektiv je dneska vzácnost a lidé nedrží při sobě.Nezávidím vám.
Pokud víte jak se vedoucí má chovat dělejte vedoucí vy třeba to samé jí dělá její nadřízený.Práci si můžete přece hledat i když jste zaměstnaná. Pokud jste bulík který se ozve jen když je opravdu nejhůře jak už jste udělala tak vidíte že to funguje nadřízený je nadřízený ale proč se neozvat přece někdy tak člověk ziská potřebný respekt a uznaní a při výběru nového vedoucího pak bude jasný koho vybrat když vynecháme jak to v tomhle státě chodí a veme na vědomý rozum přece by nechtěli někoho zaškolovat na tuto funkci Musíte mít silné nervy a věřit si tu práci děláte vy né ona to si ale říkejte jen vduchu
Tak to je s prominutim hloupost. S tim flegmatikem. Pred nejakou dobou jsem zazil podobnou situaci a verte, ze mit to na parku vubec nepomaha. Ani to nejde. Tezko se to ale vysvetluje cloveku, ktery to nezazil. Za me hlasuju pro stiznost na vyssi mista.
Přesně tak. Pokud mi vyhrožuje, že si bude na mě stěžovat, nenechá mě to v klidu. Chová se tak, abych nebyla v klidu. Chce válčit.
asi jen se domluvit kolektivně a kolektivně ji podusit.Určitě se najde nějaký způsob.Třeba ji dělat nějaké schválnosti,u kterých nepřijde na to,kdo to byl.Ale slepice v kolektivu se těžko domluví.Každá zobe jen za sebe.O odborech je škoda mluvit.Kdyby to bylo někde na západě,tak odbory jsou všechno.Jen u nás kope každý sám za sebe a hamoní sám na svém písečku.Češi neumí držet pohromadě
V dnešní době, kdy není moc práce každý hledí hlavně na sebe. Nadřízení se jí zbavit nechtějí a ta zástupkyně to ví. Proto je drzá a šikanuje podřízené. Od začátku jsme jí tam nechtěli. Předtím tam byla normální vedoucí.
doplněno 23.08.14 20:55:Oprava - zástupkyně myslím. V dnešní době mají zelenou arogantní a zlí vedoucí s psychopatickými rysy. Už jsem jich takových pár měla.
Vadí tam všem a je chyba ve mně? To je dobrý.
doplněno 23.08.14 22:15:To, že je drzá neříkám jen já, ale víc lidí. Proč by nemohla být?
Pokud se dokáže kolektiv stmelit je to jednoduché, udělit ji vlastní medicínu, dát ji ránu vlastní šikanou...
Udělat z někoho blbce je tak snadné, kor v kolektivu a teoreticky asi v obchodě či kde to pracujete něco udělat tak aby padlo na ni...ale jak psali jiní lidi si hrabou na svém písečkou a na kolektivní koordinaci kakaj...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.