Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer,
prosím, sháním na internetu nějaké informace ohledně člověka, jež je despota a manipulátor. Našla jsem jen stránky, které tyto lidi popisují, a že se má od nich co nejdál, řeší se jen zhlediska partnerského. Ale je třeba si uvědomit, že s těmito lidmi někdy prostě musíte komunikovat, spolupracovat atd., jenže, jak to udělat, aby nebyl vždy on ten vítěz a aby si člověk ustál své požadavky. Zvlášť, když jsem člověk, co je navyklý ve všem raději pro veřejný klid ustoupit.
Máte někdo s něčím dobrou zkušenost? Nejhorší je, když nejste úplně v pohodě, on rozvine své chování a vy se zachováte pro sebe úplně špatně, podřežete si pod sebou pomyslnou větev, děláte špatná rozhodnutí, co Vám ubližují, a pak si to stále dokola vyčítáte a zase se to stane znovu.
Něco co by Vám zabránilo dělat pořád před ním tytéž chyby. Jako nějaký třeba lístek, který budete nosit v kapse a tam bude jedna věta, která nějak pomůže, třeba: Neodpovídej mu a prchej. Nebo- Klid, to zvládneš, myslí na tebe z vrchu Tvá máma.
Ještě jsem nevyzkoušela ani takové lístečky, protože cítím jen svázané ruce a nejde si nějak pomoct, něco aplikovat v reálu.
Děkuji.
Dobrý den. I když je hezké pro klid ustoupit, nejde to tak dělat pořád. Pak Vás to, jak píšete, "užírá". Zažil jsem pár lidí o nichž píšete. Oni z toho, že ustoupíte, mají jakousi radost a pravděpodobně budou zkoušet co vše vydržíte. Někdy je prostě potřeba - jak již napsala kolegyně výše - umět někoho slušně poslat k šípku. A divila byste se jak to může být účinné. Lístečky určitě můžete zkusit. A nepřemýšlela jste o pomoci třeba psychologa? Možná by vám mohl pomoci býti více asertivní.
Já bych bych mu pro začátek řekla, co mi vadí, a že si přeju, aby se ke mně choval jinak (říct konkrétně, co chcete) ...
To, co hledáte, už je vlastně ústupek ...
ivzez, sama mám (zatím okrajovou) zkušenost s člověkem, o němž si myslím, že je deprivant viz ve zkratce aspoň cs.wikipedia.org/... a s těmito lidmi se normálně nedá mluvit, oni neslyší lidský hlas. Pro ně jiný člověk neznamená nic než prostředek k dosažení vlastního cíle.
Deprivant - psychopat
Pokud psychopatii jsme schopni odhalit, zabráníme velkému utrpení.
" Životní cíle psychopatů bývají moc, majetek, sex, ale tím nejzákladnějším cílem je jen jeden - moc, a to pokud možno absolutní, samoúčelná moc. Mít moc obvykle znamená mít přístup k majetku i sexu, při kterém jde více o kontrolu, ovládnutí partnerky nebo partnera než o vlastní prožitek."MUDr. František Koukolík, DrSc
http://elyna.wz.cz/jak_rozeznat_psychopata.htm
Psychopat netrpí tím, že je psychopatem, pokud mu jeho hra vychází. Vždy tím však trpí jeho okolí. Psychopat ví, že působí bolest svým bližním - je mu to však jedno. Nemá svědomí, ani city v rozsahu běžných lidí, svých obětí. Lituje pouze sebe sama. Psychopati své oběti manipulují, ovládají, kontrolují a postupně zabíjejí. Psychicky i fyzicky. Argumentují tím, že jejich oběť "to tak sama chce"a "na mém místě by se moje obět chovala stejně jako já".
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.