Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zrušení účtu u ČS

Od: petam* odpovědí: 16 změna:

Dobrý den,
nevíte někdo jak je to se zrušením účtu u České Spořitelny? Musím tam zajít osobně a zrušit to nebo se to zruší automaticky poté, co si zavedu nový účet u jiné banky? Taky by mě zajimalo, jak to bude s Kartovým účtem co mám u ČS, ten si asi musím zrušit na některé z poboček, je to tak? Jinak chtěla bych účet u Fio Banky,máte s ní někdo zkušenosti? Libí se mi, že mají všechno zadarmo a ještě vám převedou všechny trvalé platby a inkasa ze starého účtu.

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

FIO má víc poboček než mBank a je Česká .

Na pobočky bank už přes 10 let nechodím a ne vše české je kvalitní. Spořka je taky česká a máš třeba český mobil? Ale jinak souhlas. FIO nemá moc chyb.

ohneta*
hodnocení

0x

Zrušit účet musíte osobně, při zrušení běžného účtu se automaticky zruší i kartový. Fio je dobrá volba.

hodnocení

0x

Mám to stejně jako Vy, akorát že jsem účet u ČS ještě nezrušila. Ale brzy se na to chystám.

Fio je super, až na bankomaty. Nejsou všude a já vždy raději vybírám méně, abych neutrácela, takže se mi sem tam stane, že peníze potřebuji skoro urgentně v nejbližším bankomatu. Ale občas se těch 30,- či kolik to stojí dá obětovat. Líbí se mi u Fia internetové bankovnictví, mělo některé vychytané funkce ještě před tím, než je měla ČS, a je přehledné. Mám i spořící účet, vše spravuji pouze přes net. Jo a taky mi vadí poplatky (9,- myslím) za zjištění zůstatku na účtě přes bankomat. To je otravné, jsem z těch, co zjišťují, jestli vlastně je na účtě tolik, kolik potřebuji vybrat...:-D

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, tak, žádná automatika nefunguje, protože účtů můžete mít i více a u různých bank.

Takže, dojděte si na pobočku ČS a účet zrušte tam (mimo jiné to vyžaduje Váš podpis). Zdravím!

hodnocení

0x

Zrušit účet u ČS musíte osobně, zároveň by se měly zrušit i veškeré platební karty ,sporožiro a podobně. Účet jsem zrušila po 30 letech,protože jako dlouholetý a dobrý klient, jsem neměla žádné výhody.

U FIO banky jsem téměř rok a zatím mám zkušenosti dobré. Měsíčně ušetřím za poplatky asi 150 Kč,akorát pokud vybírám jinde než u FIO,tak tam platím 30 Kč,ale i tak se mi to vyplatí.

Ano a za zjištění zůstatku jsem platila 9 Kč,ale to nepotřebuji, protože to vím,kolik tam mám a také spravuji účet přes internet.

petam*
hodnocení

Děkuji všem za odpovědi, jen jsem četla na Fio Bance, že by měli mít 5 výběrů z jiného bankomatu zdrama, není to tak?

ohneta*

Standartně máte 2 výběry měsíčně z cizího bankomatu zdarma. Pokud v měsíci zaplatíte kartou nákupy za 4000 Kč, získáte další výběr zdarma. Tedy za každé 4000 utracené kartou získáte jeden výběr zdarma navíc. Takto můžete mít až těch 5 bezplatných výběrů. Více fio.cz/...

ano je to tak :)

fio.cz/...

petam*
hodnocení

Děkuji :)
Ještě abych si to upřesnila, je tedy lepší nejprve si nechat zavést nový účet ve FB (oni se mi postarají o ty převody trvalých plateb a inkas) a až následně zajít do ČS a zrušit si u nich účet, ano?
Teď mě ještě napsalo, že mám u ČS důchodové spoření. To by ale nemělo ničemu vadit, neměli by mi to zrušit, ne? Může jim být jedno z jakého účtu ta platba na to spoření bude chodit, že?

Já jsem si nejprve pořídila nový účet u FIO , sama jsem si převedla trvalé platby,ale může Vám to převést i ČS.

Důchodového by se to týkat asi nemělo, to nevím,ale já mám taky u ČS ještě stavebko.

zwiki*

Ahoj.Nová banka vše zařídí bez zbytečných starostí.Jen si osobně u ČS zrušit kreditku a debetní kartu!

prycodcs

Dobrý večer.

taky ruším u ČS, mám tam tři trvaláky a převedu je sama k FIO, akorát mě napadlo, myslíte, že je nutné i informovat příjemce financí, že to budou dostávat ode mne přes jinou banku, to asi ne, to je blbost, že?

Dík za radu.

stirecek*
Oni vaši platbu rozeznaji dle varabilniho symbolu, ale pokud jsou to zálohy za energie, určitě jim napište, aby věděli, kam posílat preplatky.

hodnocení

0x
FIO není špatná volba, ale já mám radsi mBanku. Mají propracované in. bankovnictví, 3% úrok a navic ted nabízí 600 když k nim přejdete...

hodnocení

0x
Do České spořitelny kvůli rušení osobního účtu nemusíte, to zvládne Fio za vás, stejně tak dokáže převést veškeré trvalé příkazy a inkasa. Musíte o to Fio požádat.
Kvůli kartovému účtu však do spořitelny budete muset jít.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]