Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
nevíte někdo jak je to se zrušením účtu u České Spořitelny? Musím tam zajít osobně a zrušit to nebo se to zruší automaticky poté, co si zavedu nový účet u jiné banky? Taky by mě zajimalo, jak to bude s Kartovým účtem co mám u ČS, ten si asi musím zrušit na některé z poboček, je to tak? Jinak chtěla bych účet u Fio Banky,máte s ní někdo zkušenosti? Libí se mi, že mají všechno zadarmo a ještě vám převedou všechny trvalé platby a inkasa ze starého účtu.
Mám to stejně jako Vy, akorát že jsem účet u ČS ještě nezrušila. Ale brzy se na to chystám.
Fio je super, až na bankomaty. Nejsou všude a já vždy raději vybírám méně, abych neutrácela, takže se mi sem tam stane, že peníze potřebuji skoro urgentně v nejbližším bankomatu. Ale občas se těch 30,- či kolik to stojí dá obětovat. Líbí se mi u Fia internetové bankovnictví, mělo některé vychytané funkce ještě před tím, než je měla ČS, a je přehledné. Mám i spořící účet, vše spravuji pouze přes net. Jo a taky mi vadí poplatky (9,- myslím) za zjištění zůstatku na účtě přes bankomat. To je otravné, jsem z těch, co zjišťují, jestli vlastně je na účtě tolik, kolik potřebuji vybrat...
Dobrý den, tak, žádná automatika nefunguje, protože účtů můžete mít i více a u různých bank.
Takže, dojděte si na pobočku ČS a účet zrušte tam (mimo jiné to vyžaduje Váš podpis). Zdravím!
Zrušit účet u ČS musíte osobně, zároveň by se měly zrušit i veškeré platební karty ,sporožiro a podobně. Účet jsem zrušila po 30 letech,protože jako dlouholetý a dobrý klient, jsem neměla žádné výhody.
U FIO banky jsem téměř rok a zatím mám zkušenosti dobré. Měsíčně ušetřím za poplatky asi 150 Kč,akorát pokud vybírám jinde než u FIO,tak tam platím 30 Kč,ale i tak se mi to vyplatí.
Ano a za zjištění zůstatku jsem platila 9 Kč,ale to nepotřebuji, protože to vím,kolik tam mám a také spravuji účet přes internet.
Děkuji všem za odpovědi, jen jsem četla na Fio Bance, že by měli mít 5 výběrů z jiného bankomatu zdrama, není to tak?
Standartně máte 2 výběry měsíčně z cizího bankomatu zdarma. Pokud v měsíci zaplatíte kartou nákupy za 4000 Kč, získáte další výběr zdarma. Tedy za každé 4000 utracené kartou získáte jeden výběr zdarma navíc. Takto můžete mít až těch 5 bezplatných výběrů. Více fio.cz/...
Děkuji
Ještě abych si to upřesnila, je tedy lepší nejprve si nechat zavést nový účet ve FB (oni se mi postarají o ty převody trvalých plateb a inkas) a až následně zajít do ČS a zrušit si u nich účet, ano?
Teď mě ještě napsalo, že mám u ČS důchodové spoření. To by ale nemělo ničemu vadit, neměli by mi to zrušit, ne? Může jim být jedno z jakého účtu ta platba na to spoření bude chodit, že?
Já jsem si nejprve pořídila nový účet u FIO , sama jsem si převedla trvalé platby,ale může Vám to převést i ČS.
Důchodového by se to týkat asi nemělo, to nevím,ale já mám taky u ČS ještě stavebko.
Ahoj.Nová banka vše zařídí bez zbytečných starostí.Jen si osobně u ČS zrušit kreditku a debetní kartu!
Dobrý večer.
taky ruším u ČS, mám tam tři trvaláky a převedu je sama k FIO, akorát mě napadlo, myslíte, že je nutné i informovat příjemce financí, že to budou dostávat ode mne přes jinou banku, to asi ne, to je blbost, že?
Dík za radu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.