Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chtěla bych zjistit na co zemřela moje babička před 20 lety. Bohužel už je to tak dlouhá doba a já zjistila až teď jak to bylo doopravdy s její smrtí, nebo spíše jak se to všechno tenkrát stalo. Babička zakopla v domě a už se nezvedla, byla v bezvědomí. Měla 50 let pro upřesnění. Zavolala se sanitka a ta ji odvezla do blízké nemocnice. Byly akorát Vánoce a v nemocnici moc lékařů nebylo a tak ji nechali ležet jen tak v tom bezvědomí a nic s ní nedělali. Po pár dnech ji převezli do další nemocnice a tam zemřela. Lékaři pořád říkali, že měla cukrovkový záchvat. Od jedné známé co dělala v nemocnici jsme zjistili, že orgány měla všechny v pořádku. Takže by mě zajímalo, jestli se dají někde v archivu najít ty lékařské zprávy, nebo nějaké záznamy proč zemřela. Nejde mi to stále do hlavy, že po pouhém zakopnutí se to dostalo až ke smrti. Moc mě to všechno mrzí. Člověk by si měl vážit každé minuty s milovaným člověkem, protože další den už tady nemusí být a vůbec nezáleží na věku.
Víte, to, že Vám jedna známá říkala, že orgány byly v pořádku, neznamená, že to tak bylo. Ta známá je lékařka, byla u toho případu nebo jen v nemocnici dělala v jídelně?
Takových konspiračních "jedna paní povídala" je na světě hodně.
Z osobní zkušenosti Vám doporučuji nechat to být tak, jak to je. Babičce už život nevrátíte, nikoho tím nepotrestáte (maximálně sebe) a bude Vás to stát mnoho nervů a úsilí, které můžete vynaložit jinak.
Lékařské nálezy se samozřejmě v nemocnici můžete pokusit dohledat, ale pokud nenarazíte na dobrou vůli lékařů, bez soudního příkazu na ně nemáte nárok.
1) jestli Vám jde o nějaký trest, tak se obávám, že to bude již promlčené
2) co se týče správ, tak tam bude určitě nějaká skartační lhůta, obávám se však že po 20ti letech už jsou pryč
3) i kdyby někde byly, pochybuji, že by jste se k nim dostala, neboť i dneska je v tom bordel, kort před dvaceti lety, nebo spíše po dobu těch dvaceti let, co se měnily zákony, vedení nemocice, uspořádání nemocnice apod., další otázkou je, když byla převezena jinam, jestli za ní nešla i dokumentace
4) navíc s i myslím, že lékařské tajemství funguje i po smrti, takže by jste na to musela mít soudní příkaz, který Vám po dvaceti letech asi nikdo nedá
ale třeba se pletu...
doplněno 19.08.14 12:25:pardon *zpráv
Dobrý den, je to smutné, ale ta doba je už opravdu dlouhá - snad by se dal dohledat pitevní nález (pokud byla nařízena pitva), ale stejně Vám ho nikdo neukáže. Podle popisu by se mohlo jednat o krvácení do mozku (úderem o podlahu). Toto je záludné, protože se to může projevit až po pár dnech - tedy, pokud se to nezjistí včas. Takto zemřel i pan Nekuda a také jeden můj kolega.
U obou to byl pád ze schodů a smrt až po dvou nebo třech dnech. Ale, i když něco zjistíte, tak si na nikom nic nevezmete a babičce to život nevrátí. Zdravím!
P.S. Berte tu příčinu umrtí, o které píši, jenom jako jednu z možných.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.