Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Drobna kradez

Od: kkozelik* odpovědí: 8 změna:
Ahoj. Clovek kteryho kategoricky nesnasim a dost mi psychicky ublizil mi ukradl vec za cca 300kc. Jak se mozno branit? Bohuzel uctenku jako doklad o cene nemam. Policii se mi do toho nechce tahat.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

repkin*
hodnocení

0x

Tak asi na něj můžete podat žalobu, ale to Vás vyjde podstatně dráž. Ze strany policie dost záleží na tom, jak byly věci ukradeny a kdy. Zánik "trestnosti" u přestupku je jeden rok (365dní) od doby spáchání skutku. Pokud by nebyly jiné přitěžující okolnosti, jednalo by se o přestupek proti majetku podle § 50 odst. 1 písm. a) zák. ČNR č. 200/1990 Sb., ve znění pozdějších předpisů, pachateli by za to hrozila pokuta do výše max. 15.000,-Kč nebo zákaz pobytu (ten se však dává když je to opakované - recidivistům, navíc toto oprávnění využívají jak kde).

doplněno 12.08.14 21:17:

Souhlas s kapkou, nevim odkud je valdik, ale u nas plati spravni poplatek ten kdo dostane trest, jinak nikdo. Jestli si to valdik neplete s poplatkem u návrhového přestupku.

valdik007*

Tak asi tak, asi budeš mít pravdu, nicméně nemění to nic na tom, že by se mu to muselo prokázat.

meart*
hodnocení

0x

Ne. Co takhle zkusit poradnou facku? To je pane argument!

frosti*
hodnocení

0x

Já bych to viděl na facku :D Pokud se Vám ani do toho nechce, tak mu rozbijte něco jiného než hubu, třeba mobil? (ale ne dražší než 5 tisíc) Nebo mu zkuste obejít auto klíčema... :D

valdik007*

Aco když to auto nebude jeho, to jsou rady fakt

valdik007*
hodnocení

0x

Byl by to přestupek proti majetku, pokud by se přiznal tak by se oznámil příslušnému správnímu orgánu, nebo i bez jeho priznání, pak stejně zaplatíte na správní komisi správní poplatek za projednání, v případě že se mu prokáže že to ukradl tak ten poplatek uhradí on, v případě opačném to zaplatíte vy. Když nebude blbej tak řekne, že to neukradl, pokud nejsou svědci, tak je to tvrzení proti tvrzení. Zbytečné pak teda nějak řešit, bohužel.

buss
hodnocení

0x

Když toho nechcete tahat policii (obec), tak nic, pošle vás ko kelu. Zapomeňte.

hodnocení

0x

Ahoj. Podle mne je nejlepší obrana, přestat se s takovým člověkem stýkat, ignorovat ho, vyhýbat se mu, prostě se chovat tak, že pro Vás přestal existovat a vzít si z jeho chování ponaučení do budoucna. Tři stovky řešit přes úřady se nevyplatí a myslím si, že by Vám to ani po psychické stránce příliš nepomohlo, ani neprospělo. Je to jen můj názor, záleží na Vás, jak se k tomu postavíte Vy, po zralé úvaze.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]