Nejste přihlášen/a.
Má šanci někoho najít svobodná 21-letá matka s kojencem? Partner nás opustil 3 měsíce před porodem. Nejsem hloupá, studuji VŠ (přerušila jsem), o muže jsem nikdy neměla nouzi. Momentálně žijeme u mých rodičů. Jen si nedokážu představit, že by si nějaký nezoufalý muž, který sám nebude ve věku mého otce, něco začínal se svobodnou matkou a vůbec nějak chtěl investovat svůj čas a energii a případně finance do cizího genofondu.
Určitě šanci máte. Neříkám, že se to podaří všem svobodným matkám, ale občas se potkají dva, kteří si prostě sednou a mají se rádi se vším, co k nim patří. Najdou se i svobodní mladí muži kolem 25ti, kterým nevadí, že nejsou bio otcem dítěte a zastávají názor, že dítě je toho, kdo se o něho stará a vychovává ho. Ve většině případů, které znám jsou sami z rozvrácených rodin, proto touží již v brzkém věku osamostatnit se, mít svoji rodinu a starat se o ni. Pro některé muže opravdu dítě není překážkou a určitě to nejsou jen muži v "důchodovém" věku. Jsou prostě i výjimky...Jen na sebe nesmíte spěchat a je třeba postavit si zájem dítěte na první místo. Nehnat se bezhlavě do vztahu za každou cenu. Na to buďte opatrná a hlavně trpělivá. Vy jste se rozhodla mít dítě v jednadvaceti letech, věřte, že jsou i muži, kteří to jako překážku chápat nebudou. Pokud jste fajn ženská a zodpovědná máma, tak se najde i ten pravý chlap, který Vás bude chtít i s dítětem a vy budete chtít jeho...Možná už mu 20 nebude, ale o to více vás bude mít rád a bude zodpovědnější.
21-letá svobodná matka, která má o sobě vysoké mínění a prakticky hledá sponzora, moc šancí mít nebude. Obyčejná holka s dítětem, pro kterou bude vždycky na prvním místě dítě a spokojená rodina, bude mít šanci mnohem větší. Zkus proto přehodnotit svoje myšlení, které se odráží ve tvém dotazu.
doplněno 20.08.14 19:41:Dobře, beru. V tom případě jsi nezvolila pro svůj dotaz ta nejvhodnější slova a to pak může dost ovlivnit reakce na ně.
Podle mě když slevíte ze svých asi určitě velkých nároků tak proč ne. A naopak jak vy píšete věku vašeho otce. Neříkám přímo v jeho věku protože odhadem mu bude minimálně 40 tak pokud zvýšíte svoji věkovou hranici z puberťáků, kteří se opravdu k tomuhle hlásit nebudou tak určitě můžete někoho najít.
Stejný dotaz bych mohl položit v opačném gardu - má šanci 37 letý otec s 4 letou dcerou?
Ale k odpovědi... samozřejmě máte šanci, ve větším městě větší, na vesnici menší, ale vždy tu nějaká je. Může se jednat o muže, který třeba vlastní děti mít nemůže, apod. To že jste svobodná mamina s dítětem není žádné stigma, které by Vás vyřazovalo ze společnosti.Prostě jen neházejte flintu do žita a vytrvejte. Hlavně to nehroťte a nejděte do toho silou, abyste se v zoufalé snaze sehnat si partnera nespálila podruhé. Jak už radil někdo přede mnou, v klidu si dodělejte vysokou, však se uvidí.
Na druhou stranu je dobře, že víte "co už nechcete".
Když se chlapovi líbí ženská,tak už pak moc nekouká na to jestli má dítě.Možná bude problém ten,že dnešní típkové ve 20 letech spíš koukají si něco užít a nic jiného je nezajímá.Mládež dneska je hrozně zkažená
Jen 20 letí muži, že si chtějí užít? Poznala jsem i muže po čtyřicítce, co si chtějí jen užít. Takže to asi nebude jen dnešní mládeží.
doplněno 31.08.14 14:08:Znám ženy nebo jsem o nich slyšela, které mají děti - jedno, dvě, tři a partnera nového si bez problémů našly
Dobrý den, stručná odpověď by byla - ano, šanci má. Genofond je hezký výraz, ale při tom seznamování ho raději nepoužívejte. Chtělo by to partnera rozumného, nepřelétavého a tak asi trochu (kapánek) staršího. Nebo partnera s děckem ve vlastní péči? Co Vy na to?
Zdravím!
doplněno 20.08.14 19:45:Myslím, že (jak radí kolega) typ muže "ochránce - pečovatel" je pro matku s dítětem dobrá volba pro rodinný život.
Bohužel máte pravdu, najdete jen zoufalce. Případně homosexuála, který se svatbou s vami bude maskovat před okolím.
jdsa já si našel ženskou s 3mi dětmi a sme spolu už 9 rok a teplej nejsem a zoufalej to už vůbec ne jen sem měl dost namyšlenejch slepiček co neuměli ani uvařit
takže jestli je holčině 21 je kapku pěkná a umí vařit a zbytečně neprudí tak bejt na jejím místě hledám si někoho staršího s vyřešenou minulostí a hlavně bez dluhů neb trefit v dnešní době na nákýho rozumnýho mladase bude asi pěknej oříšek
jdsa, jste legrační. Sama jsem byla v hodně podobné situaci - 24 let, rozvedená s tříletým dítětem. A s chlapem, který si mě o rok později vzal, už žiju 30 let. Je o rok mladší než já, přiměřeně sebevědomý, hezký a heterosexuální.
Je to v ČR hnus, že je matka ( muž ani tak ne, toho naopak litují a všichni ho opečovávají) něco méně v ČR , ačkoliv je budovatelka společnosti a rodu...a já mám za 16 let, co se sama starám o dítě velmi špatnou zkušenost. Matka je prostě " stigma" jako, že je něco méně. Přitom opak je pravdou- je skromná, nesmí být soběcká ( když vstává ve 4 ráno k plačícímu či nemocnému prckovi,), musí umět dokonale hospodařit s časem i penězi a na nějaké šminky, hadry a kosmetiky mívá čas až v poslední štaci, navíc, když jako Vy, je šikovná, že studuje VŠ, nemá na ni nikdo. Bohužel, muži soudí, že žena s děckem už stigma má a buď jsou IQ (, co mám já za ta léta zkušenost) nižšího, že se k dítěti absolutně nehodí, nebo jsou to zas nafoukanci, co raději klofnou nějakou nafoukanou sobeckou husičku, co dítě nechce, protože ona bez děcka je prostě víc, joo.. Já jsem hledala 16 let, děcko jsem vychovala sama, odrostlo, jde na střední, bylo to težký, ponižování okolí, šikana od jiných hus , co neví, co to je dítě mít, anebo, co měly partnera a ony se cítily víc, nebo od partnerů, co sichtěli jen od těch husiček odskáknout na sex... Prostě.., radím Vám, nehledejte. Buďte sobecká, ubližujte mužům, protože jinak oni budou ubližovat Vám.. Anebo, jak tu radí- možná, relativní šance je muž, co přišel o manželku a zůstal na děti , či dítě sám, ale to pak můžete skončit v ČR jako sockovská rodina , nebo jako "ti na sociálních dávkách" , jak jsem nabyla dojmu já po letech z chování, odsuzování a jednání okolí... Tak, hodně štěstí a hlavně , milujte rodiče, protože, když skončíte úplně sama, dnešní úřední osazenstvo bude zuby nehty chtít, aby Vám dítě sebrali.. tj krutá realita juvenilní justice v EU..., jakmile ale budte mít pomocníky (skvělou rodinu, rodiče) a dobré příjmy, po VŠ je šance je mít, nemají hajzlové šanci..Inu.. je nyní éra hyenismu..
Dobrý den, Vaše názory číst je opravdu zážitek, ale budu je respektovat. Kromě tohoto viz citace: " Buďte sobecká, ubližujte mužům, protože jinak oni budou ubližovat Vám." S tímto názorem na muže nemáte šanci si někoho najít a je to dobře. Ve Vás je zloba a pokud by se nějaký vhodný muž přeci jenom dostal do vaší blízkosti, tak by to odnesl za všechny muže světa.
Vy nehledáte partnera na vztah, ale chcete ho už předem potrestat - a ještě to radíte další ženě, aby se z ní stala stejná sobecká, zlá a nenávistná osoba, která umí jen skuhrat a hledat vinu jinde, ale ne u sebe. Zdravím!
Lidko, nevím, v jaké společnosti se pohybuješ, ale jestli je tohle tvůj pohled na život, tak se nedivím, že jsi za ta léta nemohla nikoho najít. Já znám dost svobodných nebo rozvedených matek, i třeba se třemi dětmi, ale najít nového partnera žádná problém neměla. A rozhodně to nejsou zoufalci, kteří by hledali výhody pro sebe. Je to všechno o tom, co ty sama vyzařuješ do svého okolí, jaké informace mu o sobě dáváš.
doplněno 31.08.14 14:57:Nemluvím jenom o Praze, jsou to i holky z vesnic.
Tak, v Praze je to jiné, než na malém městě, či vsi, kde otec dítěte pomlouvá matku, hází na ni lži a špínu, nebo jí ubližuje jeho nová partnerka ,pak se na ni lidé té obce zaměří, jako na možnou osobu, se které lze ještě něco mít, .. nebo se jejich známí a právníci tlačí i na ministerstvo... a mají z šikany ženy a dítěte nějaký profit- krádeže, přehazování státních peněz na jméno oné ubohé ženy, pokusy, výzkumy , právníci výplaty, podnikatelé zboží zadarmo, soc. pracovníci peníze a profity z osamělé ženy, co jí samotné nevyplatili,ale si ponechali, nebo dali jiné své známé, neziskovky mají hadříčky po dětech oné nebohé ženy- co si zatím přes echo, kdy seděla na úřadě, či u lékaře, nakradli... etc... , kdo nezažil, nepochopí, stejně jako sytý hladovému nevěří.., jsou místa, kde si mafiáni při neštěstí ženy dokonale nahrávají, jak říkám, moje zkušenost je hyenismus..
Já mohu souhlasit snad jen s tím, že jsem tuhle taktiku, kterou popisujete reálně několikrát zažil:
"Buďte sobecká, ubližujte mužům, protože jinak oni budou ubližovat Vám"
Měl jsem v životě mnohem větší štěstí u žen bez dětí než s dítětem a jako učitel rozhodně nemohu říct, že bych děti nesnášel nebo to s nimi neuměl. Ubližovat jsem si nenechal neb jsem velmi rychle pochopil, že něco v tom mozečku nebude žel zcela v pořádku.
Jsou muži různí. Podle mého názoru nebudete mít problém si muže najít ale problém je si jej s dítětem udržet. Tady ztroskotává obrovské množství vztahů klasických natož takových o které se budete pokoušet vy s dítětem. Často dochází k tomu, že žena s dítětem je po několikerých pokusech natolik frustrovaná z nevydařených pokusů, že zůstává s dítětem velmi dlouho sama a event. trvalý vztah v manželství už nikdy nerealizuje.
Odpověděla ste si sama. Představa, že by nějaký soběstačný člověk si chtěl k sobě nechat nastěhovat matku s cizím dítětem a kojencem je směšná. Snad jedině, že by se nastěhoval k Vám, ale to by musel být hodně mladý a hodně tolerantní, takový co nic nemá a tudíž mu nebude vadit bydlet s Vámi a s Vašima rodičema. Měl by to být společenský a rodinný typ, jen nevím nevím jestli zrovna takový typ by mohl mít zájem se nějak uvazovat. Mohla by se takovému člověku líbit představa toho, že bude sedět s Vámi a Vašemi dětmi doma a hrát si s dětmi? V mládi si lidé chtějí užívat života a ne sedět doma.
Takže svobodná matka by svoje dítě měla nejspíš utopit jako kotě, protože si vlastně šíleně zkazila život :D Je strašně jednoduché nechat veškerou zodpovědnost na ženské a ještě z ní dělat tu "špinavou"
Vy ste mladá. Ale nemluvil jsem o ženě, ale o mužských. Muži si chtějí v mládi užívat a později jim nevadí se usadit nebo navázat stálejší vztah; existují výjímky samozřejmě; vyjímky potvrzují pravidlo.
Píšete nesmysly. Spousta kamarádů si našla holku s miminem a světe div se, není to žádný "cizí děcko", ale jejich holčička nebo chlapeček.
Směšná je představa, že o mladou holku s mimčem zakopne jen zoufalec a že všichni mladí si chtějí jen užívat bez závazků. Rozhlídněte se kolem.
doplněno 31.08.14 20:07:Znám dost rodičů, co spolu nežijí a o děcko se hádají, dělají potíže. Naproti tomu ti, co přišli už k "hotovému" si umí dítěte víc cenit a chovají se k němu leckdy líp, než rodič vlastní.
doplněno 31.08.14 20:21:Kreone, nejde o idealizování. Máš pravdu, stát se může cokoli.
Ale říct, že teď o ni budou mít zájem jen zoufalci a že s miminem prostě normálního chlapa nenajde, to je blbost. O tom mi jde.
Spousta kamarádů si našla holku s miminem a světe div se, není to žádný "cizí děcko"
To máš jistě pravdu ale asi jen do doby, dokud idyla mezi párečkem zůstává idylou bez rozkolů a růžové brýle mají dostatečně tlusté sklo :D Následně je z holčičky a chlapečka, světe div se parchant a kdo ví, co ještě. Nech se nechá holka překvapit, co na ní osud chystá.., jako my všichni.
Ale jo, já to všechno beru, může být.. Jenom bych to holce moc neidealizoval. Ty ani já ji neznáme a pokud ji nechal kluk pro kterého dokonce čeká vlastní dítě...Slibovat jí dopředu, jak se bude bez problémů a kvalitně seznamovat, téměř jako na běžícím páse - jako doposud. Navíc, pokud to dobře chápu, chce holka věkově partnera kolem dvacítky... To vidím jako iluzi. A s přehnaným pozitivizmem rozhodně nesouhlasím. Už vidím jak si kluk kolem dvacítky dovede domů holku s cizím dítkem a kolik jich dnes v tomhle věku má na vlastní? Všichni dnes studují a jsou rádi, že jsou bez závazků a stejně "nestíhají". Rozhodně to bude mít v životě i s partnery těžší ale tím netvrdím, že se jí nemůže "zadařit". Musí být ale připravená dělat mnohem víc kompromisů než do teď.
Když to tak probírám kolem sebe, tak je tu plno dvojic, kdy většinou chlap přišel k hotovému dítěti. A neřekla bych, že jsou to horší otcové a že je tím vztah nějak narušen. Kolikrát nebiologický otec je daleko lepší, než ten biologický. A při dnešním vysokém stupni rozvodovosti...kolikpak existuje rodin, kde není "cizí" táta. A o nějakém slevování na požadavky, co se týká partnera jen proto, že dotyčná (dotyčný) má dítě? poč slevovat? Jestliže nehledám prince na bílém koni a mám rozumné požadavky a i já, jako ženská mám co nabídnout (tím myslím, pohodu, vyrovnaný vztah, lásku), tak nevidím důvod, proč chlapa nenajít. Když jsem takového našla já v padesáti se čtyřletým prckem, tak proč by ho nenašla mladá holka. A ač mě ten můj někdy zlobí, tak obrovský důvod, proč s ním jsem a proč si ho strašně moc vážím, je jeho vztah k mým vnoučatům. Naprosto úžasný. Musím přiznat, že ani vlastní děda by takový nebyl.
Proč slevovat? Už to padlo. Například tazatelka se drží toho, že její partner bude mít vlastně přibližně tolik co ona. Toto vidím jako utopii a za tím si stojím. Pokud jste vy našla někoho v padesátce, to vám přeju ale je to jeden fakt v moři dalších, které by bylo nutné znát, aby bylo možné z něj něco vyvodit. U nás si jedno děvče, co věčně rezidovalo po psych. léčebnách taky našlo partnera...Jen to byl bezdomovec s dekou a sklenkou u huby a ona měla barák po rodičích jako hrad :D
Myslím si, že nějaký nový vztah vás určitě čeká. Ale jsou tu veliká ale... Je totiž fakt, že ne každý nový partner akceptuje cizí dítě. Bohužel. Samozřejmě, že existují výjimky, které potvrzují pravidlo, ale chlapi asi radši mají svoje vlastní děti. Na toto buďte dost opatrná. A hned tak se nežeňte do dalšího vztahu. Být vámi, piplejte miminko, dodělejte si vysokou školu a postavte se sama na své vlastní nohy. A pak si možná budete i z partnerů vybírat. Nevím, jak byste psychicky snášela, kdyby se váš nový partner choval škaredě k vašemu dítěti. Už máte určitou životní zkušenost, už nejste naivní holka, ale máma a máte i zodpovědnost nejen za sebe, ale i to vaše dítě.
Milá Ronnie, tvůj případ mi silně připomíná můj uzel na životě který se mi nepodařilo rozplést do dnes.Taky jsem byla mladá jako ty a malého chlapce . Jeho tatínek se zabil ještě než se malý narodil, svadba se nekonala, žádný byt , finance nedostačující.Bylo mi moc smutno při pohledu na pár který se vedl za ruce. Velmi jsem toužila po lásce , po muži který bude mít hezký vztah k mému maličkému.A to byla ta největší chyba, uhnízdit se ,mít rodinu. Měla jsem počkat , studovat a rozhlídnout se po světě. Lásku jsem poznala , velikou byli jsme štastní , začli jsme stavět a narodila se nám dvojčata. Práce 20 hod. denně, žádná babi ani děda. kteří by pomohli a občas pohlídali děti. Já uštvaná , muž se snažil ale to tempo nevydržel, byl mladý nic si neužil a hned tři děti, zaměstnání , no prostě manželství se nám rozpadlo. Celé roky jsem pro péči o děti , do práce a dům neměla čas si někoho najít. JO do postele to by se hrnuli, ale v noci se vrátit k manželce. O to jsem nestála, vše si rozvaš co od života chceš a jestli ten partner bude natolik zodpovědný k cizému dítěti a co až přijdou vlastní? Dnes mám prima děti a nádherná vnoučata, ale život byl jeden maraton. Držím pěsti do dalších dnů a rozum do hrsti...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.