Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Napadení-odškodneni- co dělat?

Od: nezbeda odpovědí: 3 změna:

Dobry večer, mám takovi dotaz. Byl jsem napaden známým, pěstí do ust. Zraněni je praskly ret cca 7mm, 4 predni zuby roozdrcene a dva se hýbou. Ihned po napadení,jsem volal POLICII ČR a ta si nasledne událost sepsala do notesu. Podle všeho je to trestný čin ubližení na zdraví. Po tom co jsem druhy den prines na policii lekarskou zpravy, stim ze chci podat trestne oznameni na utocnika, my řekli ze to bude resit Magistrat pouze pokutou. Určiti lide, kterych jsem se ohledne teto veci ptal, my rekly at nesouhlasim s tim ze to bude rešit jen Magistra,a mam poda trestni oznameny, no ale policie my rekla to same. Kvuli tomu napadeni jsem na neschopence uz cca 14 dni, litam po doktorech jako treba neurologie(silene bolesti hlavy),stomatologie atd. Chci vedet co delat kvuli odskodneni za lekarske zakroky,bolestne a ušlou mzdu v nemocenskem stavu, poradi mi nekdo?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

repkin*
hodnocení

2x

Podejte trestní oznámení u místně příslušného okresního státního zastupitelství, doložte to neschopenkou a veškerými lékařskými zprávami. Do trestního oznámení uveďte, že to bylo původně řešeno pod č.j. na obvodním oddělení Horní dolní a bylo to odesláno na MGM Horní dolní

doplněno 14.08.14 21:36:

Samozřejmě "ublížení na zdraví" má svá specifika a platí za určitých podmínek. To že marodíte ještě nutně nemusí znamenat, že je to ublížení na zdraví, rozhodující jsou také trvalé následky, popř. způsob omezení na běžném způsobu života. Takže je dost možné, že to PČR vyřešila správně. Neznám detaily případu. Navíc jinak se takový případ řeší např v Chebu, jinak v Praze a jinak v Ostravě, každé OSZ (státní zastupitelství) má jiný pohled na věc, jiné požadavky apod.

doplněno 15.08.14 08:34:

Přesně jak uvádí "pete" můžete na okresním soudě podat žalobu o náhradu škody, více asi řekne "pete" popř. advokát.

nezbeda
hodnocení

DEKUJI, jde o to že policie semnou trestni oznameni sepsat nechce,rikaji ze proste ne. To že sem volal policii ten den co se to stalo a rekl jim co se udalo,neznamena trestní oznameni,rikam to dobre...Ptal sem se pravnika ten mi rekl ze stim nemam souhlasit aby to rešil jen MGM a to same my rekli na Policejnim reditelství. No ale na zastupitelstvi rekli ze nic sepisovat nebudou,,,jde mi o to jak se vyresi ta nahrada skody kdyz to nepujde pred soud ale bude to resit jen MGM? nevite?

pete*
hodnocení

0x

I v přestupkovém řízení lze uplatnit své nároky, ale chce si ohlídat do kdy je to možné. Ale vzhledem k tem zubum a trvajici pracovni neschopnosti a nejspis i trvalym nasledkum je opravdu podivne, ze to posoudili jako prestupek. Zajit na statni zastupitelstvi je urcite dobra rada, je to kazdeho pravo a statni zastupce sam nezavisle na policii posoudi nasledne, zda je to trestny cin nebo pouze prestupek.
K náhradám u přestupků viz. např hajduk.cz/... a jak je zmineno v poslednim odstavci, "bolestne"se stezi da v prestupkovem rizeni vymoci.

doplněno 14.08.14 22:16:

Jinak samozrejme zde zustava moznost obcansko právní nahrady ujmy.
Btw. judikat Ustavniho soudu v obdobnem pripade (co se moznosti prezkumu zpusobu reseni tyce), bohuzel pro Vas ne moc pozitivni: kraken.slv.cz/... je zde ale zminena moznost podat stiznost na postup policejniho organu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]