Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Datová schránka

Od: roza* odpovědí: 5 změna:

Jak zjistit, zdali moje právnička dostala zprávu od soudu do svojí datové schránky či nikoliv. Ona tvrdí, že nic nedostala, soud tvrdí, že jí to poslal. Soud komunikuje pouze s ní. Ona mi nic nesdělila, tudíž jsem nemohla postupovat podle pokynů soudu, které jsem přirozeně nemohla znát. Na základě toho soud moje podání zamítl. Ani odvolání nebylo úspěšné, odvolací soud neuznal (kromě jiného) její námitku, že nedostala zprávu do datové schránky. Jsem úplně bezmocná.

Jak zjistit pravdu o doručení či nedoručení zprávy do datové schránky právničky?

doplněno 18.08.14 14:50:

Je možné obrátit se na Policii, aby ta zjistila skutečnosti o doručení či nedoručení zprávy? Má policie takové možnosti?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

aaella*
hodnocení

3x

Je to jednoduché: Zajděte na příslušný soud na informační oddělení s tím, že jako účastník řízení chcete nahlédnout do soudního spisu. U některých soudů je vhodné se telefonicky objednat předem, zejména v Praze. S sebou si vemte občanský průkaz a mobil, pokud s ním můžete fotit (nebo digitální foťák či tablet). V soudním spise naleznete doklad ohledně doručení listiny do datové schránky Vaší právní zástupkyně. Ten si ofoťte. Toť vše.

hodnocení

1x

Myslím že nemáte šanci. Jen by se dalo využít rozhodnutí soudu a právničce nic neplatit. Když to zpackala, nemá nárok na odměnu.

roza*
hodnocení

Odemne nic nedostane, jsem chudá důchodkyně a ona mi byla přidělena zdarma. Asi jí můj případ vůbec nezajímá, když z něho nic nekápne.

lmgify
hodnocení

0x

Zkusila jste se obratit na spravce nebo provozovatele datovych schranek? Mohli by zjistit, jestli zprava byla odeslana a kdy mela dorazit a jestli byla prectena.

Problem je, ze zpravy se po 90 dnech od posledniho prihlaseni mažou :( ale treba si uchovavaji zaznamy o doruceni.

Pokud není majitelkou schránky, tak jí nikdo nic neřekne. Leda ukecat JUDr, ať se zeptá ona.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]