Mražené Kalmáry. Co s nima?

Od: Datum: 08.08.14 16:19 odpovědí: 5 změna: 12.08.14 14:22

Ahoj. Dostal jsem asi kilový balíček mražených kalmárů. Vypadají jako velký bílý lízátka, možný spíš jako nanuky bez klacku. Co se s nima dá spáchat, aby šly zblajznout? Šly by třeba obalit v trojobalu? Kuchtili jste něco podobného? Poraďte.cz prosím. Díky.


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 08.08.14 18:07
avatar

Ahoj,nechte je uplně rozmrazit,pozvolna,třeba přez noc v ledničce. Pak nakrájet na kolečka,nebo ještě lépe

podélně napůl,přičemž na vnější straně zlehka ostrým nožem nařezat,jako když děláte ježečka na špekáček,ne uplně zkrz.

Na pánvi rozehřát olivový olej,přidat česnek,klidně i chilli,a velmi rychle orestovat připravené kalamáry,opravdu krátce,jen tak nebudou gumové,když to přetáhnete,tak pak půl hodiny dusit a dusit.Ale nejlepší jsou takhle šup šup...Nelekněte se,budou se kroutit.Na talíři pokapat citronem,sůl,čerstvě mletý pepř,trochu nasekané petržele,bagetka a sklenka dobrého bílého vína *ua*

Dělají se i plněné,to už je náročnější,ale asi bych je nesmažila.Paradoxně bývají ty zamrazené lepší,zkuste a dejte vědět,dobrou chuť.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 12.08.14 00:10

Ahoj. Byl to hnus velebnosti. Dal jsem dvě potvory s obrovským sebezapřením. Hodně jsem machroval před sousedama. Jejich dcerka to na plotně spáchala, ale nikdo jiný se toho nechtěl ani dotknout. Ještě že, k tomu bylo něco brambor, a šlo to nějak zajídat. Možná se to mělo rozemlít a s něčím spojit. K něčemu ta skušenost byla přeci jen dobrá. Vím, co si už nikdy nekoupím,nevezmu jako dar (vezmu, ale pošlu dál) a ani neochutnám. I kdyby to připravovalo hejno Mišelínů. Kalmáry!

Výstraha: Dobře študujte obsah textů obsahu balení. Čehokoliv. Ahoj.

Datum: 12.08.14 10:27
avatar

Jejda,tak to mě mrzí.Buďto byly špatné,nebo jste tomu prostě nepřišli na chuť.

My si je takto děláme docela často,ale je fakt,že vždy čerstvé z Makra.

Tak nevím...doufám,že už jste si něčím zpravili chuť.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 12.08.14 13:25
avatar
Také je na dovolené připravujeme takto nebo velmi podobně, podle toho co je po ruce zrovna, kalamary máme ale vždy čerstvě nachytane. Jednou jsem je koupila tady u nás zmrazené, a už nikdy víc ;)
Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 12.08.14 14:22
avatar

Tak to se musím humbuckerovi omluvit,taky je připravuji pouze čerstvé,ale v knihách se píše,že když přejdou mrazem,jsou křehčí...*nevi*

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.