Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak na dane resp. podnikani

Od: pepa* odpovědí: 5 změna:
Mam asi hloupou otazku presto bych byl vdecny za jakoukoliv pomoc. Jsme zamestanany na HPP a jako vedlejsak mam reklamu na internetu. V soucasne dobe mi z ni plyne 25tis rocne, ale nevim jak tento prijem zdanit, aby to bylo 100% legalni.
Musim mit ZL nebo to jde i bez nej? kdyz budu mit ZL, tak asi budu platit takove mesicni pausalni odvody, ze se mi to nevyplati?
Diky za kazdou pomoc.
Pepa

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

yurek*
doplnit odpověď
hodnocení

0x

Nikde se o tom nezmiňujte a buďte rád, že to máte. Sockomanči Vám na to napálí takové daně a odvody, že zapláčete a budete litovat, že jste to někdy přiznal.

pepa*
ba ne, uz jsem to zjistil. Je to v pohjode, pokud to mas clovek na VPP. Dan jednou rocne cca 15% :) to jde.
al bunda*

To jo. Ale nezapomeň na zálohy na sociální a zdravotní daně. Tady se tomu říká pojištění.

Hezký den.

pepa*
u VPP soc a zdravotni neni (to platim v HPP). Zalohy az kdyz za prvni rok budu jako tech 15% platit vice nez 30tis. Coz v tomhle pripade nehrozi :)

danča
doplnit odpověď
hodnocení

0x
Taky mě tato otázka zajímala a tak jsem zavolala na finan. úřad. A tam mi bylo řečeno, že i když za tebe zaměstnanavatel všechny tyto odvody platí, tak i ty je musíš platit. Zdravotní se odvíjí z příjmu a na sociálním je nějaký limit, takže to bys eventuelne nemusel. Navíc se musí podávat daňové přiznání...atd. a taky platit povinnou daň- což je minimun 8000,- .Chtela jsem si rovněž takto přivydělávat - ale v kosmetickém oboru, ale nevím zda se mi to vubec vyplatí. :(

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]