Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Strach z toho, že omdlím?

Od: hrako008* odpovědí: 3 změna:

Zdravím, je mi 15 a před mesícem se mi stala taková věc, že jsem omdlel...Vypadá to tak, že jsem omdlel z náhlého vystresování, protože když jsem přišel z fotbalu, tak mě bolelo tříslo a si myslel, že jsem měl kýlu a bál jsem se, že bych nejel na dovolenou. V tu dobu se mi udělalo špatně, tak jsem šel za rodičema to řict a asi po pěti sekundách mě začali chytat mdloby, prostě skrvny před očima, postupně jsem vše přestával cítit. Probral jsem se a začal jsem se strachovat z čeho to bylo ( v tu dobu mě to nenapadlo) a začal jsem omdlévat znovu. Do bezvědomí jsem upadl mozžná na 15 sekund prý. Problém je v tom, že od té doby se bojím toho, že omdlím...At jdu kamkoliv, tak ten strach mám, ale zatím jsem neomdlel. Bohužel mě trápí to, že teď jdu na strední a máme i seznamovák a podobně. Bojím se, že omdlím bud na seznamováku, nebo třeba i ve tride, nebo pri testu. Proč si myslíte, že jsem omdlel? V nemocnici EEG, EKG, tlak vše OK. Takže proč to bylo? A jak se mám zbavit toho strachu? Je vůbec možné abych takhle omdlel? Před fotbalem jsem měl kafe a tuším nějakou energetickou tyrčinku (Big Shock), energitaky nepiji vubec, ale docela jsem ji chtel prostě vyzkouset. Děkuji předem za pomoc

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, předem se omlouvám, ale ve Vašem věku jsem měl jiné starosti, než se stále hlídat a vyhledávat nemoci, které bych mohl mít nebo snad získat. Váš problém je, že se moc hlídáte a máte přístup na internet, kde si nacházíte informace o chorobách. Potom zjišťujete, že máte příznaky skoro každé z nich (snad i chorob veterinárních) a "blbne"Vám to hlavu.

Nepřeji Vám nic zlého, ale schovejte si tyto starosti, až budete opravdu nemocen - nebo si najděte něco i o pojmu hypochondrie. Zdravím!

poradte.cz/... poradte.cz/... poradte.cz/...

kaj*
hodnocení

0x

Já taky omdlívám/usínám, musím si vždycky honem dřepnout nebo ve stoje rychle vzpažit ruce a mít je nahoře a zhluboka dýchat. Opravdu rozhodují vteřiny. Nebo se rychle rukou o něco opřít. Jinak se mi vytrácí celý obraz před očima, světelné body všude před očima, začne pískat a šumět v uších a je zle. Já to mám mikrospánek, protože někdy hodně pracuju a nemám moc možnost se vyspat, takže mívám přetěžkou únavu. Blbé je to mezi lidmi, protože nesnesu potom moc hlasy lidí v MHD, protože zní jako ozvěna, jako nepříjemný sen, ale zase mě to hlučné mluvení vytrhává z toho, abych sebou na místě švihla a usnula.

hodnocení

0x

Hrako, synovi kolegyně se stalo to samé. Závěr doktorů byl ten, že tělo v tomhle věku (jemu bylo 14) rychle roste, má extrémně rychlý metabolismus, plus kluci v tomhle věku často dělají sporty docela vyčerpávajícím způsobem (nevím, jak to máš Ty, ale když doktorovi říkali, co všechno jejich syn dělá, tak doktor na to, že je to skoro jako profesionální sportovec). Taky zkolaboval hned po tréninku. Doporučili jim ubrat na sportu a nechat tělu čas na regeneraci, hlavně dobře jíst (až 7x denně klidně, výživná jídla - já si pod tím představuji hodně sacharidů (přílohy, pečivo) a bílkovin (maso a luštěniny), samozřejmě zeleninu a ovoce kvůli vitamínům a vláknině) a dobrý pitný režim. Osobně bych vynechala kafe a podobné věci, ale to už asi víš. Zkus se tím řídit, žádné šizení jídla, sportuj max. obden (pokud Ti chybí pohyb, jdi na delší procházku, jen žádné vypětí) a uvidíš, že se to už nestane a strach tak snad brzy přejde.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]