Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám takový problém. Ačkoli je mi přes 30 let, k ženám jsem byl vždycky spíš vlažný a normální vztah jsem dosud neměl. Je to asi 8 měsíců, kdy nastoupila k nám do práce asi 22ti letá dívka.Zaujala mě od první chvíle,kdy byla mi byla představena jako nová pracovnice a říkal jsem se,že ona je ta,na kterou dosud čekám,a že snad přišla rovnou z pohádky. Můj zájem a obdiv se snažím skrývat, protože nechci, aby se to někdo v zaměstnání dověděl,je mi to trochu trapné. Ani ona zřejmě nic nepoznala, když k ní s něčím jdu,je to jen z pracovních důvodů. Mluvím s ní ,jako s každým jiným,což ale vyžaduje hodně úsilí.Kdykoli ji zahlédnu,vždy se mi přitom vryje do paměti, co měla ten den na sobě,a už mám z jejího oblečení v hlavě celý film.Ve svém nitru poslední čtvrt rok myslím prakticky jen na ni,na facebooku prakticky nevyhledávám nikoho jiného než ji,ke všemu se mi dostavily poruchy spánku,často celé noci nespím,což jsem předtím neměl.Ráno,když vidím její auto na parkovišti, je mi hned líp,a do práce se těším.Vlastně si ani neberu dovolenou, jen abych ji zahlédl v práci. Nejde o nějaké chvilkové poblouznění. Co se týče jejího zájmu, měl jsem občas pocit, že mi něco naznačila, ať už úsměvem,nebo pohledem,ale neměl jsem odvahu na to reagovat.Mám jít s pravdou ven a sdělit jí to přímo. Také nevím,jakou formu bych měl zvolit,a co na to ostatní.Je lepší napsat dopis nebo ji to říct např. na parkovišti? Jsou ale chvíle, kdy mám chuť jí to říct přede všemi,jak přijdu do kanceláře, že jsem z ní úplně "hotový", a že jsem něco tak krásného za svůj život dosud neviděl,ani neslyšel,protože má moc hezký hlas.Jsem si ale naprosto jistý, že tomuto stvoření bych dal vše,i svuj život. Tak nevím, co dál... děkuji za reakce
Dobrý den, tak, jak líčíte svůj vztah k dívce, to zní nesmírně romanticky. Mně v tom ale zaznívá malinko chorobný tón. Navíc když ona patrně o Vaší náklonnosti ani neví, zatímco Vy ji máte zrentgenovanou do posledního vlásku a vrytou v paměti do posledního knoflíčku (to je mi na tom to nepříjemné, jako žena bych nechtěla být objektem tak usilovného zájmu). Podle mě by to celé mělo probíhat nějak víc "normálně", bez toho silného vnitřního zanícení, které by se mělo dostavit, až by Vám dotyčná dala najevo, že můžete se vztahem počítat. Taková jednostranná vášeň může potkat každého, ale celé by se to mělo posunout k nějakému rozuzlení už dříve, ne abyste kvůli ní nespal a neodpočíval a ona možná s někým chodí a Vám z toho přeskočí. Nechci to zlehčovat, ale podle mě byste ji měl pozvat na kávu. Opravdu na kávu, někam do příjemné cukrárny, mezi lidi. Tam byste jí mohl říci, že se Vám už dlouho líbí, a musíte být připraven i na odmítnutí. Musel byste to v sobě vstřebat. Jí opravdu není nic do toho, že Vy jste poblouzněný, ona za to nezodpovídá, má svůj život. Když Vám nedá košem, nezahlťte ji svou obrovskou láskou, nebo ji vyděsíte. Musíte dávkovat pomalu. Ve Vás hoří oheň a v ní možná doutná jiskřička. Musíte se přizpůsobit jejímu tempu.
Jestli bude mít zájem, pozvi ji třeba do restaurace nebo na procházku, bavte se o společných zájmech, především o těch, které zajímají spíš ji. A pokud si myslíš, že je s tebou ráda a v bezpečí, můžeš jí klidně říct, že se ti už od začátku líbila. Svůj cit pak můžeš potvrdit třeba květinou, čokoládou, drobným šperkem...záleží na tobě. Tak už mi nezbývá nic jiného, než ti popřát hodně štěstí a ať ti to vyjde. Janseen
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.