Nejste přihlášen/a.
Zajímalo by mě,co bude následovat po ukončení evidence na úřadu práce,
v případě že mi nebudou přiznány sociální dávky?
Kdo bude platit soc.a zdravotní pojištění? A budu-li to já,tak hlavně z čeho?
Je nějaká možnost/prominutí,apod./ jak se vyhnou placení těchto dávek,
když nebudu mít žádný příjem?Nebo mě čeká exekuce..
lenka
Je rozdíl mezi evidencí na ÚP a vyplácením podpory - skutěčně budete vyřazena z evidence? Z jakého důvodu? Pokud vám jen přestanou vyplácet podporu, jste v evidenci dál a ZP za vás platí stát, SP neplatíte.
Pokud nejste v evidenci ÚP a nejste zaměstnaná, nepodnikáte apod., prostě neodvádíte z ničeho pojištění, přihlásíte se na zdrav. pojišťovnu jako tzv. osoba bez zdanitelných příjmů, informace zde www.vzp.cz/cms/in/... a budete platit 1080 Kč měsíčně. Soc. pojištění v takovém případě platit nemusíte.
Vyplácení, resp. nevyplácení sociálních dávek na tyto povinnosti nemá žádný vliv.
Dusatka Vám už odpověděla, jenom možná jinými slovy řeknu totéž: pokud nebudete vedená na ÚP, zdravotní pojištění u Vaší zdravotní pojišťovny platit musíte, přihlásíte se jako osoba bez zdanitelných příjmů a řeknou Vám, kolik musíte každý měsíc zaplatit. Z tohoto pojištění se totiž platí ošetření u lékaře. Sociální pojištění (to znamená nemocenské a důchodové) u okresní správy soc. zabezpečení platit nemusíte, není povinné, ale nevznikne Vám v případě nemoci nárok na nemocenské dávky a také se Vám doba, po kterou nebudete platit, nebude počítat pro nárok na důchod. Můžete se na OSSZ přihlásit k dobrovolnému pojištění, to stojí 1649,- měsíčně.
Placení zdravotního pojištění se nevyhnete. Taky proto Vás doktor nenechá ležet na chodbě a vyšetří Vás (aspoň v to doufám).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.