Nejste přihlášen/a.
Dobrý den potřeboval bych takovou menší radu. Na internetu jsem se dočetl, že zdravotní pojištovna obesílá své dlužníky průměrně 1x ročně dopisem ,takže se prakticky nemůže stát aby dlužník o svých dluzích nevěděl. no mě by zajímalo jak je možné, že se opět na internetu dočítám, že někteří lidé v době co byly ještě studenty a zapomněli se nahlásit nebo odhlásit(vím, že většinu ohlašování provádí škola ale někdy tomu tak není) na ZP a pak jim někdy za X let přijde teprve dopis o tom, že za roky xxx Dluží tolik a tolik na zdravotním pojištění.Děkuji za odpověd.
Dobrý den, mohu se vyjádřit jen k VZP. Ta skutečně v minulosti nijak neupozorňovala své dlužníky a nechala to volně plynout. Změna nastala před několika lety, kdy se změnilo vedení VZP a to začalo tvrději vymáhat pohledávky a i na ně upozorňovat. Jinak, ta povinnost platit zdravotní pojištění je daná zákonem a každý by si to měl hlídat nebo kontrolovat, aby nebyl překvapen.
Zdravím!
Já vím o OZP, že neobesílala každý rok, ale až za několik let, když už slušně narostlo i penále. Nevím, jestli se to u OZP zlepšilo. Ben má pravdu, zákon bychom měli znát všichni a ohlídat si to by snad mohli zvládnout i studenti.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.