Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Metro - cena jízdného

Od: frosti* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

chci se zeptat, v jaké cenové hodnotě si mám koupit jízdenku na metro, když se potřebuji dostat z hlavního nádraží do stanice Opatov. Jak jsem z mapy trasy C pochopil, tak se nemusí nikde přestupovat, stačí tedy jízdenka za 24 Kč nebo je potřeba si pořídit již jízdenku za 36 Kč? Nerad bych se dostal do konfliktu s revizory. Předem děkuji

doplněno 14.08.14 21:20:

*32 Kč

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Dívám se na ceník a žádnou jízdenku za 36 Kč nevidím. Měla by stačit krátkodobá (30 minut) za 24 Kč, Google hlásí dobu 17 minut

doplněno 14.08.14 21:15:

17 minut je to i dle rozpisu DPP, takže by neměl být problém.

hodnocení

0x

zvláštní věc, dřív se v metru na čas nehrálo, platilo, že krátkodobá jízdenka je na omezenej počet stanic (5, lhostejno na kolika trasách), schválně jsem se díval, a teď se i pro metro píše jen o těch 30 minutách;
kdybych byl hodně opatrnej, tak bych se možná ještě před koupí lístku radši zeptal u dozorčího, což je zrovna na tom Wilsoňáku problém, snad aspoň písemná informace u automatů s lístkama (stanic na Opatov je samozřejmě víc než 5);

jo a těch 30 minut je jinak i přestupních, resp. klidně se může ject i zpátky, nebo přejít kus pěšky na nenavazující spoj, jen se to musí vejít do 30 minut (to samý platí i pro tu plnocenou jízdenku na 90 minut)

ladinpraha*
hodnocení

0x

Je to jak píše Mikihans. 24,- Kč za 30 minut. To se stihne v pohodě. Trasa C má nejkratší intervaly. Není třeba se nikoho ptát, obvykle stejně není koho.

dpp.cz/...

frosti*
hodnocení

Děkuju Vám všem :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]