Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
před nějakou dobou jsem si koupil mobilní telefon přes inzerát. Telefon se mi porouchal a tak jsem ho nechal vyreklamovat v obchodě, kde byl zakoupen. Po měsíci mi přišlo vyjádření, že mi vrátí původní částku za telefon. Když jsem přišel si pro peníze, tak mi řekli, že ty mohou vyplatit pouze odběrateli, který je uveden na faktuře při koupi. Už když jsem byl telefon podávat na reklamaci, tak jsem je informoval, že potřebuji změnit údaje, že nejsem původním vlastníkem a oni mi řekli, že to může změnit pouze původní vlastník. Vlastníka jsem kontaktoval a ten tam napsal email,že chce změnit ze svých údajů na údaje mé. Ti mu odpověděli, že po mailu to nejde, ale že by to šlo, kdyby jsme mezi sebou měli nějakou kupní smlouvu, tu jsme vytvořili. Ale bohužel mi ji neuznali, protože není notářsky ověřená a řekli mi, že jedinná možnost je,že původní majitel pošle dobrobis s číslem účtu kam to poslat anebo se dostaví osobně. Původní majitel byl doteď ochotný, ale když jsem ho požádal o tuto prosbu, tak mi na to napsal mail, že pokud mu z těch peněz polovinu nenechám, tak nemá pro něj nemá smysl tam jezdit. Můžu se proti tomu nějak obranit? Děkuji za rady a tipy.
Budu hnusnej, stejně jako realita všedního života:
Obrana je jednoduchá, ale až pro příští případy: Nekupovat zboží z 2. ruky nebo počítat s možnou ztrátou.
Prodejce se chová v mezích zákona, tudy cesta nevede. A první majitel - ten využívá sitace. Podívejte se na to z jeho strany: On koupil za plnou cenu, Vám prodal za míň. A Vy byste teď chtěl plnou cenu zinkasovat od prodejce? No to by původní majitel musel mít zatmění mozku, aby na tohle přistoupil. Seriózní by bylo, se o rozdíl mezi plnou kupní cenou a cenou za kterou jste koupil Vy rozdělit na půl. Smlouvejte, navrhujte. Když se původní majitel šprajcne, zbyde Vám rozbitý telefon a oči pro pláč.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.