Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Domácí podpalovač na gril

Od: fsfsfsfsfsfsfsf odpovědí: 2 změna:

Zdravím jak je možné si udělat vlastní podpalovač na gril.

Děkuji pokud někdo má s tím nějaké zkušenosti budu jen rád za radu jak na to. Děkuji

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Pokud si chceš vyrábět vlastní podpalovače z nějakých hořlavin, nedoporučuji!
Grilování by se mohlo změnit na něco úplně jiného.
Používám klasické kousky dřeva a papíru, nebo papírové obaly na 30 vajec.
Když není čas čekat, položím uhlí či brikety na řídkém drátěném pletivu na plynový gril, který ho rozpálí rychle. Žhavé jen přesypu do klasického grilu.
Už jsem také používal elektrickou teplovzdušnou pistoli. Rozpálí, a ušetří plíce a slzy při foukání...
Kdysi jsem používal kus komínové trubky s pletivovým dnem. Na pletivo položil zdroj tepla, ten chemický, nasypal uhlí a zapálil. Komínový efekt - tah - rychle rozpálil uhlí, které jsem potom vysypal do grilu.
Dnes tomu říkají STARTÉR napoleongrily.cz/...
doplněno 17.08.14 07:00: Místo dř. uhlí používám i měkké dřevo, když topím pod čedičovou deskou, na které také často peču. (mramorová mi praskla)
je lacinější a při ruce, a z některých ovocných dřevin i pěkně voní. A vo to jde!

2kedar*
hodnocení

1x

Jak píše Hejkal. Obal od vajec pošlapu, na něj dám drobné třísky a stačí to pokapat tekutým podpalovačem a

nechat chvíli vsáknout. Nepodpalovat hned.!

U grilování není kam spěchat. Jinak taky můžete mít "brikety" i z masa. :)

Jinak po skončení grilování uhlíky jemně "osprchuju" a po pár dnech, když jsou suché je přesiju přes ocelové

síto, čímž je zbavím prachu a mám tím pádem vlastní dřevěné uhlí. Používám bukové dřevo a dřevěné uhlí

z obchodu ani nekupuju. S bukem i udím.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]