Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co dělat když...?

Od: anett21051* odpovědí: 5 změna:

Je mi 13. Jelikož jsou prázdniny, tak se strašně nudím a nevím co mám dělat. Asi si říkáte proč nejdu s kamarády ven? Je v tom jeden háčel. :( V naší vesnici není žádná holka v mém věku ( jen16 ) a všechny mé spolužačky nebydlí tam kde já. A každý den za nimi dojíždět...? :( Vždycky když vidím že je venku strašně krásně, tak bych nejraději šla ven. Ale co tam? Jen tak se procházet? To jsem dělala do teď. Prosím, poradíte mi s něčím co bych mohla dělat? :/ Když chci napsat kamarádce, jestli si jen tak nachvíli popovídá, tak mi napíše že jde s někým ven, jde s kamarády do kina...! Taky bych někdy tohle chtěla ! :( PS: Bydlíme v paneláku, takže nemáme zahradu ani nic takového. Budu moc ráda když mi kdokoliv nějak normálně odpoví :)

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

simsalabim*
hodnocení

3x

Tak pokud by to byla rada na doma tak začni psát třeba blog o kosmetice, oblečení, tutoriálech atd. dívám se na mnoho takových blogů, které mají holky ve tvém věku a některým to vážně jde, nebo začni dělat nějaký sport (jízda na kole, běh, plavání). Jeď za babičkou/dědou na prázdniny, nebo jeď s těma kámoškama někam na chatu.

anett21051*
hodnocení

Děkuji moc :)

iz*
hodnocení

2x

Četba (knihovny mívají otevřeno i během prázdnin), sport, vycházky, ruční práce, hra na hudební nástroj, překvapení pro rodiče (třeba pro ně připravit večeři než přijdou z práce), ...

hodnocení

2x

Je možné, že vaše vesnice je tak maličká, že tam nejou žádné Tvé vrstevnice? Když tam jsou ty paneláky, v jednom z nichž bydlíš, jistě to nebude žádná díra. A určitě tam nebudeš jediná 13 letá.

Své dětství jsem prožívala taky na vesnici. Hrozně jsem se těšila na prázdniny, protože to přijela děvčata k babičkám a dědům a které jsem jinak celý rok neviděla. Vzpomínám na Lídu z Kolína, Danu z Nového Boru, Evu ze Sokolova či Ivanu od Brna. A všechno se to sešlo v naší polabské vesničce. Užily jsme si pokaždé nádherné prázdniny.

Pokud u vás ve vsi kamarádky nemáš, co Ti brání vzít kolo a zajet si za některou do sousední vsi? Nebo ji na oplátku zase pozvat k vám? Také jsem měla kamarádky v obcích okolo nás, tak do 5 km a nebyl problém se navzájem navštívit. Když rodiče věděli, kde a u koho jsem, klidně i na celý den.

Jinak s kamarádkami nebo i sama se můžeš chodit koupat, počasí tomu přeje, jezdit na kole, chodit třeba venčit psa, to jsou prima procházky. Můžeš zkusit, zdali rostou houby a přinést domů úlovek na smaženici. Chodila jsem do přírody malovat, pokud máš kapku talentu a baví Tě to, stačí vzít desky, barvy a vyrazit.

A pokud Tě nebaví vůbec nic, můžeš pomoci doma. Umýt nádobí, vyluxovat, umýt třeba okna, převléknout povlečení...Nebo připravit na večeři, oškrabat brambory...Velká jsi na to už dost, tak se klidně o prázdninách uč to, co mamka dělá celý život a přitom i chodí do práce. Uvidíš, že Tě pochválí.

Když se člověk zeptá kteréhokoliv školáka v červnu, zda se těší na prázdniny, dostane naprosto ve všech případech nadšenou kladnou odpověď. A pak se dítě nudí v době, na kterou se tolik těšilo. Proč?

Ještě mě napadlo - možná se s Tebou rodiče chystají na dovolenou, tak se můžeš připravovat a dopředu se těšit. Jaga.

hodnocení

0x

Určitě dobrou knihu.když tě děj ..chytne,,můžeš si představovat,že hlavní hrdinka jsi ty a nebudeš se nudit.Já když byla ve tvém věku,tak jsem byla takový ,,knihomol,,že mě musela maminka z domu vyhánět! :--))

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]