Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zapadnout do života na vesnici?

Od: eluok* odpovědí: 7 změna:

Je mi 35, bydlim na vesnici a jsem svobodna. Jak mam zapadnout mezi lidi na vsi kdyz mě neberou? Snazila jsem se vsemozne a delaji si ze me akorat srandu. Jsem pro ne jina, s vysokou skolou. Moc chci mezi ne patrit a na druhou stranu se toho bojim. Nevazim si sama sebe, delam veci co nechci a zamotala jsem se do toho. Ted jsem si nasla o 11 let mladsiho pritele odsud ze vsi. Je to prilezitost jak se skrz nej dostat mezi lidi ve vsi, ale ja jsem jak zasekla, bojim se, ze mne budou hodnotit, odsuzovat, moc bych chtela byt alespon s nekym kamaradka a byt sama sebou. Ja jsem totiz hlucna a divoka a kdyz jsem to nekdy projevila v hospode, tak se to nesetkalo s uspechem. Snad se budu muset odstehovat. Dekuju za vase rady

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Tak to je jasné, když se v hospodě ožereš, tak všechny začneš mlátit a lidi se Tě potom bojí :) Řešením je nechlastat.

No ale vážně. Na té vesnici jsi náplava? Jako taková nikdy úplně nezapadneš a můžeš se snažit jak chceš. Pořád budeš pro ně cizí. Oni se titíž znají někdy i po generace všichni mezi sebou. Podobně se snažili všemožně zapadnout na vesnici moji rodiče (vysokoškoláci), ale nakonec to vzdali. Situace by se mohla zlepšit, pokud by ses vdala a měla děti. Ty děti už budou brány jako "domácí", protože si od mala budou hrát s ostatními.

Také mám pocit, že vesnici a život na ní zatím úplně nechápeš. Tam pomlouvá každý každého. Je to zcela normální a není to nic proti nikomu. To je prostě vesnice, kde každý o každém všechno ví, není to jako ve městě, kde ani neznám lidi ze stejného vchodu v paneláku a to tu bydlím přes 10 let. Musíš se tomuto stylu přizpůsobit. To není o vysoké škole, to je o specifickém přístupu k jednání se sousedy. Znám plno vysokoškoláků z vesnice a všichni tam bez problémů zapadají. Jinak řečeno, pokud k nim chceš patřit, musíš být jako oni. Pokud se odmítneš "snížit" na jejich úroveň, budeš pro ně dál namyšlená vysokoškolačka. Potom asi už je fakt lepší se odstěhovat do nějakého satelitního městečka nebo nové zástavby tzv. paneláků naležato, kde se sousedi dafakto vůbec neznají, protože vystupují z auta až po zavření elektrických vrat na garáži :)

hodnocení

0x

Jste hlučná a divoká a v hospodě se to nesetkalo s úspěchem...Nesnažte se být středem pozornosti a upozorňovat na svoji obobu příliš. Spíš se snažte přiblížit se k lidem nevtíravou komunikací, občas nabídnout pomoc s tím a s tím..Lidé si na vesnici vždycky pomáhali a podle aktivity a ochoty se k sobě i chovali. Někde to ještě snad funguje...Záleží jen na Vašem přístupu, abyste mezi starousedlíky zapadla. Snažte se s každým vycházet v dobrém. Hodnotit Vás budou pouze na základě Vašeho chování a přístupu k druhým. Píšete, že jste si našla o 11 let mladšího přítele a že to berete jako příležitost se skrz něj dostat mezi lidi ve vsi...To mi trošku zavání využíváním toho přítele...Ale pokud se máte skutečně rádi, už jste na to dva. A to je víc, než když jste tam byla sama a nově přistěhovaná..Lidé si na Vás zvyknou, nebojte se. Záleží jen na Vašem chování a přístupu k nim...Chce to čas. Stěhování podle mne nic nevyřeší, protože byste stejný problém musela řešit všude...Obrňte se trpělivostí, příliš nikoho neprovokujte a mějte se s přítelem rádi. Nakonec stejně platí - jaké si to uděláte, takové to budete mít...Hodně štěstí!

lorein*
hodnocení

0x

Buďte sama sebou, přetvařování se stejně rychle pozná. Poznejte se se sousedy a dejte jim možnost zjsitit na vlastní kůži jaká jste. Nepředvádějte se, ale chtělo by to trochu rozumného sebevědomí, čím víc mezi ně budete chtít zapadnout, tím hůř to s vaším chováním bude a oni to samozřejmě poznají. Seznamte se s někým místním, normálně se bavte, upečte sousedce něco dobrého a nebo k ní zajděte pro sazeničku. Prostě aby se o vás vědělo, ale nevtírala jste se.
A bohužel - někdy nezapadnete nikdy a budou vás navždy brát jako vetřelce. Záleží na velikosti vesnice.
Pokud si z vás teď dělají legraci, tak se na čas stáhněte, dělejte si své věci a pak to zkuste znovu. Tentokrát bez hospody.
Hodně štěstí, záleží jen na vás.

losfuncha*
hodnocení

0x

Trošku se tady divím nad radami, zkus zapadnout a snížit se na jejich úroveň apod... Já se na vesnici přistěhovala před 5-ti měsíci (je mi 28, svobodná, bezdětná, single), jsem také vysokoškolačka, bydlíme v části, kde jsou samí starousedlíci a neregistruji žádný problém... Naopak sousedé jsou od začátku velmi vstřícní, se vším pomohli, poradili... Nikomu jsme se nevtírali, ani se nesnažili seznámit, prostě to přišlo samovolně, začali nás sami oslovovat, zrovna dneska nám sousedka přinesla spoustu ovoce a zeleniny na přilepšenou...

Co se pomluv týče, tak to bylo strašné na panelovém sídlišti, cca 400 domácností a drbárna jako blázen, lidé zlí...

zwiki*
hodnocení

0x

To se divím,že máte takové problémy.Záleží kde v kterém kraji ,okrese ta vesnice je.Někde jsou lidé normální a někde ne.

ujendys*
hodnocení

0x

jsem z malího města a strašně mě to láká na vesnici ale byl jsem pracovně v Praze1 a prostě blázinec jako bylo to pěkný člověk pozná něco jinýho,ale pražáci,nezávidím vám...není co

eulalie*
hodnocení

0x

Ale no tak, opravdu si myslíte, že jste jediná vysokoškolačka na vesnici, takže vám každý musí závidět? Ale už nežijeme v předminulém století, kdy žena s vysokou škola byla exot. Takže problém bude asi v něče jiném. Že by ten o 11 let mladší partner nebo divokost v hospodě? A jste z vesnice rodačka, či tam přistěhovaná? Přistěhovalci to mají vždy těžší. Na vesnici je to tak, že se lidi hodně mezi s sebou baví, na ulici zdraví, když něco na zahrádce pěstují, tak si vzájemně dají sazeničky a tak podobně. Do hospody na vesnici nechoďte, to je chlapská záležitost, tam si kamarádky nenajdete, protože tam většinou vesnické ženské nechodí. Mladšího přítele vám budou hlavně ženy závidět a pomlouvat. Klukovi je 24 let, to je ještě jelito, a vy máte před čtyřicítkou... dost možná se toto o sobě dovíte. A je-li to kluk z vesnice, kde bydlíte, no nevím, to mi nepřijde jako dobré řešení pro zapadnutí mezi rodáky. Jeho matce to asi není po chuti, že si syn našel pro sebe takovou - no jak to říci kulantně - starší ženu. A je dost pravděpodobné, že tak to i prezentuje mezi sousedkami a ty zase mezi svými sousedkami a tak dále. Chcete zapadnout? Tak netlačte na pilu a chovejte se normálně a přirozeně, jak jste zvyklá. Do ničeho se nenuťte, pak budete křečovitá.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]