Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak sehnat holku s podobnými zájmy?

Od: pantravensky odpovědí: 11 změna:

Příjemný večer,

V současnosti je mi 18 let a po prázdninách půjdu do čtvrtého ročníku gymnázia. Aktuálně nemám žádný vztah, což mi sice žíly netrhá, ale přesto je to trochu nepříjemné. V mém okolí již většina kluků holku měla/má. Můj problém je ten, že bych nejraději s dívkou hovořil o tématech, jako je například současná politická situace u nás i ve světě (Ukrajina, Izrael aj.), ekonomie, historie aj. To je však, dle mého úsudku, často kamenem úrazu. Většina holek v mém věku pomalu neví ani jak se jmenují čeští ministři nebo co se vlastně na té Ukrajině děje. Mé vrstevnice by chtěly, abychom se bavili například o škole, módě, o ostatních spolužácích nebo o tom, jak je v Česku strašlivě těžký a krutý život a politici jsou jen banda gaunerů. Pro mne jsou ale tyto témata relativně nudná a nicneříkající záležitost. Rád bych proto věděl, kde sehnat holku se všeobecným přehledem, zájmem o ekonomiku nebo třeba o plesy (které mám narozdíl od většiny stejně starých dívek rád) a golf. Kde bych měl hledat? Děkuji za všechny vaše odpovědi.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Nehledej, jednou to přijde samo. A bude Ti úplně jedno, jaké má dívka zájmy. Stejně se s ní těžko budeš na rande bavit o situaci na Ukrajině.

Já byla botanik tělem i duší. Myslela jsem si naivně taky, že si jednou najdu kluka, který pozná vítod od upolínu. A muchomůrku růžovku od zelené.

Byl to omyl. Vzala jsem si kluka, který nepoznal žádnou rostlinu. A všem jedlým houbám dohromady říkal: Ty hnědé. Ale jinak byl prima. Poznal, kam který šroubek patří, znal klíče podle čísel - Podéééj mi sedumnáctku...*smich*

A tak máme každý to své. Jsme manželé už 39 let. On opraví vše, co je potřeba, já houbařím a poznávám houby, abych něčím neotrávila rodinu. Dodnes nerozezná vítod od upolínu. A já dodnes, když na mě zavolá: Podéééj mi sedumnáctku, podávám mu devatenáctku! *ee* Každý prostě víme to své.

A jak se říká: Protiklady se přitahují. Pokud by byla Tvoje dívka stejných zájmů, nutilo by vás to oba spolu soutěžit, kdo je lepší. Kdo nad tím druhým získá převahu. A myslím, že takový vztah by dlouho nevydržel. Jaga.

helena85
"Pokud by byla Tvoje dívka stejných zájmů, nutilo by vás to oba spolu soutěžit, kdo je lepší."K tomu samozřejmě může dojít, ale myslím, že každý se i v rámci takových zájmů trochu specializuje. Vidím to třeba na svých rodičích, oba se zajímají o historii a politiku, ale máma víc o "jak k tomuto konfliktu (válce apod.) došlo, z jakých společenských příčin, a vidíme paralely mezi tímto konfliktem a současnou situací v zemi X?" a táta o vojenskou techniku a strategii a navzájem si to mohou různě doplňovat.

buss
hodnocení

0x

Nějací Mladí politici? SSM funkcionářky už nejsou..., inzeráty.

helena85
hodnocení

0x

Nehledej přítelkyni.

Hledej různé lidi, s kterými se můžeš bavit o svých zájmech. Nehleď na pohlaví a nehleď na věk a nehleď na zadanost. Prostě: stýkej se s tou správnou skupinou lidí. Jak je najdeš, to už je otázka obecnější (o takových věcech teď komunikuješ jak a kde? jen na internetu? nekonají se nějaké srazy? pamatuji si že třeba na Nyxu se konaly, a zrovna to je server kde se probírala také "taková" témata).

Když někam vtrhneš s tím, že očividně pátráš po "použitelné" přítelkyni, tak to případné nezadané dívky spíše vyděsí. Rozhodně to vypadá zoufale. Dívky chtějí mít pocit že ony jsou tvoje vyvolené, a ne že "žádnou jinou s podobnými zájmy, co by nebyla tlustá a nebyla svobodná matka, jsem nenašel, tak chci tebe".

Další dva zájmy jsou jednodušší, tam už můžeš rovnou pátrat po vhodné "adeptce", protože tam se stejně postižení lidé hledají snadno.

Kde hledat lidi na golf, to je snad jasné. Co se plesů týče, chodíš do tanečních? Nevím jak je to teď, ale když jsem chodila na VŠ, tak tam byl kluků chronický nedostatek a kolikrát je brali i zadarmo, jen aby měly holky s kým tančit. Pochybuji že by se to změnilo. Choď na maturitní plesy všem známým a bývalým spolužákům ze ZŠ a vyzývej dívky k tanci (samozřejmě si vybírej ty, které nejsou oblečené jak na diskotéku).

helena85

Historie, politika a spol. jsou zájmy, u kterých se stejně postižení jedinci hledají poněkud hůře, ale v době internetu by neměl být problém vypátrat nějaké tématické události a přijít tam. Patrně tam budou všichni o dost starší, ale to je fuk, když tě to opravdu upřímně zajímá tak to ztracený čas nebude.

Sama jsem jeden čas chodila na různé přednášky v Náprstkově muzeu (vstupné bývalo 20 kč), zrovna ve stejném věku jako jsi ty, takže pokud se tam objevil můj vrstevník, tak jsme automaticky zapředli hovor na téma "jsi už na VŠ / na které / kam se hlásíš".

Případně k některým politickým stranám / směrům se vztahují různé spolky pro mladé lidi, tak si můžeš více všímat tohoto, třeba najdeš nějaký který ti bude vyhovovat.

holkapolitika
hodnocení

0x

ahoj, no zkus hledat na internetu, přes sociální sítě, v různých politických organizacích atd.

Můžeš samozřejmě hledat přímo i na tvém gymnáziu. I ve vyšších ročnících, tam bude pravděpodobnost větší.

Ovšem, abychom zůstali nohama při zemi: Nezlob se na mě, ale pokud chceš s holkou ve tvém věku řešit takovéto věci, tak opravdu úspěšný nebudeš.

Jsi mladý, témata, která navrhuješ ke konverzaci, spoustu lidí znechutí a - proč se bavit o negativních věcech? Lidé chtějí slyšet optimistické zprávy, navíc, když přijdeš ze školy unavený a máš se rozčilovat nad dnešní politikou atd. tak to není ono.

Opravdu není chyba když holky, které znáš, neví, jak se jmenuje současný ministr. Proč taky...ten člověk tam stejně nic moc nezmůže, za chvíli tam půjde někdo jiný a je lepší si pamatovat lidi, kteří něco dokázali, ne ty, kteří byli sice ministrem, ale dopustili rozkrádání republiky atd.

Škola, móda, ostatní spolužáci - to jsou normální témata, o kterých se " normální" lidé baví.

Politika, situace na Ukrajině, to už je takové "filozofování", které přísluší lidem mnohem starší než jsi ty.

Sport už je něco jiného, hodně holek sportuje, tam by si mohl být úspěšnější a navíc uděláš dobrý dojem.

Trochu mě udivuje tvůj zájem o maturitní plesy, protože podle zájmů působíš za "slušňáka" a plesy jsou místo, kde je bujará zábava, alkohol teče proudem atd.

Ale právě kvůli těm plesům můžeš také nějakou holku sbalit.

helena85
Tak já si nemyslím, že by politická témata byla v tomto věku zcela neaktuální, co si pamatuji ze svojí střední školy (humanitní gymnázium) tak jsme se dokázali při hodinách Základů společenských věd a Politicko-ekonomického semináře dobře pohádat, a několikrát došlo i k tomu, že jsme v debatě pokračovali po vyučování (dobře, s lahvovým pivem a někteří s cigaretami, v trávě v parku), poté, co nám učitelka zabránila diskusi dokončit. Pravda je, že jelikož jsem prokázala, že nemám srdce (kdo ve dvaceti nevolí levici, ten nemá srdce; kdo ve třiceti nevolí pravici, ten nemá rozum), tak jsem tam neměla nikoho s kým bych se shodla a některá témata (George W. Bush obecně, operace v Iráku) byla naprosto mimo diskusi, ale do značné míry se o tom mluvit dalo. Když došlo k invazi do Iráku, tak jsem dokonce byla (pravda, v hospodě na pivě) na srazu s několika lidmi (seznámení na internetu) kteří k tomu neměli vyhraněný negativní názor (někteří byli vyloženě pro, někteří nevěděli a proto se chtěli informovat) a byli tu povětšinou moji vrstevníci nebo skorovrstevníci (+ 3 roky). "a - proč se bavit o negativních věcech?"Ale zakladatel zmiňoval, že spolužačky se chtějí bavit o negativních věcech (jak je to v této zemi na dvě věci), případně asi chtějí pomlouvat, což je taky negativní. Mezi sebou si jistě povídají o tom že jsou hnusné a tlusté a že mají nejhorší rodiče na světě. Která chodí na brigádu, ta pomlouvá šéfa."Škola, móda, ostatní spolužáci - to jsou normální témata, o kterých se " normální" lidé baví."Opravdu si nemyslím, že by tohle byla záležitost věku. Respektive, kdo se o takových věcech baví v osmnácti, ten se o nich bude bavit i v pětatřiceti. Tedy, že se spolužáci baví o škole, to je celkem pochopitelné, ale normálně (resp. za situace, kterou já pokládám za normální) je tohle téma rychle vyčerpáno, protože není co říci. Co se módy týče, tak si nepamatuji že bychom se o ní na SŠ bavili, max. jsme se občas posměšně vyjádřili o některé z holek, které se jí přespříliš věnovaly (vidíte, jak je tenhle barák hrozně špičatý? co může být v té špičce? jooo, už vím, tam má Petra botník - tehdy byly IN takové hnusné boty s dlouhou tenkou špičkou). Spolužáci jsou podobné téma jako škola, normální člověk (= který není drbna) ho hned vyčerpá. A pokud s někým chodím, tak si toho řekneme o dost víc, než na třídním srazu po deseti letech. Takže o čem se spolu bavit po vyčerpání takových témat? Chce to prostě společné zájmy. "Opravdu není chyba když holky, které znáš, neví, jak se jmenuje současný ministr. Proč taky...ten člověk tam stejně nic moc nezmůže, za chvíli tam půjde někdo jiný a je lepší si pamatovat lidi, kteří něco dokázali, ne ty, kteří byli sice ministrem, ale dopustili rozkrádání republiky atd."Vzhledem k tomu, že dotyčná má (nebo za chvilku bude mít) volební právo by tyhle věci měla vědět. S tímto přístupem k politice není divu, že to tam vypadá přesně tak, jak to tam vypadá. To není problém politiků, to je problém národa, který je volí.
pantravensky
hodnocení

Příjemný večer,

děkuji Vám za vaši vyčerpávající odpověď. Mám k ní, s vaším dovolením, pár připomínek. Zjevně jste špatně pochopila to, že mám rád plesy. Ano, opravdu, mám rád plesy, kde se tančí popř. konverzuje o aktualních tématech. Holky jsou ve večerních šatech, celý večer se jen tančí klasické tance aj. Naopak nesnáším rádoby "plesy" na kterých jde především o pití alkoholu a o to si "zapařit". Možná to souvisí s tím, že nepiji alkohol a tohoto druhu zábavy se straním. Za druhé píšete, že pro spoustu mých vrstevnic je sport zábavný a "sexy". Možná máte pravdu, sport je určitě pro mnoho holek zajímavým koníčkem. Avšak golf, který aktivně hraji není pro mnoho holek příliš atraktivní (mluvím z vlastní zkušenosti), často se navíc setkávám s odmítavými názory (golf je sport pro snoby a zbohatlíky aj.). Třetím problémem je, že spousta holek by nejraději chodila do hospody pít pivo nebo např. na diskotéku. Já bych však raději chodil do lepší restaurace, kavárny apod.

helena85
"Já bych však raději chodil do lepší restaurace, kavárny apod."Myslím, že mnoho holek by rádo chodilo do lepší restaurace či kavárny, ale v tomhle věku ještě velmi hledí na finance. Pivo stojí 20 kč, kafe 40 kč. Na diskotéce jsem v životě nebyla, a spousta mých kamarádek také ne, a osobně neznám (mimo spolužáků ze ZŠ, o kterých sem tam něco vím) nikoho, kdo by tam chodil. (jiné druhy hudebních akcí pokládám za něco odlišného, protože tam se chodí primárně kvůli hudbě a nikoli kvůli navazování pochybných kontaktů či zpití se do němoty).Co si pamatuji, tak lidé hodně přestali pít a chodit do "putyk" během čtvrťáku - po osmnáctinách už mohli na lepší brigády, takže si nemohli dovolit po škole načichnout kouřem a pak jí na hotelovou recepci :) nebo chodili např. na nějakou přípravu na VŠ a podobná místa, kde to bylo nevhodné.
holkapolitika

Tak to se vám omlouvám, opravdu jsem váš zájem o plesy špatně pochopila. Nechala jsem se také inspirovat radou jednoho z rádců, který vám radí, abyste chodil na plesy bývalých spolužáků ze ZŠ. Máte pravdu, pokud jde o ples, kde je všechno jak má být a ve vší počestnosti, tak se vašemu zájmu nedivím.

Bohužel mě napadá, že v tom případě budete muset začít chodit na plesy trochu starších lidí. Pokud budete chodit na ples spolužákům ze základky, nebo na nějaké plesy holkám ze třídy (nyní mluvím za sebe z vlastní zkušenosti), tak u nás to opravdu bylo tak, že hlavní účel byl, aby si tam lidi "dali do trumpety", pobavili se a nezřídka i opili - prostě bujarost. A opět mluvím za sebe, u nás rozhodně neplatilo, že by spolužačky ve čtvrťáku přestali méně pít a podobně, spíše naopak, jak chodily na maturáky právě lidem ze základky, tak se alkoholu věnovaly ještě více, chodily normálně i na diskotéky a podobné party, bez problému. Podotýkám, brigádu v té době některé měly, ale hlavu si s tím moc nelámaly. Takže je to opravdu, co kolektiv, to něco jiného.

Kavárna a restaurace je sice fajn, ale tady musíte vyřešit otázku financování. Jak zde už bylo podotknuto, mnoho mladých lidí nemá peněz nazbyt. Navíc pokud pozvete holku, bude se asi očekávat, že budete větší část platit vy.

Vězte, že já sama se o politiku zajímám a chodím volit, ale lidé, kteří jsou na tam nahoře, jsou pořád stejní. Takže opravdu nevím,jak se jmenují jednotliví ministři, vím jenom jména těch, kterým teď věřím, že by snad mohli něco dokázat, jako je třeba pan Babiš. O něm si třeba více informací opatřím.

Jak se lidé mají dnes v ČR špatně - to je fakt. A proč si malovat vzdušné zámky a polemizovat o něčem, co je prostě u nás nereálně. Bavme se o tom, co nás momentálně tíží. Třeba o tom, jak dnes musí být na všechno sbírky, pokud se chce pomoci nemocným dětem, zatímco politici rozkrádají statisíce a mají velké platy. Tomu nepomůže zajímání se o politiku, ale aby se lidé vzbouřili. Je otázka, kdy to bude. Jsou totiž věci, kterými se lidi, kteří jdou do politiky zabývat nechtějí, třeba jejich slavná imunita - proč by proboha měli mít politici imunitu, když je to člověk jako každý jiný?!, dále snížení platů politiků, za to málo práce, co tam dělají (teď mají třeba prázdniny, a přesto jistě berou plat) atd. Proto se holky chtějí bavit o aktuálních problémech.

helena85
"Tomu nepomůže zajímání se o politiku, ale aby se lidé vzbouřili."Netřeba volat po takových extrémech, alespoň ne v době, kdy zaprvé funguje demokracie a zadruhé stále nemáme vyčerpané primitivní možnosti "chodit k volbám a vědět koho volím". A že by se lidé v ČR měli nějak zvlášť špatně, to si opravdu nemyslím. Ovšem na to je potřeba trochu se zajímat o svět kolem sebe, a nesrovnávat se stále s bývalým Západním Německem. Jak často vidíme srovnání toho či onoho mezi ČR, Polskem, Slovenskem a Maďarskem (tedy zeměmi, které za sebou mají stejný historický vývoj?).Nedivím se, že se pan zakladatel nechce bavit se spolužačkami s tímto náhledem na věc, kdykoli s takovými lidmi mluvím, tak si připadám jak učitelka na základní škole. Samozřejmě, pokud mám tenhle pocit jako žena, tak je to asi ještě o něco asexuálnější. A že se mnoho lidí na maturitním plese opije, to je známá skutečnost, ale nejsou to všichni... tihle jedinci jsou jenom hodně vidět. Holky, které mrzí že "na plese to bylo napřed pěkné, ale pak se lidi opili a dělali bordel" se taktéž najdou :) Ovšem jak říkám, není to vidět. Po pár hodinách byl parket v Lucerně plný potácejících se ožralů, zatímco "my střízlivé" (plus ty, které by rády pily, ale měly příliš drahé šaty) jsme seděly kolem stolečků v lóžích.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]