Nejste přihlášen/a.
Ohlásil bych to na městskou policii s tím, že to ruší noční klid, ať vyrozumí majitele, pokud by s tím on nic nedělal, upozornil bych ho, že jsem taky jen člověk a potřebuji se vyspat, v práci mám nějaké povinnosti, používám a obsluhuji nějaké stroje a že pokud někoho zraním, nebo zabiju, půjde to na jeho hlavu (je to sice nesmysl, ale zkusit to můžete). Dále bych mu řekl, že o tom, že mu blbne alarm ví, takže to, že ho není schopen opravit nebo vypnout dělá tím pádem schválně, je léto, takže ať si třeba do toho auta lehne, to už je jeho problém. Pokud s tím něco neudělá, tak ho zažaluju, protože každý člověk nemá svými věcmi a chováním obtěžovat jiné (alespoň tak to bylo ve starém občanském zákoníku, v novém ale bude jistě obdoba). Takže ať si klidně vyrve kabely z auta, je mi to jedno. Měl jsem tady obdobný případ, auto mi stálo přímo pod oknem, už jsem tu měl připravenou i cihlu, že mu s autem poodjedu o 100m dál za přejezd do průmyslové zóny, odkud to auto neuslyším. Bohužel pro mne Fabii II nastartovat bez klíče neumim :D
Nám to dělalo také, soused neměl potřebu to opravit, tak jsem popsal asi 300 lístečků s určitým vzkazem a celé auto oblepil. Do týdne bylo opraveno
Jedna věc je alarm a druhá oblepování, nahlásil bych vás.
doplněno 11.08.14 21:15:repkin, martink: Pak nejste o nic lepší, než ten alarmista, mstíte se nezákonně. Parkoval jsem v souladu se zákonem a jistý mi tam čímsi na sklo připlácl, že parkuji špatně, odskákal to.
Až budete mít malé dítě a budíček každých 30 minut tak pochopíte, že hranice mezi lístečky a pokusem o vraždu je velmi tenká ..
a co? byl by to přestupek a pokud by ho nikdo neviděl, tak by to nikdo nezjistil, pokud by se sám nepřiznal, navíc lepením neudělá žádnou škodu, akorát, že ten ignorant neschopný si opravit nebo vypnout alarm bude mít o 5min. víc práce s tím, než odjede, zatím co jeho alarm budí celé sídliště.
doplněno 11.08.14 21:23:buss: ale to je úplně jiný případ, já se bavím pouze o tomto konkrétním. O tom co se stalo Vám nic nevím takže pokud jste nic neudělal, tak to určitě neschvaluji ani neobhajuji
Pokud je to po 22:00 je to rušení nočního klidu. Pro jistotu natočit, zapsat značku. Okamžitě volat městskou, vysvětlit co se děje, nahlásit místo, značku, typ auta. Požadovat okamžité kontaktování majitele nebo odtah auta - oni znají majitele za pár vteřin. Pokud by to náhodou nepomohlo, volat městskou opakovaně. Kdyby to stále nepomáhalo, volat státní policii. Nebát se neustále "otravovat".
U nás tady jeden šmejd otravoval podobně. Ale mám "drsnější sousedy", takže prvně měl silnou lihovkou popsané přední okno se žádostí, aby si to opravil. Jasný vzkaz. Neopravil, takže jednoho dne ráno neodjel. Potom raději začal parkovat jinde. Metody na hraně zákona rozhodně nedoporučuji, k těm lze přistupovat až ve chvíli, kdy vše zákonné selže.
Jenže jde o to, že to auto nikdo neodtáhne. Takže MP nebo PČR vyrozumí majitele a tím to hasne, pak už maximálně můžou založit přestupek a oznámit ho na úřad, problém s tím, že to bude houkat nevyřeší. Oni odtah ze své kapsy platit nebudou, tak to můžete zkusit jedině Vy. chce to u těch rad taky občas trošku přemýšlet. Dneska každý, kdo má dírku do ... volá policii, na cokoliv ... stupidní otázka typu došel mi toaletní papír, co mám dělat? Ještě stupidnější rada na poradně? : zavolejte policii. Fakt ...
Ano policie přijede poprvé, podruhé a potom už tam ale nikdo jezdit nebude, když na místě nic nevyřeší. Dává to logiku.
Problém je v tom, že pouze policie to smí řešit. A tedy je i povinna řešit.
Občan nesmí jiného občana k čemukoli nutit, jeho vozidlo násilně otevřít a utrhat dráty, či svévolně vozidlo jinam odvézt.
K tomu si občan platí policii.
Ty už musíš mít tu hlavu úplně hranatou od toho mlácení do zdi a od přemýšlení Ti za chvíli vybouchne
A tím jste poradil jak? Já jí mám hranatou, zatím co Vy jí máte plnou cukrové vaty protože evidentně nepřemýšlíte vůbec tak přeji dobrou chuť.
já jen, že každého napadáš tím, že má přemýšlet. jestli Ty nebudeš ten, co musí mít vždycky pravdu. neporadil jsem sice tazateli, ale hlavně Tobě, aby jsi se zamyslel především nad sebou. já vím, přemýšlení někdy bolí a Tebe jistě dvojnásobně
Dostal jsem takový nápad, co kdyby jste nereagoval Vy na mé příspěvky a já nebudu reagovat na ty Vaše? Je to celkem dobrý kompromis. Stejně je to OFF TOPIC a o tom, "čí otec má většího ptáka" jsme se hádali když jsme chodili do školy, nevím jak Vy, já jsem už dávno dospělý a debaty na toto téma mne nebaví. Navíc tím předejdeme vzájemným invektiv.
Neříkám, že mám vždycky pravdu, ale jsem toho názoru, že volat na jakoukoliv hloupost policii je nesmysl. Samozřejmě v tomto konkrétním případě je to jednou dvakrát OK, ale otravovat je celou noc, když stejně už napotřetí nepřijedou a naopak volajícího oznámí na ČTÚ je trošku mimo. Lidi by měly znát určité hranice a ty dodržovat, před 89 to šlo, nyní bohužel ne. Více se k tomuto již nebudu vyjadřovat. Hezký den.
BTW: omlouvám se všem (zejména adminům) za ten slovní obrat, ale kdybych tam dal tečky nebo hvězdičky, tak by to nevyznělo tak, jak by mělo
doplněno 11.08.14 18:09:ra252: to sice souhlasím, ale telefonovat celou noc na policii hloupost je, protože tím nic nevyřešíte a naopak dostanete pokutu, jak jsem psal v předešlém příspěvku
doplněno 11.08.14 18:24:Třeba za to neustálé volání celou noc jak to tu zde bylo naznačeno. Jak jsem říkal, policie zjistí majitele, kontaktuje ho (pokud to jde), ten s tím buďto něco udělá, nebo ne, pokud ne, tak ho může oznámit na úřad za rušení nočního klidu, ale tím se nevyřeší to, že to auto bude houkat a tím, že budete volat neustále na policii se dopouštíte přestupku (je to "zlomyslné volání", paragraf a zákon Vám mohu zjistit ve středu z hlavy ho nevím. Co jako myslíte, že policisté u sebe mají manuál od elektroinstalace každého auta, klíče od auta a nářadí, do auta vlezou a alarm mu opraví?
Nečetl jste, co jsem psal, ale když si to myslíte OK, nemá smysl to dál rozvádět. Hezký večer.
Rušení nočního klidu není "jakákoli hloupost". Je to mimořádně závažná záležitost.
doplněno 11.08.14 18:12:Pokud jde o tu pokutu, za co by měla být?
doplněno 11.08.14 20:59:Zlomyslné volání není opakované hlášení opakovaného rušení nočního klidu. Policie zavolá odtahovku a ta rušitele odtáhne na sběrné parkoviště na okraj města. Prosté.
doplněno 11.08.14 21:25:Odtah zaplatí viník. Stejně jako u nesprávného parkování. Co je v tom za vědu?
Hlavně by mne zajímalo, kdo ten odtah zaplatí, protože policie ať už městská nebo státní to určitě nebude.
Dokázal bych si to představit akorát tak ve velkém městě, kde bude uprostřed parkoviště a kolem dokola paneláky s X tisíci lidmy, kdy bude volat každý druhý, tak v rámci zachování veřejného pořádku pokud se nepodaří dohledat majitele (např. firemní auto), se to nechá odtáhnout. V menších městech nebo horní-dolní k tomu na 99% nedojde. Ale tak jsou tu "zkušenější", kteří mají jiný názor tak jim ho neberu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.