Nejste přihlášen/a.
Ahoj, seznámil jsem se na mezinárodním táboře s jednou Norkou. Je mi 17 a jí je 18, během prvních dní jsme si padli do oka. Pak to šlo už samo a předevčírem jsem přijel domů po 14 dnech a strašně mi chybí. Píšeme si a jsme i na skypu, ještě mi říkala mama, ať se tam nezamiluji, pak to bude pro oba dva jen trápení. A ono se to stalo, přemýšleli jsme, že bych k ní o prázdninách přiletěl na týden, ale to rodiče nedovolí. Je mi hrozně, přemýšlel jsem, že to asi nebude napořád, ale nedokážu si to připustit. Vůbec nevím jak se mám s tím smířit, 18 mi bude až v lednu. Je to strašný, první vztah, který je oboustranný a asi zatím v mém životě nejvážnější, co se týče pohl. styku bylo to poprvé a úžasné. Co mám dělat, čekat?
Toto je pravá letní láska. Vztah s Norkou je podle mě nereálný. Jsi unešený, protože jsi zažil něco poprvé ve svém životě. To člověka zasáhne. Nech si to jako hezkou vzpomínku, na kterou budeš vzpomínat celý život. Ale jinak - najdi si raději děvče ve své domovině. S tou Norkou - pořád by ses jen trápil, protože Norsko je trošku z ruky od České republiky a vztahy na dálku v tvém věku jsou nereálné, i když máš možná dojem, že ano, a že jsi zrovna přišel o největší lásku svého života. No, možná, co ti píšu, nezní moc optimisticky a romanticky, ale je to spíš odpozorování ze života. S děvčetem norským se znáš jen 14 dní, nemůžeš vědět, jaká je ve skutečnosti. V z internetového dopisování a skypování nepoznáš ani po roce, jaký člověk je doopravdy. Takže tomu nech volný průběh...
Norsko je sice relativně daleko, ale na druhou stranu, mohou jít oba studovat do Švédska / Dánska / Německa kolem Hamburku apod., odtud už jsou ty vzdálenosti úplně jiné. Nejrealističtější by bylo to Německo, kde jsou - v rámci západní Evropy - životní náklady relativně nízké, ostatní možnosti jsou pro Čechy vždy poněkud problematické.
(u Norů je to naopak, to je velmi drahá země)
Prvořadý je dodělat školu. Mezitím se dohodněte, pokud si teda budete volat apod. a pak se budete o prázdninách vzájemně navštěvovat a počkáte na sebe a pak pojedeš po škole buďto ty za ní, nebo ona za tebou. Za sebe si myslím, že je lepší jet tam. důležité ale je se naučit jazyk. Super by bylo najít českou firmu s norským zastoupením, nebo obráceně a dělat pro ně. Ale to se moc lidem nepoštěstí Takže buďto uděláš závazek, který může být na celý život a může to být fajn a nebo si prostě žij svůj život tady a teď a ber to jako super zkušenost.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.